История на България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Re: Историческа тема...

Мнениеот ivan56 » 16 дек 2019 16:40

Не отговори на въпроса.
Сто про, си някой израстък на някой АБПФК 8-)
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 16 дек 2019 16:44

Деа, как са се объркали в самоопределянето си и в творчеството си долните люде :lol: :lol: :lol: :arrow:

Васил Левски
Аз Васил Лъвский в Карлово роден, от българска майка юнак аз роден, не щях да съм турский и никакъв роб, същото да гледам и на милия си род
(из недовършената римувана автобиография — тефтерче на Васил Левски)

Ето, близко е времето да покажем на душманите, че българинът не ще бъде вече роб, а свободен.
(в. „Свобода“ – 12.12.1872 г.)

Иван Вазов:

Тоз народ поробен
дa мисли за слава не беше способeн;
игото тежеше на неговий врат,
без да предизвика гордия му яд.

(поемата „Каблешков“)

Девет годин той
скита се бездомен, без сън, без покой,
под вънкашност чужда и под име ново
и с сърце порасло и за кръст готово,
и носи съзнание, крепост, светлина
на робите слепи в робската страна.

(поемата „Левски“)

Перущице бедна, тнездо на герои,
слава! Вечна слава на чедата твои,
на твоята пепел и на твоя гроб,
дето храбро падна въстаналий роб!

(поемата „Кочо“)

Христо Ботев:

Жетва е сега… Пейте, робини,
тез тъжни песни! Грей и ти слънце,
в таз робска земя! Ще да загине
и тоя юнак… Но млъкни сърце!
(„Хаджи Димитър“)

Сънливият тиранин залитна на трона от думите. “Болгаристан калктъ” и окачи мъртвия Черковен въпрос на галваническа кука, с кое, без да иска, призна името на робите си – призна борбата.
(„Петрушан“)

Потребителски аватар
ivo55
Контакти:

Мнениеот ivo55 » 16 дек 2019 16:46

Значи не са вземали насила български деца като кръвен данък, ами са ги водели на екскурзия с 30 годишно разглеждане на историческите сгради на казармите в Цариград с безплатен фитнес и после са ги пращали на туристически симулации на електронни игри, където на ужким са колели и бесели. Сега ми се изясни.
Егати и родоотстъпниците има тук, не е истина. В населените места, които са били потурчвани и поислямчвани с ятаган, явно са снимани филми и всичко е художествена измислица. Момите скачали от скалите, девойки удушавали копелетата си с голи ръце, мъжете полагали доброволно главите си под ятагана отказвайки да сменят вярата си ... всичко е измислица.
CSKA 78 написа:Ганчев засега е най-добрия собственик/ръководител!

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

БКП

Мнениеот Drunken_Master » 16 дек 2019 16:47

ivan56 написа:Не отговори на въпроса.

Какво по-точно мога да разисквам с теб ? Пишеш нон-стоп глупости и задаваш тъпи въпроси, на които останалите ти отговориха многократно... Няма какво да добавя, той Groucho написа каквото трябваше.
А относно "Ще си траем...", това са поредните глупости, които се тиражират в медиите на Недялков. Бих те ограмотил относно Чернобил, понеже съм чел доста по този въпрос, но нямам никакво време и желание.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Иво Инджев - национален предател

Мнениеот Drunken_Master » 16 дек 2019 16:51

Само русофилите в България говорят за турско "робство", защото това е единствения начин да обясняват как Русия ни е "освободила". Това заяви журналистът Иво Инджев в предаването "ДикOFF" по Нова телевизия. Според него българите през 19 век са били като руските крепостни селяни, а в много случаи и по-добре от тях, пише "Блиц".

"Робство е литературен израз, останал ни от дядо Вазов. Истинско робство в България никога не е имало. Никой не отрича историческите факти, българите не са живели добре, но не са били роби. Защо нито една друга държава не се гордее, че е била под "робство"?

Защо Испания, която 8 века е била управлявана от маври, не казва, че е била под робство? Ти щастлив ли си, дедите ти да са били роби?, попита Иво Инджев Сашо Диков. Но не получи отговор...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 16 дек 2019 16:54

ivo55 написа:Значи не са вземали насила български деца като кръвен данък, ами са ги водели на екскурзия с 30 годишно разглеждане на историческите сгради на казармите в Цариград с безплатен фитнес и после са ги пращали на туристически симулации на електронни игри, където на ужким са колели и бесели. Сега ми се изясни.
Егати и родоотстъпниците има тук, не е истина. В населените места, които са били потурчвани и поислямчвани с ятаган, явно са снимани филми и всичко е художествена измислица. Момите скачали от скалите, девойки удушавали копелетата си с голи ръце, мъжете полагали доброволно главите си под ятагана отказвайки да сменят вярата си ... всичко е измислица.

Естествено, че не е измислица.
Както също не е измислица, че имало не малко места където турски крак не е стъпвал, примерно в спахиите.
Не измислица също така, че имало и такава, които са сменяли вярата, за да плащат по малко данъци, оооо чудо роба плаща данък :o
Няма никакво съмнение, че българите и християните в Османската империя, са били втора ръка хора, но не са били роби.
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Re: БКП

Мнениеот ivan56 » 16 дек 2019 16:58

Drunken_Master написа:
ivan56 написа:Не отговори на въпроса.

Какво по-точно мога да разисквам с теб ? Пишеш нон-стоп глупости и задаваш тъпи въпроси, на които останалите ти отговориха многократно... Няма какво да добавя, той Groucho написа каквото трябваше.
А относно "Ще си траем...", това са поредните глупости, които се тиражират в медиите на Недялков. Бих те ограмотил относно Чернобил, понеже съм чел доста по този въпрос, но нямам никакво време и желание.

Бухааааа, точно пък за Чернобил, по полека само. Тема за която, чета си интерес, при всяко ново попаднало нещо.
Ще излезе накрая, че имам допирни точки с такъв кревиндел като теб.
Питах те нещо, бягаш пак по тъча.
П.п Кой е тоя Недялков :?
Drunken_Master написа:

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Българе

Мнениеот Drunken_Master » 16 дек 2019 16:59

Това, че е имало села, където не е стъпвал турски крак е вярно между другото. Тук е прав... В с. Българе (Странджа планина), където са известни с нестинарите си, казват, че са най-чистите българи, понеже турците не се вясвали там. Следователно не са колили, бесили, изнасилвали и т.н. Султана бил забранил...
Чувал съм, че в някакво село от Разградският край също не припарвали турци, понеже отглеждали уникални коне, които били изключително бързи и издръжливи... Не знам дали е истина, обаче.
Изображение

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Re: Иво Инджев - национален предател

Мнениеот Groucho » 16 дек 2019 17:03

Drunken_Master написа:
Иво Инджев в предаването "ДикOFF" по Нова телевизия. Защо нито една друга държава не се гордее, че е била под "робство"?

Мани, не му пускай словоблудствата на тоя хахо. Къде точно България се гордее, че е била под робство? Роб сигурно се става по желание, та някой трябва да се срамува, ако са били такива прадедите му преди 600 години. Езоп е бил роб, миндил с Инджев, ама Езоп е останал и ще остане в историята, а не Иво Инджев :lol:

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Re: Българе

Мнениеот ivan56 » 16 дек 2019 17:06

Drunken_Master написа:Това, че е имало села, където не е стъпвал турски крак е вярно между другото. Тук е прав... В с. Българе (Странджа планина), където са известни с нестинарите си, казват, че са най-чистите българи, понеже турците не се вясвали там. Следователно не са колили, бесили, изнасилвали и т.н. Султана бил забранил...
Чувал съм, че в някакво село от Разградският край също не припарвали турци, понеже отглеждали уникални коне, които били изключително бързи и издръжливи... Не знам дали е истина, обаче.

Не е само там а в цяла Странджа в Софийското поле, Чипровци и други места е било така, турски крак не е стъпвал. Или така наречените "хасове"
Drunken_Master написа:

Върни се в “Свободна зона”