Нереални цени за наем в София

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
bobo_13
Контакти:

Re: Нереални цени за наем в София

Мнениеот bobo_13 » 12 окт 2016 16:38

botevist_75 написа:[offtopic]
bobo_13 написа:Какво им е нереалното? Щом има търсене, а предлагането намалява, то и цените се вдигат. 3 месеца търсехме гарсионера или двустаен за една позната в източните квартали, накрая трябваше да чака още 1 м3сец да освободят една.

Имаш 2 вариант седиш при мама и тати без работа или в най-добрия случай за 600 лв макс, или отиваш в София, почваш на 1200-1500 лв наем плащаш около 500-600 лв наем+ режийни и к ти остават горе долу толкова, ама си самостоятелен......

ако зависеше от нас, наемитя щяха да са 200 лв макс......
[/offtopic]
И след година-две, ставаш "кореняк" и започваш да се ядосващ на селяните,които идват да ти смущават аристократичното спокойствие :lol:

То кореняците останаха да се броят на пръсти. На всеки му мама/тати; баба/дядо са от село. Аз да питам, моя род половината като живее у София от 50-та година кореняк ли съм или не? Или,че нашите са били изселени от комунягите в провинцията от София....кореняк ли съм или не?
Интериорни врати - Врати хармоника

Потребителски аватар
HardWork
Контакти:

Мнениеот HardWork » 12 окт 2016 16:40

South_Park написа:В София тотално са полудели и пускат обяви под наем минимум от 400 лв(за най-мизерните , дори в Люлин и Обеля) нагоре . Лично аз ще прецакам този порочен картел , като си взема за начало стая , а ще търся квартира през периодът Януари-Март, да ги видим тогава 8-)

ПП: Ако някой има впредвид нещо сносно до 350 лв / или до 200 лв за стая да казва.

Еми аз отдадох моя едностаен апартамент в центъра за 300 евро на месец на един гръцки студент :mrgreen: А там където живея (центъра на Бон), плащам 450 евро (включени ток, вода, парно и интернет) за студио с бокс, баня и парко място! Центите са реални според мен!

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 12 окт 2016 16:42

bobo_13 написа:
bobo_13 написа:Какво им е нереалното? Щом има търсене, а предлагането намалява, то и цените се вдигат. 3 месеца търсехме гарсионера или двустаен за една позната в източните квартали, накрая трябваше да чака още 1 м3сец да освободят една.

Имаш 2 вариант седиш при мама и тати без работа или в най-добрия случай за 600 лв макс, или отиваш в София, почваш на 1200-1500 лв наем плащаш около 500-600 лв наем+ режийни и к ти остават горе долу толкова, ама си самостоятелен......

[/offtopic]
И след година-две, ставаш "кореняк" и започваш да се ядосващ на селяните,които идват да ти смущават аристократичното спокойствие :lol:

То кореняците останаха да се броят на пръсти. На всеки му мама/тати; баба/дядо са от село. Аз да питам, моя род половината като живее у София от 50-та година кореняк ли съм или не? Или,че нашите са били изселени от комунягите в провинцията от София....кореняк ли съм или не?

Лично според мен, кореняк е някой, който е от 5-6 поколения ( 100-тина години ) на мястото :roll: Тоест, кореняци са има-няма 10-тина % от населението на София :lol: Преди 100 години София е била 100-тина хиляди ...
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Вал
Контакти:

Мнениеот Вал » 12 окт 2016 16:42

Данък Рента 50% за всички реститутки.

Warped
Контакти:

Мнениеот Warped » 12 окт 2016 16:48

Що толко се бутате да сте софиянци не мога да разбера :?: :)
Непринуден:
Нямам време за странични неща. В момента най-важното е това на снимката. Гледам го, любувам се и бия чикии.

Потребителски аватар
botevist_75
Контакти:

Мнениеот botevist_75 » 12 окт 2016 16:52

bobo_13 написа:

[/offtopic]

Този въпрос се е повдигал многократно, и всички започват да твърдят,че са кореняци :mrgreen:
Една проста сметка. При Освобождението,България е била 3 500 000 души.Да приемем,че днес са 7 милиона.Два пъти нарастване на населението.При Освобождението, София е била 20 000.Всеки може да сметне ,колко би трябвало да е днес,ако не бяха дошли селяните и колко са те ;)
Едно от очарованията на старите ни филми,е че между майтапа се казваха много истини.
"Опасен чар".
Следователят към Т. Колев :
- Ама,вие сте от село.
Т.Колев в неподражаемия си стил:
- Всички сме от село.
Един от филмите "Баш майстора",не помня точно кой.
Шофьор на камион към баш майстора :
-Ама и между софиянци имало големи серсеми.
Баш майстора :
-Има! То повечето сме от селата,ама има. :)

Потребителски аватар
bobo_13
Контакти:

Мнениеот bobo_13 » 12 окт 2016 17:01

Warped написа:Що толко се бутате да сте софиянци не мога да разбера :?: :)

защото, когато живееш в малък град и нямаш дебели връзки или не си кОвра на някого не можеш да с намериш работа или поне не добре платена. Аз "станах" софиянец, защото 4 години вземах 400 лв заплата като специалист външна търговия(а през ръцете ми минаваше стока за минимум 6 млн евро/годишно), а колежки си бъркаха в носа по цял ден и си пиляха ноктите и вземаха повече от мен.....като оставя вкъщи на нашите някой лев за сметки и храна и ми оставяха по 5 лв на ден дето се вика за обяд и цигари :)...гаджето ми плащаше кафето като излизахме :). А като отидхох в София почнах на 4 пъти по-висока заплата, като си платя квартирата и режийните ми оставаха към 1000 лв чисто за харчене.....и бях САМОСТОЯТЕЛЕН.......ей затова се натисках. Дето се вика преди да дойда в София 100 лв бяха огромна сума за мен, първата седмица в София като слушах колегите как ги разправяха тия 100 лв, за обувки, па за една нощ......дето се вика откакто отидох в София започнах да си позволявам неща дето преди не съм си и мечтал, а и благодарение на работите ми, обиколих почти цяла Европа и някои екзотични дестинации като Дубай, Куба, Тайван, Малайзия, Египет.....ей затуй се натисках.....

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 12 окт 2016 17:08

Настина всички сте изтрещели :lol: :lol: :lol: Човека ви пуска муха и вие захапахте веднага :lol:
Бобо какво стана с гаджето ;)
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
bobo_13
Контакти:

Мнениеот bobo_13 » 12 окт 2016 17:37

iliev72 написа:Настина всички сте изтрещели :lol: :lol: :lol: Човека ви пуска муха и вие захапахте веднага :lol:
Бобо какво стана с гаджето ;)

ами аз да си кажа, па той нека да се гъбрка.....гаджето не съм го чувал от тогава, не дойде с мен.....

Потребителски аватар
Daniel Levski
Контакти:

Мнениеот Daniel Levski » 12 окт 2016 17:42

bobo_13 написа:
Warped написа:Що толко се бутате да сте софиянци не мога да разбера :?: :)

защото, когато живееш в малък град и нямаш дебели връзки или не си кОвра на някого не можеш да с намериш работа или поне не добре платена. Аз "станах" софиянец, защото 4 години вземах 400 лв заплата като специалист външна търговия(а през ръцете ми минаваше стока за минимум 6 млн евро/годишно), а колежки си бъркаха в носа по цял ден и си пиляха ноктите и вземаха повече от мен.....като оставя вкъщи на нашите някой лев за сметки и храна и ми оставяха по 5 лв на ден дето се вика за обяд и цигари :)...гаджето ми плащаше кафето като излизахме :). А като отидхох в София почнах на 4 пъти по-висока заплата, като си платя квартирата и режийните ми оставаха към 1000 лв чисто за харчене.....и бях САМОСТОЯТЕЛЕН.......ей затова се натисках. Дето се вика преди да дойда в София 100 лв бяха огромна сума за мен, първата седмица в София като слушах колегите как ги разправяха тия 100 лв, за обувки, па за една нощ......дето се вика откакто отидох в София започнах да си позволявам неща дето преди не съм си и мечтал, а и благодарение на работите ми, обиколих почти цяла Европа и някои екзотични дестинации като Дубай, Куба, Тайван, Малайзия, Египет.....ей затуй се натисках.....

Явно си работил във военният завод в Лясковец или в някоя малка фирма. В твоят град Велико Търново в нормална фирма специалист външнотърговски отдел /но наистина специалист , а не само преводач/ - започва от 1500 лева чисто. В същото това Търново няма почти никаква безработица, но ти си се пръкнал в София за сигурно 1800 лева от които плащаш квартира защото в София /особено в чуждите фирми/ взимат кьораво и сакато стига да знае английски. Затова си дошъл защото не си бил достатъчно добър и работлив.

Върни се в “Свободна зона”