Атентат в Мюнхен

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

sunscres92
Контакти:

Re: Атентат в Мюнхен

Мнениеот sunscres92 » 22 юли 2016 23:13

Der Führer написа:
paceto написа:
Der Führer написа:
sunscres92 написа:По СНН казаха, че един от стрелците казал че е Германец и говорил с германски акцент и не в от стила на мюслитата.

Ама знае ли човек

СНН винаги къртят с коментарите ... да говориш немски с немски акцент в Германия явно е рядко срещано :mrgreen:

Напротив точно на мястото си е коментара им, защото там има страшно много турци, цигани и ей такива от Близкият изток. Както и да говорят немски то няма да го говорят като чист германец.

Ако съм собственик на СНН незабавно бих уволнил всички имащи заслуга за култовата фраза - "говори немски с немски акцент" . Може да си немец и да говориш немски с един от многото им акценти ( баварски , швабски и т.н ) . Може да си немец и да говориш правилен немски ( без акцент ) . Но "немски с немски акцент" е оксиморон ... Все едно химик да каже - "вода с голямо съдържание на вода в нея " ... Несериозно е . Особено за такава медия .

То тук грешката е моя - защото казаха, че самият стрелец е крещял, че е Германец и поне според тях е имал германски акцент.

daduradam
Контакти:

Мнениеот daduradam » 22 юли 2016 23:16

paceto написа:
Der Führer написа:
sunscres92 написа:По СНН казаха, че един от стрелците казал че е Германец и говорил с германски акцент и не в от стила на мюслитата.

Ама знае ли човек

СНН винаги къртят с коментарите ... да говориш немски с немски акцент в Германия явно е рядко срещано :mrgreen:

Напротив точно на мястото си е коментара им, защото там има страшно много турци, цигани и ей такива от Близкият изток. Както и да говорят немски то няма да го говорят като чист германец.

Акцентът се придобива с времето, не се раждаш с него.Туричн роден в баварско село ще говори баварски ;) Да, в дома му ще говорят мангалски, но като ходи на училище, в детска градина и като излиза с приятели ще слуша баварски и именно на него ще се научи ;)
Фюрера правилно посочи, че немски с немски акцент е оксиморон. Кой конкретно немски акцент ? България е една плюнка и има толкова много акценти, помисли в Германия колко са ;) А СНН няма как да знаят какъв му е акцента, защото още няма заловени.Или допреди 30ина минути нямаше, сега не знам вече.
[wrapimg=]http://stream1.gifsoup.com/view6/4262317/friends-dance-o.gif[/wrapimg]

michok
Контакти:

Мнениеот michok » 22 юли 2016 23:32

Много отворковци и много знаещи.Специално за отворковците,молете се да не попаднете вие или ваши близки в такава ситуация.Пак световния капитализъм е виновен за всичко,нали трудномислещи? Петрола,опиума са виновни за всичко,но важното е че"КРИМ НАШ",а защо забравихте дежурният въпрос" А вие защо биете негрите?"

sunscres92
Контакти:

Мнениеот sunscres92 » 22 юли 2016 23:34

Some people hope the #Munich gunmen are white Christians, others hope they're brown Muslims. This is exactly what's wrong with our world.

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 22 юли 2016 23:38

miasanmia1 написа:
Messi_fan написа:
sirius123 написа:
Messi_fan написа:
sirius123 написа:Срам за родината на фюрера , няколко човека побъркаха страната , а влязоха стотици хиляди.

Родината на т нар. "фюрер" е Австрия, малоум*ико.

Втора родина му е Германия , плиткоумнико.

"Втората" не е първата, ретардче малко.

Хитлер е роден в градче на име Браунау на Ин..Ин е реката,и границата е минавала през нея..
Роден е в Австрия,на 80 МЕТРА от Германия...не кило,а метра...Австриец та дрънка

Роден в Австрия, на 80 МЕТРА ОТ ГЕРМАНИЯ..... германец та дрънка. 8-)

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 23 юли 2016 00:33

ivan56 написа:
fcb_bg написа:
Red Warrior написа:А бе има лека разлика с кръстоносните походи и тя е едни 1000 години човешко развитие, просвещение, хуманизъм и т.н. А тези малоумници в 21 век избиват невинни граждани. Като са такива ербапи да дойдат с армията на ислямистки поход срещу християнските армии. :mrgreen:

Ти знаеш ли колко избити невинни граждани има по техните земи, за да забогатее някоя западна корпорация? Те си имат армия и тя е тук. На терен, дет викаме сега модерно. Само пращат офицери.

Що имам лекото чувство че се кефиш на камиларите които вършеят из Европата.

Не знам що го имаш това чувство. Просто съм прагматичен. Европа си плаща данъка за мекушавостта и недалновидността си. И изобщо не се кефя, ами даже съм бая загрижен какво ще представлява континента след някоя година. Защото основните реакции са страх, загриженост, разбиране и др, но не и гняв. Теб те стрелят, ти Жесуи ръка за ръка. Не става тъй.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 23 юли 2016 00:52

Европа е преживяла къде по катастрофални неща през вековете, така че ще се справи и сега.
Стига да го искат ще го направят, но след последната голяма война, която за малко да потопи целият свят в кръв сега вече всички се правят на толерантни и не смеят и да кажат гък, за да не се наранят някакви чувства. Ако спреш едните веднага ще кажат, че се води война срещу всички с ислямска религия, ако спреш други ще те обвинят в расизъм и т.н.

Точно страни като Белгия и Германия след втората световна война започнаха да приемат всякакви хора от всякакви страни, само и само да се покажат като добри, а другите изкупват грехове заради Хитлер. Затова сега в Белгия и Германия е бъкано с всякакви от Африка, Турция и Близкият Изток. Тук не слагам Франция, защото те много години назад започнаха да прибират африканци заради колониите си, но африканците поне са мирни, а онези другите промиват главите на хората със свещени войни, хареми с жени след смъртта и прочие.

Корана забранява Камикадзета, но в радикалният е нещо свято и като дадеш такъв тип Коран на тези неуките и те вярват, а ако прочетат нещата в истинският Коран онези ще му кажат, че това са лъжливи книги от неверниците т.е. християните и заради това трябва да се избиват.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 23 юли 2016 01:12

Доколкото знам, без да съм специалист, напротив - пълен лаик съм, но думата "джихад", която се споменавала на няколко места в Корана, подлежи на доста разнообразно тълкувание. В смисъл, за какво и срещу кого ?! И именно тази "вратичка", ако мога така да я нарека, използват радикалните изроди, за да я тълкуват на простите овце по удобен начин, така че да насочат агресията им където те искат.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 23 юли 2016 01:42

1982 написа:Доколкото знам, без да съм специалист, напротив - пълен лаик съм, но думата "джихад", която се споменавала на няколко места в Корана, подлежи на доста разнообразно тълкувание. В смисъл, за какво и срещу кого ?! И именно тази "вратичка", ако мога така да я нарека, използват радикалните изроди, за да я тълкуват на простите овце по удобен начин, така че да насочат агресията им където те искат.

За да не си играя да го пиша аз с мои думи ще го копна.

Джихад е понятие в исляма, произлизащо от арабския корен със значение „стремя се“, „полагам усилие“, „боря се“. Точното значение на понятието зависи от контекста на употребата му и смисъла, който говорещият влага в него. То се появява 41 пъти в Корана, най-често в идиоматичния израз „да се бориш по пътя на Аллах“ (йуджахидуна фи сабили л-лахи).

Две са обичайните значения на понятието: вътрешна духовна борба (усилие) на вярващия (наричана „голям джихад“); и външна, физическа борба (усилие) срещу враговете на исляма (наричана „малък джихад“).

В общия случай джихад означава доктрина, призоваваща вярващите на борба с враговете на религията им, били те хора или психологически феномени, в това число на цената на жертване на собствения комфорт или дори живот. Сам по себе си джихад не означава война, доколкото антоним на думата е не мир, а бездействие, леност (quud). В този смисъл джихада е доктрина на полагане на усилия за утвърждаване и разцвет на ислямската вяра.

Като цяло война срещу Исляма няма или поне не в наши дни. Тази фраза би била вярна използвана преди векове в така наречените тъмни векове, когато християните са искали да покръстят именно тези земи и заради това са се водели не малко войни и Кръстоносните походи са именно за това нещо. В днешно време никой не води война срещу тях, а по скоро е обратното, защото те призовават за война срещу религията Християнство и избиват всеки, който им е пред очите.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 23 юли 2016 01:51

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1594187

Мъжът, открил огън пред заведение за бързо хранене в мол в Мюнхен, крещял „Аз съм германец" и „Аллах е велик", докато стрелял. Това разказват очевидци, цитирани от CNN и британското издание „Daily Mail", посочва NOVA.

Върни се в “Свободна зона”