iliev72 написа: И се научи да мислиш в правилната посока. Защо да няма във всяка фирма задължителен колективен трудов договор в който една от точките да е при напускане/пенсиониране да получаваш до 20 брутни заплати(1г = 1 заплати) в зависимост колко трудов стаж имаш в тази фирма.Кога ще се научите да искате за себе си привилегии , а не да се опитвате да ощетявате тези които са успели да изборят привилегии ?!
Защото е несправедливо и вредно за работодателя, двигателят на икономическото развитие.
Кашчей написа:Ковачев, Ковачев....добре, че няма как да станеш Министър-председател!
Та ти искаш да правиш промени, без да промениш Конституцията-да ти имам и познанията!
Искаш президентска република, а смяташ да управляваш, като министър-председател-че къде го дават това
Искаш електронно, а не дистанционно гласуване, защото явно и ти не си в час с термините.
Щял да се ориентира про-западно (сякаш сега сме ориентирани на изток), обаче ще прави държава, смес от авторитарна и бананова република.
И накрая-Пожелавам ти някой ден да живееш в такава държава, да останеш без работа и да се разболееш, за да усетиш на гърба си ефекта от "реформите" си!
Аз помолих достатъчно любезно да се избегне тролването и да се каже нещо по темата, ако има какво да кажеш де.
Забележките ти са глупави, как искаш да се формулираш темата? Какво бихте направили като президент? Ами то президент не може да направи нищо в момента. Нормално е да тръгнеш от началото, а не от края. Хващаш се за дума и я разглеждаш буквално, доста елементарно.
Искам точно това което съм написал и съм достатъчно наясно какво е.
Нищо авторитарно и бананово не виждам, а точно обратното. Пълно свобода на индивида.
И не на последно място, благодаря за пожеланието ти. Приемам го изключително сериозно и то значи много за мен.

Изключително полезно за развитието на дискусията.
---
boabbb Благодаря за изчерпателния отговор.
- Точно това имам предвид. Нямам за цел пестене на хартия, а максимално елиминиране на човешкия фактор в броенето и отразяването
- Този, които има пари или достатъчно голям успех. Напълно излишно е да бълваш студенти без реална квалификация и със специалности, които нямат никаква реализация. Отделно, че подходът към обучението е съвсем различен ако знаеш, че си го плащаш от джоба и то не в някаква малка част.
----
Идеята на темата беше да обменим виждания, а не някой да се готви за PM или за военни хунти/сваляния от власт. Просто исках да стимулирам хората да напишат нещо градивно, а не само да се мърмори в различните теми.