Джейми Оливър победи в съда МакДоналдс!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Re: Джейми Оливър победи в съда МакДоналдс!

Мнениеот galin56 » 02 мар 2016 18:00

Аз съм ял 3-4 пъти(защото няма наблизо, най-близкия е в София) в МакДоналдс и честно казано хамбургерите ми харесаха. Храната им не е чак толкова лоша, но и аз съм на мнение, че е доста скъпа. Даваш 10лв за хамбургер(не особено голям) малко картофки и малко кола/фанта с много лед. И след 2-3 часа пак си гладен. А за 10лв може да хапнеш доста повече и по-добра храна.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 02 мар 2016 18:07

galin56 написа:Аз съм ял 3-4 пъти(защото няма наблизо, най-близкия е в София) в МакДоналдс и честно казано хамбургерите ми харесаха. Храната им не е чак толкова лоша, но и аз съм на мнение, че е доста скъпа. Даваш 10лв за хамбургер(не особено голям) малко картофки и малко кола/фанта с много лед. И след 2-3 часа пак си гладен. А за 10лв може да хапнеш доста повече и по-добра храна.

То горе-долу всички вериги за бързо хранене са в тази ценова група. Сметнали са, че с по-малко от 10 лева не можеш да се нахраниш и си бачкат с тази политика. И действително, където и да седнеш, дали в КФЦ, Бургер Кинг или Макдналдс, с по-малко от 10 лева не можеш да се нахраниш.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 02 мар 2016 18:09

CTAHKO написа:
diplomat написа:За появата на Събуей си прав, но аз имах друго предвид, а именно че по-малките вериги с по-здравословни продукти започнаха в последно време да избутват големите имена. И това не е само в България, повярвай ми. Сушито също нанесе голяма щета на международните вериги, както и другите разновидности на азиатска храна.

Ако говорим за здравословно хранене, самото здраословно хранене автоматично изключва всякакви бургери и тем подобни лайна. За сушито, китайското и разни други азиатски кухни (не всички) съм съгласен, че са доста по-полезни или поне по-малко вредни и действително малко по малко си дърпат пазарен дял от големите и наложени вериги. Но това е като става въпрос за вериги с по-малки мащаби. Разрасне ли се веригата, независимо каква е и за каква кухня става въпрос, неизбежно е процесът да се автоматизира, почват да ги блъскат с консерванти за трайност и се почва производството на количества на конвейр. Да, вкусовите качества може да се запазват, но не и химическият състав на храната.

Виж, аз не говоря за здравословна храна, а за ПО-здравословна от Макдоналдс. :lol: Има разлика. Събуей не е здравословна, но е на съвсем различно ниво от пържените храни - просто няма място за сравнение. На място се правят питките, има свежи зеленчуци (личи си, когато не са, а е рядкост), има си и салати. Не казвам, че това е най-здравословното ядене, но сравнено с яденето на пържени картофи и бургери, е доста по-адекватно. Щото човек не може винаги да седне в някой ресторант и да хапне нещо хубаво - заради това е и измислено "бързото хранене". Правят ти един сандвич на място, слагаш квото искаш, пакетират ти го и си ти човека. :lol:

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 02 мар 2016 18:14

diplomat написа:Виж, аз не говоря за здравословна храна, а за ПО-здравословна от Макдоналдс. :lol: Има разлика. Събуей не е здравословна, но е на съвсем различно ниво от пържените храни - просто няма място за сравнение. На място се правят питките, има свежи зеленчуци (личи си, когато не са, а е рядкост), има си и салати. Не казвам, че това е най-здравословното ядене, но сравнено с яденето на пържени картофи и бургери, е доста по-адекватно. Щото човек не може винаги да седне в някой ресторант и да хапне нещо хубаво - заради това е и измислено "бързото хранене". Правят ти един сандвич на място, слагаш квото искаш, пакетират ти го и си ти човека. :lol:

В това отношение - да. Събуей нямат място за сравнение с МакДоналдс. Аз също ги предпочитам, защото и сам си ги правиш, както ти е вкусно и каквото предпочиташ да има в него.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 02 мар 2016 18:23

CTAHKO написа:
galin56 написа:Аз съм ял 3-4 пъти(защото няма наблизо, най-близкия е в София) в МакДоналдс и честно казано хамбургерите ми харесаха. Храната им не е чак толкова лоша, но и аз съм на мнение, че е доста скъпа. Даваш 10лв за хамбургер(не особено голям) малко картофки и малко кола/фанта с много лед. И след 2-3 часа пак си гладен. А за 10лв може да хапнеш доста повече и по-добра храна.

То горе-долу всички вериги за бързо хранене са в тази ценова група. Сметнали са, че с по-малко от 10 лева не можеш да се нахраниш и си бачкат с тази политика. И действително, където и да седнеш, дали в КФЦ, Бургер Кинг или Макдналдс, с по-малко от 10 лева не можеш да се нахраниш.

Сядам си в "Останкино", срещу Халите-приятна обстановка, добра кухня. За 10 лева ще си хапна чудно, при това ще ми сервират и отсервират, че мога и две бири да изпия, е нека е една. Няма чалга, няма аларма, няма блъскане. Евал съм ти и Маковете и Чикъните!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 02 мар 2016 18:27

vg_vasilev написа:
diplomat написа:Ако редовно се храни човек от такива места като Макдоналдс, то нормално да получи заболявания - и без изследвания е ясно, че такава пържена и мазна храна е вредна. Ама няколко пъти в годината не пречи на човек да си хапва нещо такова. Но както много колеги споменаха, идеята на Станко е да провокира, а не да каже нещо смислено по този казус. И това, че Станко не е чел тази новина преди години още, не значи че има "информационно затъмнение" - просто той гледа само руските си източници, които му снасят някакви опорни точки, с които да може да се заяжда.

Иначе, Макдоналдс си запада в глобален мащаб така или иначе. КФС определено имат по-добра стратегия и предлагат по-качествени продукти от тях, а на пазара се появиха други видове вериги за бързо хранене, като Събуей, които правят съвсем различен вид бърза храна, нямаща нищо общо с мазните бургери на МакЕдоналдс. :lol:

Ти сериозно ли?

А знаеш ли, че в KFC няма истински храни а всичко е от едни големи чували с разтворими субстанции. Искаш месо - отварят чувал "Месо", слагат вода и си готов.

А стига бе, а имат ли чували с кокалчета за пикантните крилца :lol:
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 02 мар 2016 18:39

CTAHKO написа:
diplomat написа:Има си крилца, има си обезкостени парчета пиле, а има и чисти пилешки филенца.

Майтапът настрана, ама и аз съм на мнение, че KFC имат по-качествени продукти и по-вкусен асортимент. Е, като изключим, че всико е пържено де :) Сега доколко е каествено това, което ни се предлага и ни е вкусно, това си е отделен въпрос. Но за мен са по-вкусни.

И за мен KFC, предлагат по-вкусни неща.Сега колко е здравословно или не това е отделен въпрос.
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Неутрален
Контакти:

Мнениеот Неутрален » 02 мар 2016 18:42

Вместо да се коментира темата, още от втория пост забелязвам Русия, САЩ, запада итн. Абе аланкоолу, КОЙ е виновен за това че ядеме боклуци ??? Нима нашите производители не отравят полодовете и зеленчуците с нитрати и разни други отрови, нима не "хранят" животните с хормони итн итн. И за това САЩ ли са ти виновни ? Много плоско и глуповато. В крайна сметка храненето също е част от възпитанието, както и много други неща. Дерзайте другари, щом се плаща за храчене, продължавайте в същия дух.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 02 мар 2016 18:42

ivan56 написа:
vg_vasilev написа:Ти сериозно ли?

А знаеш ли, че в KFC няма истински храни а всичко е от едни големи чували с разтворими субстанции. Искаш месо - отварят чувал "Месо", слагат вода и си готов.

"Кокалчетата" ги бъркат на място - 5-6 момчета в "кухнята" забъркват малко цимент, пясък и вода, след което отливат сместа в калъп, поизсъхва малко и .... ето ти "кокали".
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 02 мар 2016 18:44

1982 написа:
ivan56 написа:
vg_vasilev написа:Ти сериозно ли?

"Кокалчетата" ги бъркат на място - 5-6 момчета в "кухнята" забъркват малко цимент, пясък и вода, след което отливат сместа в калъп, поизсъхва малко и .... ето ти "кокали".

Явно затова си крият рецептите хората :mrgreen: :mrgreen:
Drunken_Master написа:

Върни се в “Свободна зона”