Dimitar_Penev написа:Аз управлявам чужди пари, имам и собствена сметка. Търгувам опции върху фючърси, предимно softs + понякога валути, сребро и злато. Питам те за брокер щото клиенти искат да отварят сметки с до 5000$, а само споменаването пред брокера че ще продаваш голи опции ги кара косите им да настръхват.

Обичам простите неща, времето прекарано на пазарите ме е убедило, че колкото е по проста дадена стратегия, толкова по-добре работи. Та затова ползвам основно strangle и naked Call & Put. Каква доходност имаш ако не е тайна? Аз съм доволен на 30-40%
Аз ти препоръчвам Thinkorswim ! Сигурно знаеш, но да спомена - те бяха купени преди няколко години от TDAmeritrade. Платформата е уникална за опции. Маржин изискванията са по-добри от тези на IB например. Комисионните са леко кофти, но ако си направиш там сметка ще ти дам емайл и ще ги предоговориш. Проблема е с юрисдикцията. Нямам идея защо , но приемат нови сметки от България, но НЕ приемат от : UK, Malta, Spain, Cayman Islands, BVI мисля и от Австия ..... Минимума ако не се лъжа е 2 500$. Имай предвид , че ТОС е създаден от бивш опционен маркет мейкър и поради тази причина платформата е незаменима за опциите и те няма да се уплашат от голи опции

никак даже!
За доходности не обичам да говоря, но диапазона който си посочил е напълно постижим ако говорим за средногодишна доходност за поне 5 год. Не се оплаквам и съм доволен

[/quote]
т.е с 2500$ ще ти разрешат да продаваш опции? Даа ще ги погледна! Колега ти откъде си? В мен се зароди желание деа се срещнем да си побъбрим "на живо"

Аз съм от Варна[/quote]
С кой брокер работиш ти ?
Не знамех дали си в БГ или не и затова описах , че TOS не приемат сметки от доста държави. Щом си в БГ няма да имаш проблем с тях. От друга страна IB също са ок, но само ок. Големият им недостатък им е платформата. Аз имам нулеви знания за програмиране, а платформата им изглежда и функционира сякаш аз съм я правил. Отделно в нея няма доста важни неща, например нямат expected move, probability OTM и Beta Weighting. Последното го има май само в TOS.
На IB минимума е 10К $ ако не се лъжа. TOS със сигурност ще ти открият сметка с 2,5К, но не помня дали разрешават голи опции с тази сума. Провери ги. Имат Live Chat и ще ти отговорят на всички питания за разлика от IB - на IB поддръжката е пословично отвратителна.
От София съм. Скоро (седващите 1-2 седмици) ще се наложи да ходя до Велико Търново за 1-2 дни. Ако ти е удобно може там да се видим.
„Те знаят как съм се измъчвал, аз не съм чичко Паричко. Аз съм ходил една седмица с 5 лева в джоба, за да давам пари тук. Колата ми е на 9 години. Аз не съм като тях“, допълни благодетелят на „червените“.