Помните ли рокгрупите от времето на соца?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
KANSAS
Контакти:

Re: Помните ли рокгрупите от времето на соца?

Мнениеот KANSAS » 08 фев 2016 19:33

Докато съм писал предния коментар Станко ме подсети за един концерт на Смоки в Пловдив през 82 год. мисля на стадион на Локото май беше.....доооста преди Металика :) е аз бях и на 2 та, и на 2 та стадиона беше пълен.Бях на концерт на Юрая ХийПп на стадион Академик през далечната мисля 87 год.Най-смешен си спомням беше барабаниста Лий Къркслей който тогава беше като фиданка и тичаше на спринт пред сцената на пистата, за да покаже кондиция.......Но най-якият концерт за мен беше в Пловдив през 83 в една панаирна палата на Сигнал, Сити(в нея свиреше българинът Георги Гогов) от ГДР и .......Омега.....тогава благодарение на Тома Спространов влязох отзад в гримьорната при САМИТЕ музиканти .....още си пазя албума с автографите им Омега 7, техният сет беше УБИЙСТВЕН.....е те ми бяха любимата група от соцлагера..

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 08 фев 2016 19:36

Тогава с нетърпение чакахме четвъртък вечер, по Радио Хоризонт Данчо Стълбицата да ни пусне най-новите хитове. Даже си правехме и записи на магнетофоните.
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 08 фев 2016 19:39

damyanov1963 написа:Тогава с нетърпение чакахме четвъртък вечер, по Радио Хоризонт Данчо Стълбицата да ни пусне най-новите хитове. Даже си правехме и записи на магнетофоните.

Пък сега чакаме с нетърпение да свърши паузата на полувремето, та синът му да спрре да говори глупости :lol: Майтап :) За мен Тома Спространов си беше по-качествения водещ. Той е жива музикална енциклопедия :)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 08 фев 2016 19:39

KANSAS написа:Докато съм писал предния коментар Станко ме подсети за един концерт на Смоки в Пловдив през 82 год. мисля на стадион на Локото май беше.....доооста преди Металика :) е аз бях и на 2 та, и на 2 та стадиона беше пълен.Бях на концерт на Юрая ХийПп на стадион Академик през далечната мисля 87 год.Най-смешен си спомням беше барабаниста Лий Къркслей който тогава беше като фиданка и тичаше на спринт пред сцената на пистата, за да покаже кондиция.......Но най-якият концерт за мен беше в Пловдив през 83 в една панаирна палата на Сигнал, Сити(в нея свиреше българинът Георги Гогов) от ГДР и .......Омега.....тогава благодарение на Тома Спространов влязох отзад в гримьорната при САМИТЕ музиканти .....още си пазя албума с автографите им Омега 7, техният сет беше УБИЙСТВЕН.....е те ми бяха любимата група от соцлагера..

А, добре че написа за Георги Гогов, че аз все не можех да си спомня в коя група свиреше - ти ме подсети - Сити. Те имаха един страхотен хит, в който Георги свиреше на цигулка.
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 08 фев 2016 19:41

ФСБ също не сме ги споменали :)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 08 фев 2016 19:42

CTAHKO написа:
damyanov1963 написа:Тогава с нетърпение чакахме четвъртък вечер, по Радио Хоризонт Данчо Стълбицата да ни пусне най-новите хитове. Даже си правехме и записи на магнетофоните.

Пък сега чакаме с нетърпение да свърши паузата на полувремето, та синът му да спрре да говори глупости :lol: Майтап :) За мен Тома Спространов си беше по-качествения водещ. Той е жива музикална енциклопедия :)

Може, не споря, но Музикална стълбица беше два часа и беше по удобна за записи, просто Данчо така я беше направил, че имаше интервали без коментар м/у песните.
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
Мистри

Мнениеот Мистри » 08 фев 2016 19:43

Като не си слушал радио Лаксемберг.
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Thurman Murman
Контакти:

Мнениеот Thurman Murman » 08 фев 2016 19:44

sin4ec написа:А къде оставяте Круиз? Малко по-сериозно, моля! :)
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=DJjSiTRFAec[/youtube]

Помним ги, как да не. Ей тва ми беше едно от любимите парчета навремето 8-)

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=QBJlmJ5M76E[/youtube]

Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Мнениеот soilwork » 08 фев 2016 19:51

Купувам двойната плоча на ФСБ на концерт,в зала "Универсиада", София на 18 и 19 май 1985. Някой ако ги има да пише на лични. Изображение

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 08 фев 2016 19:54

Мистри написа:

Като не си слушал радио Лаксемберг.

Напротив, слушах го и него, но там един говореше, като бетонобъркачка на английски, а и качеството на звука беше лошо, понеже го заглушаваха.
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Върни се в “Свободна зона”