Посегнаха и на ракиените казани!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Re: Посегнаха и на ракиените казани!

Мнениеот NOMER14 » 11 ное 2015 21:34

Те, казаните, по принцип до гергьовден са си затворени. Джибрите ги правим на ракия от края на май до края на август (зависи от свободните места в календара на казанджията). Но ни се налагаше 2016 год. ракийката да си я направим март. Последните сезони вдигнаха акциза, но съм плащал винаги различно, което не ме бърка и бледнее пред радостта, че си завършил 20-месечния си труд по създаването й.
Апропо: за пореден път питам защо Митницата се занимава със селскостопански продукти. Митничарите бяха най-мразени при соца (тарашат багажа и крадат подаръците), а и сега при капитализма - също.

Потребителски аватар
Red_Pride
Контакти:

Мнениеот Red_Pride » 11 ное 2015 21:37

Ше ме хванат за шлифера.Ако трябва всеки ден ще варя по 1 кило на терасата в тенжера под налягане!
[rimg]https://dl.dropboxusercontent.com/u/31972793/androidbg/10628155_946991171983886_3440970175867167846_n.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
iori
Контакти:

Мнениеот iori » 11 ное 2015 21:42

Red_Pride написа:Ше ме хванат за шлифера.Ако трябва всеки ден ще варя по 1 кило на терасата в тенжера под налягане!

В казан си се пекла, по тръбичка текла ракийчице, светая мъченичице алелуя......
[wrapimg=]http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQuXQZcGXjvSnqBZOZRo_xvL7OsSlqmCWs1xvstjpwB7sN32tJn[/wrapimg][wrapimg=]http://sporta.bg/pictures/3988285_160__[/wrapimg]

Потребителски аватар
miro_rz
Контакти:

Мнениеот miro_rz » 11 ное 2015 21:42

Утре ще се хванат и за киселото зеле и домашната пъстърма . :lol:
Изображение

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 11 ное 2015 21:47

шивача написа:ами да посегнат и на домашната луканка, лютеницата и туршията.....и автора да си направи харакири

Прошлек, тебе в Столипиново няма да те барат- водата и тока ти остават двайсетарка на месец... И бездруго циганин ни туршия слага, ни лютеница прави, пък луканка съвсем. Не те засягат тези неща- виж, на лепилото " Кале " и ацетона няма да им вдигат цените. Сипвай в плика, шмъркай на воля и почвай с " Пътят към титлата-2". Таман дорде напълниш рикшата с пластмасови шишета и стари гуми за печката, станало време за вечеря.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 11 ное 2015 22:04

Captain Stottlemeyer написа:
PFC Litex написа:
love_hurtz написа:С тази тема разбирам защо България е на такова дередже. Чакам ми е тъжно като чета.

И защо е на това дередже?

Защото както беше казал Теди Москов: "Българинът се събува, преди да влезе в дома си, но си изхвърля боклука през прозореца, без да се замисли, че ако не си изхвърля боклука пред прозореца, няма да се налага да се събува преди да влезе в дома си." Много е трудно да се превъзпита един народ на когото десетилетия наред е втълпявано, че Андрешко е положителен герой, че сиромасите са добри, а бирниците и богатите хора - лоши. Никой (или почти никой) не си дава сметка, че ако всеки играе по правилата и не се стреми да пре**е другарчето си или да краде от държавата (тоест от нас), нещата ще се нареждат много по-просто и животът ще бъде много по-лесен и приятен за всички... 8-)
П.П. В развитите държави нещата са в значителна степен уредени не защото хората там са по-умни или по-добри и съзнателни, а защото там векове наред е действал принципът на моркова и тоягата. ;)

Така четейки доводите ти , достигам до извода , че си идеалист . То ако всички спазват правилата , нямаше да има нужда нито от армия , нито от съдилища . "Държавата" е най-човеконенавистното образувание в историята . Или ако трябва да прибегна и аз до цитати :
Държава се зове най-студеното от всички студени чудовища. Студено лъже то; и тая лъжа изпълзява из устата му: «Аз, държавата, съм народът». - Ницще . И пак той - "Човекът започва там, където свършва държавата." ... Колкото до Москов - и японците се събуват , преди да влязат в дома си .
Колкото е коректна с мен държавата , толкова и аз ще съм коректен с нея . След като съм принуден да плащам за основни човешки права , то не изпитвам никакви угризения да се възползвам от всички вратички и пропуски в системата . След като държавата мисли и налага всевъзможни данъци , такси и акцизи , значи е нейно задължение да си ги събере . След законово са предвидени различни начини за събирането им , аз не съм длъжен да ги плащам доброволно . Отделно плащаш данъци едно нещо по два три пъти . Пример :
Човек работи , получава заплата - плаща данъци . Държи си парите на влог - плаща втори данък върху вече обложените пари . Решава да си построи къща . Купува си парцел с вече обложените два пъти пари - и плаща нови данъци . След като парцела става частна собственост ( ангажиментите на държавата към него отпадат ) , съвсем незаконно държавата започва да начислява данъци за нещо към което няма отношение . Човека вдига къща с обложените 2 пъти пари , като междувременно плаща ДДС върху материалите . И когато всичко е готово , и къщата е вдигната с пари от които дъжавата 3 пъти е взела данъци , тя започва да събира 4-ти данък за нещо което нито е нейна собственост , нито има някакви задължения спрямо него .
Колкото до развитите държави и богатите хора - когато в България се въведе прогресивно подоходно облагане както в Германия например , тогава на богатите няма да се гледа с лошо око .
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 11 ное 2015 22:19

От цялата работа ще намажат калайджиите . Защо всяка година плащаш акцизи , когато може да инвестираш парите в собствен 100-на литров казан . Аз от 10 години си имам на вилата такъв и си варя по два - три пъти годишно . А от 2 години си правя "къпана ракия" - истински еликсир . :mrgreen:
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...

maxi1914
Контакти:

Мнениеот maxi1914 » 11 ное 2015 22:31

sin4ec написа:Колеги, тук някой ме попита дали знам кога се вари ракия :o и се спомена, че напролет нямало плодове, от които да се прави това свещенодейство...малко пояснения по темата:
Воистина ракията се пече основно наесен, но джибрите се захаросват и се пекат напролет. Освен това излишното вино също напролет се излива в казана, за да стане една от най-хубавите ракии!
Толкоз по техническата страна.
Значи дядо едикойси си гледа лозето и асмата в двора, сбира реколта и изпича 200 кила ракия. 100 за лична благочестива употреба и 100 да продаде по 6-7 лева, за да си помогне малко на финансите, щото пенсията му е много голяма и няма какво да я прави. С тези пари ще си купи дръвца за зимата, примерно.
И на този ще му праскат акциз? От него ще пълнят пробитата хазна?
Не е сериозно това. Обидно е. В същото време винпромите крият милиони и пускат на пазара откровена повръщня. Да, има и добри ракии, например 63-ката, но литър такава е 23-25 лева.
Как така ще затварят казаните пролетта, че тез джибри какво ще стане с тях?
Какво, до всеки казан акцизен ли ще стои? Ми нека дойде, га варим напролет, пък да видим кон боб яде ли. Трябва обаче да си вземе бодигардове поне пет човека от донбаското опълчение. Но като разберат за какво иде реч, силно се съмнявам да останат на негова страна. Акциз ли?
На Макавей! Наздраве! :)

Само да добавя ако може . За на пролет има също царевица и ечемик .Година голема значи трябват поне 365 литра минимум !!!
[quote="ugly bug"]Перуци е на стадиона във Франция.

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 11 ное 2015 22:37

Der Führer написа:От цялата работа ще намажат калайджиите . Защо всяка година плащаш акцизи , когато може да инвестираш парите в собствен 100-на литров казан . Аз от 10 години си имам на вилата такъв и си варя по два - три пъти годишно . А от 2 години си правя "къпана ракия" - истински еликсир . :mrgreen:

Що е туй чудо "къпана ракия"? :oops:

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 11 ное 2015 22:39

Инициативата е лобистка. Трябва да върви продукцията на 2-3 крупни производителя, пък те колко акциз ще платят е ..... Божа работа ;)
Тук, сините казанджии са в лек конфликт на интереси ..... От една страна им се порка тънко, но от друга ...... Пещерняците дават кинти на кварталното ФК .......та визниква въпросът: Ко праим сега :?:
:)
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Върни се в “Свободна зона”