Другата страна на протеста

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

pomiqr270

Re: Другата страна на протеста

Мнениеот pomiqr270 » 05 ное 2015 13:27

action66 написа:
pomiqr270 написа:
Lyubaka01 написа:Хайде аз да задам няколко въпроса на поддържащите протестите:
-Ако аз и още примерно 100човека решим да проведем неразрешен протест, какво ще ни се случи?
-С какво, по дяволите, лавкаджийката в мвр е заслужила 20 заплати при пенсиониране? Или някоя писарушка в районното, дето си е пълен чиновник, дето най-опасното нещо, с което се е сблъсквал в работата си е рискът от хемороиди, с какво е заслужил да се пенсионира на 55г???
-С какво точно ще оправдаят високата престъпност в държавата, при положение, че както някой спомена, сме на осмо място в света по брой полицаи на глава от населението?
И още въпроси има, ама пиша от телефона и е мъка...

Защо добрите ченгета не вкарват лошите в затворите? Явно са некомпетентни или няма добри ченгета? В такъв случай не заслужават привилегии.

Защото има добре , ама много добре платени съдии и прокурори......Просто е.[/quote!]
Или просто полицаите са прости и не могат да водят разследване и да събират доказателства.
"В повечето случаи, когато човек твърди, че любовта не се купува, то той не притежава собствен самолет и яхта, а тя никога не е попадала на човек собственик на самолет и яхта", Николай Николаев известен кът помияра у форуму на гонг.

Потребителски аватар
bobo_13
Контакти:

Мнениеот bobo_13 » 05 ное 2015 13:28

Абе хора, вие осъзнавате ли какво говорите? Всяка една държава има 2 опорни стълба - Министерство на Финансите и МВР. Тези 2 стълба трябва да получават и най-големи привилегии. А защо има привилегии? Еми Държавата е работодател и предлага социален пакет( както в частните фирми). Навсякъде държавните служители са с привилегии(вижте какво беше в Гърция). А зашо е така?- Защото така решава Държавата(правителството+ народното събрание)
Сестра ми е в системата и с нея водя този спор вече 10-ина години, сега се сетиха да го правят. Чиновниците трябва да са като всички останали работещи в държавата, а тези които са на улицата да си вземат привилегите, същото е и с отпуските. Отпуските не са 30 дни, а с 30 дни почваш, като с всяка прослужена година ти се увеличава с 1 ден, като максимума който може да достигнеш е 40 дена. Като добавиш и горе-долу 1 20 дена официални празници се събират към 3 месеца отпуск. Отделно е и въпросът защо всички чиновници са 1-ва категория труд.....наравно с миньорите.
Проблемът на МВР е политиците ни. Всяка смяна на правителство води до смяна и на всички ръководни длъжности не само в системата, а в целия държавен апарат и ако е започнала някаква реформа се спира и се почва нова коренно различна, затова и нищо не върви в тази държава. Няма приемственост. Още от сега мога да ви кажа, че през май 2016 г. ще се окаже, че няма пари в Здравната каса и болниците не могат да си плащат заплатите...едно и също е всяка година. А да назначин социолог начело на силово министерство.....безумно, но явно е направено с цел. Отделно знаете ли, че бензинът на патрулките, химикалки и т.н. са дарения от чазстни фирми....защо се даравят сетете се сами.
Всяка власт си назначава удобни шефове на държавните учреждения, за да си правят далаверите.
За случващото се в МВР и корупцията сме си виновни ние. Значи като минем граничният пункт, може да спазваме всички пътни знаци и ограничения, но като се приберем у нас и знаем, че с/у 20 лв си караш като джигит. Или ще пъхнеш на някой адвокат или съдия и ще си оправиш проблема. Защо като си в чужбина не се замисляш дори да извадиш 20 евро на полицая? Ето ако всички си спазваме правилата у нас, а не се правим на тарикати ще има и по-добри условия за МВР, защото като си платиш акта парите отиват в бюджета, а оттам може да се отпуснат повече пари за МВР(или за други нужди), а като дадеш 20 лв на полицая той ги изпива. Това е проблемът, мислим се за по-големи тарикати и после се хвалим на приятели, че сме прецакали тоя и оня. Само у нас МВР има болница и академия, които са на негова издръжка, а защо и Пожарната е към тях(при положеие, че в цял свят е към кметството на съответния град)?
Някой проверявал ли е колко агенции и агенциийки има в тая държава, които цуцат от бюджета?
Ние българите не гледаме как да работим за благото на всички ни, а как да прецакаме системата. Същото е и в частните фирми, всеки вика "Шефа ни лиже, че ни плаща, ни го лъжем че му работим:. Еми всеки иска увеличение на заплатата, ама пита ли се какво е допринесъл за по-големи приходи във фирмата?
Другото безумие е защо пенсиите се изплащат от Държавния бюджет и къде се източиха пенсионите фондове, които в цял свят изплащат пенсиите?
За всички е ясно, че 1-1.5 млн работещи в частния сектор изхранват цяла България(2.5 млн пенсионери; 2 млн в нетрудоспособна възраст и 1 млн, държавна администрация)

Източиха се Пенсионните фондове, виновни няма(както ше стане и с КТБ), и пенсиите се изплащат от данъците ни. Я ги сметнете ако не се изплащаха от държавния бюджет пенсиите на 2.5 млн пенсионери Х 300 лв(средна пенсия) ...колко са за месец и колко са за 1 година.....ще има и за здраве и за учене и за МВР

Същите привилегии ги имат и в съдебната система и военните, даже съдиите пак ще си вдигат заплатите(защото сигурно и те много работят).....ама никой не говори и не протестира с/у тях.....защо? Никой не смее да ги пипне там...защо?

Щом един управител на една държавна банка, фирмичка или агенцийка взема 3-4 пъти по-голяма заплата от Министър-председателя на страната, от Президента, от Председателя на Народното събрание, смятайте каква държава сме и колко пари пък се източват там от нашите данъци....
Интериорни врати - Врати хармоника

Потребителски аватар
Lyubaka01
Контакти:

Мнениеот Lyubaka01 » 05 ное 2015 14:05

fcb_bg написа:"-С какво точно ще оправдаят високата престъпност в държавата, при положение, че както някой спомена, сме на осмо място в света по брой полицаи на глава от населението?"

Ами, този въпрос би трябвало да се поставя на най-висше ниво и най-вече към премиера, който назначи поредната си калинка начело на МВР.
На този въпрос, протестиращите няма как да ти отговорят, или ако имат, отговорът няма да се хареса на началството и отворилите устата си ще бъдат до 2 дни уволнени поради "еди-каква си причина".
Ама общо взето, да искаш оператор в цех за производство на дограма да ти обясни спада на реализацията на продукцията на пазара е някак си несполучливо.
Мислиш ли? Щото аз пък мисля, че премиер и т.н. едва ли закрилят дребната, т. нар. "битова" престъпност от която пряко си патим всички(не казвам че другата-милионната престъпност е по-малко вредна и опасна, но защото не я усещаме съвсем пряко, на принципа на щраусите се правим че я няма). Обаче нещо не виждам родната полиция да ни пази дори и от кокошкарите...

domkcuf

Мнениеот domkcuf » 05 ное 2015 14:36

mirodes написа:
Lyubaka01 написа:
nickkal написа:
Lyubaka01 написа:Хайде аз да задам няколко въпроса на поддържащите протестите:
-Ако аз и още примерно 100човека решим да проведем неразрешен протест, какво ще ни се случи?
-С какво, по дяволите, лавкаджийката в мвр е заслужила 20 заплати при пенсиониране? Или някоя писарушка в районното, дето си е пълен чиновник, дето най-опасното нещо, с което се е сблъсквал в работата си е рискът от хемороиди, с какво е заслужил да се пенсионира на 55г???
-С какво точно ще оправдаят високата престъпност в държавата, при положение, че както някой спомена, сме на осмо място в света по брой полицаи на глава от населението?
И още въпроси има, ама пиша от телефона и е мъка...

Да де, ама не порязват лафкаджийката , а наред и резултата ще е...
Е точно там е заровено кучето. Да запазят привилегиите на тези, които вършат работата, някой спомена за преатестация-да, обаче по строги и обективни критерии. И физически, и интелектуални, и професионални. След това орязване на некадърниците(а те са много) и с освободения ресурс ще има и за заплати, и за техника, и за оборудване..
е

Да,ама не.Реформата се състои в рязане на заплатите ни и на отпуските,а не се пипа администрацията,почивните бази,санаториумите,МВР болница и всякакви други паразитни структури.Не ги пипат ,защото всичките са партийни назначения и шуробаджанаци.Знаеш ли какви парадокси има-купуват се принтери по 1000 лева,а същевременно полицаите сами си купуват хартия и тонери за тях.Това е така,защото някоя приближена фирма до властта е лапала парички за тия принтери.

Аааа изясни ми се. Борбата е да се дръпнат мангизи от чиновниците в МВР,от болницата на МВР и от цивилните служители и да се дадат на полевите бойци. Хитро :) Така де, ще има и хартия за принтерите и за тонери пари ще има и ще се повиши квалификацията на кадрите и ще спрат да са параван на престъпници и дилъри и няма да покриват престъпленията на познати,роднини,платили си и други! Че ако се дръпнат тези мангизи и катаджийте ще станат честни и неподкупни ,че и вежливи и учтиви! Глупости на търкалета! Инвестиций в камери,компютри,техника,софтуер трябва! Само те нямат баджанаци и шуранайки. Аааа и между другото откъде радетел за чист правоговор и правопис като теб сътвори това : "има-купуват...???? Или пък точно ти ли не знаеш,че се пише и изговаря ОНЗИ ,а не ОНЯ??? Ама нейсе,на мен не ми дреме ;) .

Потребителски аватар
Red joker

Мнениеот Red joker » 05 ное 2015 14:49

Fulcrum написа:Не са виновни те - НИЕ СМВ ВИНОВНИ! Ние сме виновни,че ги търпим да ни ограничават правото на свободно придвижване в собствените ни градове,че плащаме чрез нашите осигуровки и техните,че не се обединим и да излезем 100 000 души на контрапротест и да ги изринем от блокираните пътища и кръстовища.Жалката долна пасмина която незаслужено се величае и се мисли за богопомазана криейки се зад пагона са в огромната си част жалки деградирали мишкари.След като станат фуражкаджии те вече се имат за недосегаеми,а в по-голямата си част даже заприличват на откровени мутри и тюфлеци.Карат без винетки и застраховки,редовно правят всякакви нарушения по пътищата и им се разминава,нооооо когато те спрат се започва с едно държание и един тон и дежурното "Ем сега кво шъ праим?" Комплексарите не осъзнават,че заплатите които получават за НЕВЪРШЕНЕТО на каквато и да е работа им ги плащаме НИЕ,НАРОДА,а не правителството!То само ги преразпределя тези пари ама как да го обясниш това на дебилите.Оръжието,униформите,патрулките даже тоалетната хартия която ползват е с НАШИТЕ ПАРИ и въпреки това те продължават да нахалстват и да протестират.Защо не направят нещо по въпроса с престъпността? Защо не поискат промени в законите за да могат да си вършат по-лесно работата ами скачат за измислените останки от комунизма и милиционерството? Откъде накъде ще се пенсионират на 50-53 и ще взимат 20 бона накуп? Къде на друго място го има това? Каква е успеваемостта на полицията при разкриване на престъпленията и кражбите някой знае ли? ОТЧАЙВАЩА Е!!!!!! В същото време сме на 2-ро място по разходи за полиция в Европа и на 8-мо място в света по брой полицаи на глава от населението (!!!!!!) Представяте ли си? И въпреки това може да ви се случи абсолютно всичко на улицата понеже "родната полиция ни пази",тя бди над нас.За пореден път се вижда,че в България трябва да има полувоенна или паравоенна структура която да не е на подчинение на МО или МВР и да може да се разправи с подобни ситуации както е Националната гвардия в САЩ да речем. Тия фуражкаджии в момента в които бяха блокирали кръстовищата и бяха почнали да правят задръствания и да се държат нагло трябваше да бъдат изметени оттам.Ако в България имаше подобно формирование това щеше да стане много лесно - мобилизират незабавно Националната гвардия,тя иззема функциите на полицията,полицейските сили се разпускат,обявява се временно военно положение и протестите се разпръскват ако е нужно със сила! Единственото нещо за което полицаите са прави и ги подкрепям са исканията им за по-добри условия на труд,защото на места са направо мизерни,но с толкоа пари за заплати няма как да стане и да имат и двете.Трябва да изберат едното нещо.Времето за избор настъпи!

Дай да разкараме полицията тогава,бе,тъпанар :x
С ВРАГ ВРАГУВАМ-МЕРА СПОРЕД МЕРА,С БЛАГ БЛАГУВАМ -ВЕРА ЗАРАД ВЕРА!

Потребителски аватар
Red joker

Мнениеот Red joker » 05 ное 2015 14:54

bobo_13 написа:Абе хора, вие осъзнавате ли какво говорите? Всяка една държава има 2 опорни стълба - Министерство на Финансите и МВР. Тези 2 стълба трябва да получават и най-големи привилегии. А защо има привилегии? Еми Държавата е работодател и предлага социален пакет( както в частните фирми). Навсякъде държавните служители са с привилегии(вижте какво беше в Гърция). А зашо е така?- Защото така решава Държавата(правителството+ народното събрание)
Сестра ми е в системата и с нея водя този спор вече 10-ина години, сега се сетиха да го правят. Чиновниците трябва да са като всички останали работещи в държавата, а тези които са на улицата да си вземат привилегите, същото е и с отпуските. Отпуските не са 30 дни, а с 30 дни почваш, като с всяка прослужена година ти се увеличава с 1 ден, като максимума който може да достигнеш е 40 дена. Като добавиш и горе-долу 1 20 дена официални празници се събират към 3 месеца отпуск. Отделно е и въпросът защо всички чиновници са 1-ва категория труд.....наравно с миньорите.
Проблемът на МВР е политиците ни. Всяка смяна на правителство води до смяна и на всички ръководни длъжности не само в системата, а в целия държавен апарат и ако е започнала някаква реформа се спира и се почва нова коренно различна, затова и нищо не върви в тази държава. Няма приемственост. Още от сега мога да ви кажа, че през май 2016 г. ще се окаже, че няма пари в Здравната каса и болниците не могат да си плащат заплатите...едно и също е всяка година. А да назначин социолог начело на силово министерство.....безумно, но явно е направено с цел. Отделно знаете ли, че бензинът на патрулките, химикалки и т.н. са дарения от чазстни фирми....защо се даравят сетете се сами.
Всяка власт си назначава удобни шефове на държавните учреждения, за да си правят далаверите.
За случващото се в МВР и корупцията сме си виновни ние. Значи като минем граничният пункт, може да спазваме всички пътни знаци и ограничения, но като се приберем у нас и знаем, че с/у 20 лв си караш като джигит. Или ще пъхнеш на някой адвокат или съдия и ще си оправиш проблема. Защо като си в чужбина не се замисляш дори да извадиш 20 евро на полицая? Ето ако всички си спазваме правилата у нас, а не се правим на тарикати ще има и по-добри условия за МВР, защото като си платиш акта парите отиват в бюджета, а оттам може да се отпуснат повече пари за МВР(или за други нужди), а като дадеш 20 лв на полицая той ги изпива. Това е проблемът, мислим се за по-големи тарикати и после се хвалим на приятели, че сме прецакали тоя и оня. Само у нас МВР има болница и академия, които са на негова издръжка, а защо и Пожарната е към тях(при положеие, че в цял свят е към кметството на съответния град)?
Някой проверявал ли е колко агенции и агенциийки има в тая държава, които цуцат от бюджета?
Ние българите не гледаме как да работим за благото на всички ни, а как да прецакаме системата. Същото е и в частните фирми, всеки вика "Шефа ни лиже, че ни плаща, ни го лъжем че му работим:. Еми всеки иска увеличение на заплатата, ама пита ли се какво е допринесъл за по-големи приходи във фирмата?
Другото безумие е защо пенсиите се изплащат от Държавния бюджет и къде се източиха пенсионите фондове, които в цял свят изплащат пенсиите?
За всички е ясно, че 1-1.5 млн работещи в частния сектор изхранват цяла България(2.5 млн пенсионери; 2 млн в нетрудоспособна възраст и 1 млн, държавна администрация)

Източиха се Пенсионните фондове, виновни няма(както ше стане и с КТБ), и пенсиите се изплащат от данъците ни. Я ги сметнете ако не се изплащаха от държавния бюджет пенсиите на 2.5 млн пенсионери Х 300 лв(средна пенсия) ...колко са за месец и колко са за 1 година.....ще има и за здраве и за учене и за МВР
Същите привилегии ги имат и в съдебната система и военните, даже съдиите пак ще си вдигат заплатите(защото сигурно и те много работят).....ама никой не говори и не протестира с/у тях.....защо? Никой не смее да ги пипне там...защо?

Щом един управител на една държавна банка, фирмичка или агенцийка взема 3-4 пъти по-голяма заплата от Министър-председателя на страната, от Президента, от Председателя на Народното събрание, смятайте каква държава сме и колко пари пък се източват там от нашите данъци....

Много точен и компетентен коментар :!: Браво :!:
С ВРАГ ВРАГУВАМ-МЕРА СПОРЕД МЕРА,С БЛАГ БЛАГУВАМ -ВЕРА ЗАРАД ВЕРА!

Потребителски аватар
Lyubaka01
Контакти:

Мнениеот Lyubaka01 » 05 ное 2015 15:00

Хайде да спрем да оправдаваме взимащите подкупи пътни полицаи с шофьорите, които дават подкупи. Щото никой не може да ме убеди, ченякой ако не иска да вземе, ще го накарат насила...

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 05 ное 2015 15:07

Нека си протестират,имат си тяхното право.Колко е законно, колко не, не ме вълнува.
Но никаква подкрепа от мен.Няма да подкрепя човек, който ми се смее в лицето, и ми казва че за 200 лв го занимавам с глупости и да пия една студена вода, няма как да подкрепя човек, който ми казва, че имало много по спешни проблеми за решаване от моят.Няма как да подкрепя човек, който продава незаконно цигари без бандерол.Не всички са такива, но голяма част от тях са лайнари,отрепки, и летят в облаците само когато са в униформа.Вкъщи жените им ги правят пияни моркови.И ми омръзна да чета глупости, как не можели да работят никъде другаде.
Не познавам полицай който да не се занимава, било с частен бизнес, било нещо друго.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Nikita1313
Контакти:

Мнениеот Nikita1313 » 05 ное 2015 15:15

ivan56 написа:Нека си протестират,имат си тяхното право.Колко е законно, колко не, не ме вълнува.
Но никаква подкрепа от мен.Няма да подкрепя човек, който ми се смее в лицето, и ми казва че за 200 лв го занимавам с глупости и да пия една студена вода, няма как да подкрепя човек, който ми казва, че имало много по спешни проблеми за решаване от моят.Няма как да подкрепя човек, който продава незаконно цигари без бандерол.Не всички са такива, но голяма част от тях са лайнари,отрепки, и летят в облаците само когато са в униформа.Вкъщи жените им ги правят пияни моркови.И ми омръзна да чета глупости, как не можели да работят никъде другаде.
Не познавам полицай който да не се занимава, било с частен бизнес, било нещо друго.

Заплашват че ще напускат...., ами къде ще отидат да работят и какво ще правят, като нищо не могат, освен да се крият под сенките и кафенетата? Да напускат, много важно... Не е допустимо хора на реда да протестират и създават хаос, пък синдиката им е много ербап, иска да командва министрите!

Потребителски аватар
Nikita1313
Контакти:

Мнениеот Nikita1313 » 05 ное 2015 15:18

Погледнете престъпността и се засрамете как може да стачкувате!!!
ЗАКОННА ЛИ Е СТАЧКАТА ви?!
Не работите а искате пари и привилегии! НАГЛОСТ!!! Тази които искат да напуснат да напуснат, тези които СТАЧКУВАТ НЕЗАКОННО ДА СЕ УВОЛНЯТ !!! :evil:

Върни се в “Свободна зона”