джони написа:Не съм футболен запалянко от много години. Останали са ми някакви симпатии към няколко отбора едновременно, но нищо такова, което да не ме прави равнодушен към победи или загуби.
Не оправдам източването на ЦСКА, но нещата с Левски не стоят по-различно. Напомня ми на сагата КТБ - за нея БНБ бе мащеха, за ПИБ бе спасител. Така и за Левски държавата е спасител, а за ЦСКА е мащеха. В същност спасиха я за сметка на КТБ или като продължение на схемата за източване КТБ. Държавните компании се втурнаха да сключват договори с Виваком /само доброволно/, а Виваком даде огромно спонсорство на Левски, с които сега се изплащат задълженията към хазната и стабилизира клуба. Пеевски се намеси с медийно-прокурорската охрана на проекта.
Има изключително странно съвпадение между непропорционално дори странно високо спонсорство от страна на Виваком за клуба Левски и пасуването на високо равнище спрямо схемите за смяна на собствеността във Виваком в полза на ВТБ. Това няма как да стане без да е договорено между двамата нови акционери в Левски с по-високите етажи на властта.
ЦСКА е на оставен като Цветан Василев в Белград - сам на себе си. Нито БФС на Боби Михайлов ще го спаси, нито Борисов.
Съмнявам се, че дълговете са толкова много - 56 милиона лева - освен ако има някакви спящи схеми, които са проспани, включително от БФС. Но тогава нормалното би било прокуратурата и ръководството на ЦСКА да заведат дело срещу Титан и Сашо Томов за нанесени вреди - както и всички други допринесли за дълговете - изпълнителни директори, счетоводители и т.н. Да припомним, че съгласно закона управителите са били длъжни да поискат несъстоятелност далеч преди днешния ден - още когато нещата са били на равнище няколко милиона в червено. Източването на клуба е станало чрез фиктивни или скрити договори, които счетоводно са увеличило до невъзможност задълженията на клуба към хазната /това е мое обяснение не съм сигурен/, а те са проблема. Въпросът с приемственоста на стария ЦСКА и приемника е решим - предава се марката - тя струва пари и е в ръцете на НАП. С дълговете към частни лица също - това е станало и със съучастието на БФС и лицензионната комисия. Що се отнася до дълга към държавата нямат шанс правителство да приложи схемата на Левски - с държавните компании и междинния "спонсор" за много милиони. Ако си мислите, че тези държавни фирми и институции които са се преместили към Виваком са го направили без нареждане от горе от Дондуков или встрани /от Пеевски/ дълбоко се лъжете. Понякога е по-трудно, но по достойно да тръгнеш от нулата. Въпросът е, че при тези схеми в БФС и новото начало може много бързо да бъде компрометирано. Единствената надежда е вятърът на промяната от Блатер през Платини да отвее и Михайлов и дремещите олигарси във футбола - сред които е новия футболен бос на Левски Пеевски.
https://www.facebook.com/ilian.vassilev ... 30?fref=nf
Знаеш ли кой е Ангел Палийски?