Продаде ни – територията ни става бежански лагер

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
botevist_75
Контакти:

Re: Продаде ни – територията ни става бежански лагер

Мнениеот botevist_75 » 24 сеп 2015 16:35

Red Warrior написа:
botevist_75 написа:Разбрахте ли сега,кой е единствения български политик с топки ? Иван Костов !
По времена войната в Косово,България беше подложена на натиск от САЩ да приеме албански бежанци. И Костов им каза : "НЕ". При това в много по- неизгодна ситуация от сега.Тогава не бяхме член на НАТО И ЕС. Можехме да бъдем изнудвани и притискани: членство,срещу бежанци.Но правителството на СДС не се поддаде.
Поддаде Македония.Приеха 150 000 албанци,които си останаха там и промениха тотална демографската картина на страната.
Със сигурност Костов има много грехове.Със сигурност се облагодетелствал от управлението си,както и всички други.Със сигурност има много други грехове.
Но поне се окажа мъж,който не се огъва.За разлика от идела на анорексичките от БТВ и Нова,а и не само на тях -Б.Б. Големия мъж и бияч,който мрънка и се свива като първокласник пред Меркел,Саркози и т.н

+1, но недей напомня за "Злия" Костов, понеже на доста хора още им държи влага от него и само като му чуят името им се натиска копчето. ;) :mrgreen:

Хората не трябва да се идеализират.В противен случай става секта като тази на Б.Б и на Путин.За последния познавам мъже,които уж са хетеросексуални ама получават ерекция само като чуят името му. :) Нещо като кучето на Павлов. :mrgreen:
Костов като всеки човек си има добри и лоши черти.Мисля,че в управлението му положителните неща,преобладаваха над отрицателните.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 24 сеп 2015 16:36

v.r.s. написа:
fcb_bg написа:Никакъв център! Огради, кльон, мини, картечари по вишките! Който иска - на КПП и да иска убежище!

Нали точно това казва и Борисов, че ние и в момента имаме бежански центрове, където се регистрират бежанците, взимат им се пръстови отпечатъци и се проверяват от службите. Също така и занапред тези които искат убежище ще трябва да минават през ГКПП, да се регистрират, вземат пръстови отпечатъци и настанени в действащите и в момента лагери. А признаването на България за "гореща точка" е за да бъдат отпуснати пари от ЕС и за бежанците тук, няма да са много, но поне и Европа ще се ангажира донякъде с издръжката им, а не да ни обвиняват, че не им създаваме необходимите условия. Поне това чух по БНР от Борисов, който каза, че няма как да ни критикуват при положение, че един пенсионер живее с 1.5 евро на ден, а ни задължават да подсигурим издръжка на бежанците над 3 евро на ден.
А това което си написал за мини, и картечници е много ефектно и гали ухото, но нали се сещаш, че е абсурдно да се случи. Мога да ти кажа като човек, който е служил на границата от 1989 до 1991 г., че освен на думи, на практика не е много лесно да се стреля по невъоръжени хора и се радвам, че не ми се е наложило да го правя. Знаеш ли, че е имало случаи на граничари, които не са издържали психически и са превъртали след като са убивали хора, тръгнали да минават границата?
Много е лесно да се убива на думи, но когато се изправиш в подобна ситуация съм сигурен, че няма да си толкова уверен.

Имаме, да, но на мен ми се струва, че става въпрос за нови и цифрите ще са много по-големи. Ти чу ли Борисов да обори думите на Меркел и да каже, че това което е казала не е вярно? Аз не. В момента се търси място където да се набутат спрените от вдигнатите бариери и ми се струва, че мястото е избрано, а Борисов се оправдава пред матряла.
За другото - ами щом Израел може, Щатите могат и имат центрове за нелегални които наподобяват нацистките лагери - с кучета, вишки, бодлива тел и въоръжена охрана , защо ние да не можем? Че ние сме на топа на вълната. Турците как можеха да спират с армия бежанците на сирийската граница. Не съм казал да се стреля на месо, а да има възпиращ ефект.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 24 сеп 2015 16:39

Че и да се стреля, какво ;) Нали по някакъв начин трябва да се спрат 8-) Нека взимаме пример от Хан Тервел, който едва ли е изповядвал европейските ценности, но е направил нужното за да спре арабските нашественици 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
analizatora

Мнениеот analizatora » 24 сеп 2015 16:40

Като един напълно обективен и безпррстрастен анализатор ще кажа , че всеки имигрант е добре дошъл, при условие че се съгласи доброволно да мине през Възродителен процес, да си смени името с православно,приеме православната християнска вяра и да знае перфекто български език! Който не е съгласен - да си ходи обратно в Арабския свят!

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 24 сеп 2015 16:56

CTAHKO написа:Че и да се стреля, какво ;) Нали по някакъв начин трябва да се спрат 8-) Нека взимаме пример от Хан Тервел, който едва ли е изповядвал европейските ценности, но е направил нужното за да спре арабските нашественици 8-)

Може и да не се стреля, в Мелия от години си ги бият здраво испанците и връщат обратно.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 24 сеп 2015 17:10

fcb_bg написа:
v.r.s. написа:
fcb_bg написа:Никакъв център! Огради, кльон, мини, картечари по вишките! Който иска - на КПП и да иска убежище!

Нали точно това казва и Борисов, че ние и в момента имаме бежански центрове, където се регистрират бежанците, взимат им се пръстови отпечатъци и се проверяват от службите. Също така и занапред тези които искат убежище ще трябва да минават през ГКПП, да се регистрират, вземат пръстови отпечатъци и настанени в действащите и в момента лагери. А признаването на България за "гореща точка" е за да бъдат отпуснати пари от ЕС и за бежанците тук, няма да са много, но поне и Европа ще се ангажира донякъде с издръжката им, а не да ни обвиняват, че не им създаваме необходимите условия. Поне това чух по БНР от Борисов, който каза, че няма как да ни критикуват при положение, че един пенсионер живее с 1.5 евро на ден, а ни задължават да подсигурим издръжка на бежанците над 3 евро на ден.
А това което си написал за мини, и картечници е много ефектно и гали ухото, но нали се сещаш, че е абсурдно да се случи. Мога да ти кажа като човек, който е служил на границата от 1989 до 1991 г., че освен на думи, на практика не е много лесно да се стреля по невъоръжени хора и се радвам, че не ми се е наложило да го правя. Знаеш ли, че е имало случаи на граничари, които не са издържали психически и са превъртали след като са убивали хора, тръгнали да минават границата?
Много е лесно да се убива на думи, но когато се изправиш в подобна ситуация съм сигурен, че няма да си толкова уверен.

Имаме, да, но на мен ми се струва, че става въпрос за нови и цифрите ще са много по-големи. Ти чу ли Борисов да обори думите на Меркел и да каже, че това което е казала не е вярно? Аз не. В момента се търси място където да се набутат спрените от вдигнатите бариери и ми се струва, че мястото е избрано, а Борисов се оправдава пред матряла.
За другото - ами щом Израел може, Щатите могат и имат центрове за нелегални които наподобяват нацистките лагери - с кучета, вишки, бодлива тел и въоръжена охрана , защо ние да не можем? Че ние сме на топа на вълната. Турците как можеха да спират с армия бежанците на сирийската граница. Не съм казал да се стреля на месо, а да има възпиращ ефект.

До колкото си спомням се взе решение при необходимост да се разположат до 1000 военослужещи по границата, тяхната задача е да спират преминаващите нелегално или както се случи в Унгария и на други места, масово през загражденията, без да има възможност да ги регистрират и проверят. Аз до колкото разбрах става въпрос за тези, които минават легално, с документи, регистрират се, взимат им се отпечатъци, проверяват се по каналният ред и желаят убежище. Те са бежанци, докато другите са нашественици и срещу тях съм съгласен, че ако се наложи трябва да се използва и сила.
Аз също предпочитам да няма никакви бежанци в България, без значение легални или нелегални и както съм писал и преди, че трябва да се създаде охранявана зона за тях на Сирийска територия и на останалите на които се водят военни действия. Нещо което каза, че ще предложи и Борисов, но за това трябва да се договорят САЩ и Русия, които имат икономически и политически интереси там и също така с финансовата и военна помощта на страните от ЕС.
Лошото е, че това наистина зависи най-вече от САЩ и Русия и те трябва да се договорят и решат как разпределят влиянието си в Бизкият изток, за да се прекрати това безумие.

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 24 сеп 2015 17:31

CTAHKO написа:
Captain Stottlemeyer написа:"България не е поискала да бъде "гореща точка" за бежанци или разпределителен център, обяви по-късно евродепутатът от ГЕРБ Ева Паунова в отговор на журналисти в парламента.
Поводът стана информацията, че страната ни е поискала при нужда Европейският съюз да създаде на нейна територия приемен център за мигранти.
Паунова, цитирана от БТА, подчерта, че на срещите, на които е присъствала вчера, не е бил поставян подобен въпрос.
"С което съм запозната и на срещите, на които съм присъствала вчера, от българска страна не е поискано да бъдем гореща точка и да имаме разпределитен център", категорична беше тя и повтори, че в нито един момент не е обсъждано тези горещи точки да бъдат ситуирани у нас, а напротив - извън ЕС.
"Всеки може да интерпретира една дума, както прецени, или да започне интерпретацията от там, където реши", заяви премиерът Бойко Борисов на конференцията в централата на Българския червен кръст (БЧК), на която се обсъждат предизвикателствата пред България, които поражда бежанската криза.
"Фокусът бе изцяло върху Италия и Гърция, но аз извадих карата на България и казах, че ще говорим за география. Нашата сухопътна граница с Турция не е по-малка, ЕС трябва да отчита желанието ни да защитаваме шенгенското пространство, в което не сме . Трябва ли да влязат и в България 300 000 бежанци, за да свикам извънредна среща и за България?", попита премиерът.
Борисов запозна аудиторията с изказването на Ангела Меркел, че България сама е поискала да бъде изграден регистрационен център за бежанци (т. нар. "гореща точка") у нас.
По думите на Борисов обаче това е нюанс от изказването на Меркел, а той е пожелал България да бъде тълкувана като страна "гореща точка" заради границата си с Турция, а в Турция има около 2 млн. мигранти, обяснява репортерът на bTV Петър Нанев:
"И в момента има горещи точки на бежанците в България. Кое ви изненада, че това е новината на деня, от всичко, което съм изразил като позиция на срещата?", коментира Борисов, цитиран от "Фокус".
"Ние и сега сме гореща точка и затова са страховете на българите, че тази вълна, това цунами, което се движи през Средиземно море и когато всички затварят границите, то ще дойде на нашата граница", допълни той.
"По време на срещата в Брюксел казах на колегите, че ние вървим след събитията, аз изпитвам тревога от това, което ни предстои. Колкото повече огради се построят, толкова по-трудно те ще преминат в други държави. Преди да стане думата за горещата точка, има няколко предложения, които съм направил и които услужливо се премълчават. Ние в ЕС се събираме само да кажем колко милиарда трябва да отделим и къде да разселим емигрантите, друго решение, изпреварващото събитията решения не можем да вземем", заяви Борисов..."

http://btvnovinite.bg/article/svetut/me ... ranti.html

На кого да вярваме :?: На Меркел или на Боко и неговите марионетки :?:

Популярността на германския канцлер Ангела Меркел спадна до най-ниското си равнище след критиките към подхода й за справяне с миграционната криза, предаде ДПА.
Рейтингът на одобрение на Меркел е спаднал с 3 процентни пункта през изминалата седмица до 49 процента, се казва в публикувано днес проучване на социолозите от Института "Форса". То е направено по поръчка на германското седмично списание "Щерн" и частната медийна група Ер Те Ел.
Изследването показва, че подкрепата сред избирателите за Християндемократическия съюз (ХДС) на Меркел и сестринската му партия от Бавария, Християнсоциалния съюз (ХСС), е спаднала с 1 процентен пункт през изминалата седмица, до 40 процента.
"Фактът, че (блокът) ХДС-ХСС е загубил 1 процентен пункт, се дължи на критиките на баварския премиер (и председател на ХСС) Хорст Зеехофер към Ангела Меркел заради бежанската й политика", заяви ръководителят на "Форса" Манфред Гюлнер. Той добави, че блокът ХДС-ХСС бива наказан от избирателите заради разногласията в редиците му.
Меркел наскоро отстъпи от първоначалния си подход на "отворени обятия" към чужденците и призова за по-системни мерки за справяне с големия брой кандидати за убежище, които влизат в Германия и които може да достигнат 1 милион души тази година.
Но докато подкрепата за Меркел сред избирателите на ХДС е 89 процента, популярността й сред електората на ХСС е значително по-нисък, 74 процента.
Проучването на "Форса" показва също, че Алтернатива за Германия не е извлякла полза от безпокойството у част от избирателите заради бежанския поток. Подкрепата за политическата сила остава закотвена на 4 процента - под 5-процентния праг, необходим за влизане в парламента.
Изследването показва също, че Свободна демократическа партия (СвДП) извлича полза от разногласията в блока ХДС-ХСС и през изминалата седмица е спечелила 1 процент, с което достига ключовия 5-процентен праг.
СвДП, която бе коалиционен партньор на Меркел в предишното й правителство, не успя да влезе в Бундестага на изборите през 2013 г.

/БТА/
По публикацията работи: Василия Пейчева

Прочети още на: http://www.dnes.bg/world/2015/09/24/rei ... iza.277446
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 24 сеп 2015 17:43

Ебати сбъркания капиталистически и изродски свят, безнадеждна ситуация.

Ако това беше нормален съюз, всички армии трябваше да са на крак и да се стреля по всичко живот дръзнало да добилижи границата.
[center]Levski & Lazio[/center]

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 24 сеп 2015 17:49

Балкански Орел написа:Ебати сбъркания капиталистически и изродски свят, безнадеждна ситуация.

Ако това беше нормален съюз, всички армии трябваше да са на крак и да се стреля по всичко живот дръзнало да добилижи границата.

Ако под "нормален" имаш предвид Съветския съюз, трябва да знаеш, че там се стреляше и по всичко живо дръзнало да излезе извън границата :idea:
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 24 сеп 2015 17:54

damyanov1963 написа:
Балкански Орел написа:Ебати сбъркания капиталистически и изродски свят, безнадеждна ситуация.

Ако под "нормален" имаш предвид Съветския съюз, трябва да знаеш, че там се стреляше и по всичко живо дръзнало да излезе извън границата :idea:

Боли ме кура за съветския съюз, говоря тук и сега.
[center]Levski & Lazio[/center]

Върни се в “Свободна зона”