X Factor

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Re: X Factor

Мнениеот iliev72 » 09 сеп 2015 21:28

Groucho няма лошо в това. И аз се опитвам да кажа точно това. Този който го може няма да се яви в този формат или ако се яви ще е заради наградата. Вече има достатъчно възможности за да пробиеш.
И най-интересно което ми беше направило впечатление. Един от победители от X Factor(не помня в коя държава) до преди да се яви в предаването имаше 2-3 албума.
След явяването и спечелването абсолютно нищо и това 2-3г. Защо ли ;) Поне за мен начинаещите певци , композитори и т.н. може да ги оцени само качествен продуцент и да им даде поле за изява.
Като гледам тези 4(журито) само много качествени музикални продуценти :lol: :lol: :lol: Замислете защо в началото на американският X Factor наистина журито е качествено , а в момента е като нашето.
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 09 сеп 2015 23:57

Същият тип жури е и в американския, както и в британския Х Фактор. Саймън Кауъл, плюс група певци/певици. В някои от годините е имало втори продуцент/мениджър, но е по-скоро изключение.

В крайна сметка, аз не виждам какво лошо има, ако някой може да пее добре, без да си пише сам песните. За тая работа си има композитори, текстописци и т.н. Нали и те трябва да ядат.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 10 сеп 2015 12:10

rhaegar написа:Същият тип жури е и в американския, както и в британския Х Фактор. Саймън Кауъл, плюс група певци/певици. В някои от годините е имало втори продуцент/мениджър, но е по-скоро изключение.

В крайна сметка, аз не виждам какво лошо има, ако някой може да пее добре, без да си пише сам песните. За тая работа си има композитори, текстописци и т.н. Нали и те трябва да ядат.

Ти наистина не си в час.Първият сезон на X Factor в журито са - Antonio L.A. Reid - музикален продуцент , композитор и текстописец. Той има толкова награда ГРАМИ колкото ти няма косми по главата.Паула Абдул - певец , хореограф , продуцент.И в момента който разбраха каква помия е това шоу и Антонио и Паула си биха шута без да се замислят.Я ми кажи тези от нашето жури как са съпоставими с тези 2-та.
L.A.Reid
Paula Abdul
Смешника Халва ли беше , Бъклава ли не е виждал толкова ГРАМИ награди колкото има Антонио ! За другите награди е безпредметно да се споменава.
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 10 сеп 2015 13:21

A ти не четеш.

Освен това, кое наше е съпоставимо с американското, по мащаб? Колко са българите, които имат Грами, че сравняваш журито на американския и нашия формат? Ми ако искаш сравни Бритни Спиърс с Мария Илиева, кво?

Изображение

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 10 сеп 2015 14:05

rhaegar написа:A ти не четеш.
Освен това, кое наше е съпоставимо с американското, по мащаб? Колко са българите, които имат Грами, че сравняваш журито на американския и нашия формат? Ми ако искаш сравни Бритни Спиърс с Мария Илиева, кво?

Ако не знаеш то вече няма американско щото хора разбраха , че от него няма полза. Ние вместо да се поучим от тях.Точно обратното продължаваме да правим тази помия нищо , че се е доказало че не става. Да не говорим , че нямаме нужният потенциал за да правим такъв сеир. И отделното хора които можеха да бъдат съпоставими с техните звезди не биха са плюли на имиджа за да се занимават с глупости на Халвата.
Ще ти дам как пример как стават нещата в Америка.Преди 25г. в USA също е имало подобни конкурси , но не са били по тв и там се е участвало с авторска песен.Първият ред в залата са били продуцентите и класацията се определя от публиката в залата.И на един такъв откриват BoyzIIMen. Млади амбициозни момчета открити от Майкъл Бивънс и продуцирани и с помощта на Babyface & L.A.Reid стават номер 1.Ето така стават нещата , а не с разни шоута по телевизията.Продължавайте да пълните джобовете на Халвата и да се чудите защо няма български изпълнители с ГРАМИ.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 10 сеп 2015 14:17

Ама пък британското си продължава.

Случайно, ако не си забелязал, в това шоу, публика също присъства. Да те ориентирам-това са едни хора, които са седнали на седалки зад журито. Имам някакво съмнение, че тяхната реакция също може да окаже влияние на оценките. Доколко публиката определя победителя в последствие е отделен въпрос.

Не знам защо да нямаме потенциал. Всяка година се явяват момичета и момчета, които могат да пеят. За пореден път казвам-на мен това ми е достатъчно. Не ме вълнува, дали могат сами да си пишат песните. Все едно да ме интересува, дали Себастиан Льоб може сам да си ремонтира колата.

А, кои са тези наши "звезди", които могат да са съпоставими с американските, че да са жури?

Изображение

Потребителски аватар
soccerav
Контакти:

Мнениеот soccerav » 10 сеп 2015 15:19

Илиев не си прав, че това шоу не произвежда звезди. Не може да победиш и веднага да оглавиш класациите. Направих малко research на по-известните участници от чуждестранните шоута затова напълно накратко:
Little mix - Първата женска група спечелила английския вариант на шоуто през 2011 година. Към този момент имат общо 670 млн гледания в Youtube, дебютния им албум DNA, който излиза година по-късно влиза в топ 5 на осем държави, като е номер 2 във Великобритания и номер 4 в щатския Билборд 200. До края на 2014 имат продадени 5 милиона сингъла и 2.5 милиона албума по цял свят. Имат издадени 3 албума до към днешна дата.

One Direction - Трети в английското издание на шоуто през 2010 година. До този момент имат 4 издадени албума, имат 5 награди БРИТ, 4 награди от MTV за музикален клип и 11 European Music Awards. През 2012 са провъзгласени за най-добрите млади артисти от Билборд. Имат около 4.5 милиарда гледания в Youtube.

Leona Lewis - Победител в третия сезон на шоуто в Англия през 2006 година. С албума си през 2008 става първата британка която се изкачва до върха на Билборд от 20 години насам. Има 3 награди от 8 номинации на Световните музикални награди, най-известният и сингъл Bleeding Love се изкачва на първите места в класациите на над 30 държави.

Това съвсем на кратко, има и други изпълнители ако ти се търси - Cher Lloyd, James Arthur, Fifth Harmony за други не се сещам.

За съжаление при нас картинката е съвсем друга, най-известния участник от това шоу си остава Михаела Филева, всички останали потъват някъде в дебрите.

И за да не съм напълно офф, ще кажа нещо и за този сезон. От цялото жури само Люси Дяковска има място там, Криско е рапър, а рапър да анализира и оценява пеещи хора е смешно, много смешно. Магърдич може да е добър продуцент, но за какво му е да се вре носа където не му е работата, какво може Магърдич да намери в някой певец, което някой истински изпълнител, композитор или текстописец да не може? Саня няма да я коментирам, това е най-противната скочубра на света.

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 10 сеп 2015 21:06

Този цепи мрака с това изпълнение на Feel :lol: :lol: :lol:
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 10 сеп 2015 21:18

Това беше........хубаво. Неочаквано, но хубаво.

Изображение

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 10 сеп 2015 21:20

И на ме ми хареса много :) Сега тръпнем в очакване на футболиста който не пее чалга :lol:
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Върни се в “Свободна зона”