demy27 написа:Как да няма значение с каква цел е била освободена България? Само това е от значение. Ако са ни освободили, само защото са ни братя, както се изразяваш ти, защо са чакали 500 години? Имали са собствен интерес, нямащ нищо общо с нас.
Друг е въпроса какво става с нашите "освободители" през октомврийската революция, когато според мен държавата Русия, която ни е освободила е унищожена а ти се кланяш на тези, които са избили нашите освободители. Но на това едва ли има какво да отговориш.
И друго е много интересно - сега сме колониални роби на Европа, а между 45-та и 89-та не сме били колониални роби на СССР, а сме били в някаква братска симбиоза.
Явно израза "Дявола чете Евангелие" може да има модерно звучене: "Комунист интерпретира исторически факти"
С тази разлика , че между 45-та и 89-та Русия вземаше , но и даваше! Към България течаха реки от нефт , петрол , долари!
Руснаците ни построиха АЕЦ Козлодуй , който не само произвеждаше евтин ток за България , но и изнасяхме за съседните страни!
Храната беше далеч по-качествена от сега! Тогава българите не се топяхме като нация - напротив умножавахме се!
През 1989г. България имаше 9 000 000 души население , от които 95% българи! А сега българите като население в България сме не повече от 60% - 40% са цигани , турци , емигранти и всякакви други небългари!
Когато бяхме с руснаците имахме силно производство и някои от стоките от леката промишленост ги изнасяхме навън и печелихме добри пари от това в държавата!
Тогава имахме качествено безплатно здравеопазване и безплатно образование на високо ниво!
Имахме силна военна промишленост, от която дори и Турция беше респектирана и не смееше да ни нападне , дори когато бай Тошо смени имената на българските мюсюлмани, защото зад нас беше могъщата червена армия!
Отделно ние имахме собствена българска силна армия - нещо което сега нямаме!Факт!
Сега почти нямаме производство , държавата се унищожава , нарязахме си ракетите СС 23, които можеха да унищожат Истанбул и турците трепериха от тях ,унищожихме си заводите, които ни носиха печалба , златото на България се изнася от Дънди Прешъс , ЕРП-тата са в чужди ръце!Всичко това се случи под диктовката на Вашингтон!
Българите ставаме все по-бедни , намаляваме като население , а циганите , емигрантите, турците и всякакви други небългари се увеличават! Младите напускат в чужбина!
Има вече много градове и села в които не можеш да чуеш българска реч!
Съществуването ни като нация в бъдеще е застрашено!
Ето това е разликата между периода 44-та - 89-та и след това!
Днес България е много по-зависима от САЩ , отколкото беше преди по времето на СССР! Факт!
САЩ само вземат, а нищо не дават!
Не те знам , кой набор си и живял ли си по-това време , но аз съм живял 12 години и помня много добре какво беше социализма и какъв е НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД, който управлява България 25 години под диктовката на Брюксел, Тел Авив и Вашингтон!
Никога няма да простя това , което стори Запада с нас!Никога!
За мен те са колонизатори и грабители на по-малките и слаби държави, чрез които си поддържат изкуствено високия жизнен стандарт!