Logical person написа:dunavfc написа:Player написа:Само пълен идиот може да не мрази това нещо наречено ислям. Без да броим така наречените терористи, достатъчно ми е това как се държат с жените си. Всички забулени, без право на глас и мисъл, само с право да се съгласява с дивака до нея който може да я пребива когато си поиска защото жената не я броят за човешко същество. Само заради това всеки е длъжен да мрази исляма, без значение всичко друго. Колкото до Корана има някои неща, които съм виждал из нета написани там и могат и звучат много двусмислено, дотолкова доколкото им позволява да убият всеки който не е мюслюлманин и че целия свят трябва да бъде завладян от исляма. Аз не искам човека на 22-ри век да бъде брадат забулен и носещ чаршафи, а жената да бъде облечена като нинджа и красивото женско тяло да можеш да го видиш едва когато ти продадат нещо забулено, което може да се окаже 100кг крокодил с мустаци. Не благодаря, по добре още един метеорит да удари земята и да се почва всичко наново отколкото тези диваци да владеят света!
Има ислям и ислям. Радикалният ислям, няма как някой нормален човек да го обича, но и радикалното християнство също. Умереният ислям е приемлив, въпреки, че има много неща, които и на мен са ми странни, но такива има и в християнството.
Не е важен в случая характера на исляма или на християнството. Тук въпроса е дали вярващите имат повече привилегии от невярващите. В едно нормално общество не може да има групи с привилегии. Както в свещените книги има текстове, които са обидни и заплашителни за атеистите. Религиозните редовно критикуват атеистите, но ако някой атеист иска да критикува религиозен и ауууууу настава рев.
Трябва просто да приемем, че определени хора, приемат религията си по фанатично и крайно от другите. Ние или ще го приемем, макар и за някой това да изглежда, като стъпка назад в свободата на словото, демокрацията и т.н. или случаи, като тези в Париж ще се случват все по често. Аз пак казвам, ненавиждам религиите, но няма как да убедя някой закърмен с фанатизъм талибан, че неговият Мохамед е измислен,