Анкета: Колко пари изкарвате?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Анкета: Колко пари изкарвате?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: Анкета: Колко пари изкарвате?

Мнениеот fcb_bg » 20 дек 2014 21:39

-1914- написа:
fcb_bg написа:
-1914- написа:
galin56 написа:Не знам каква е целта на тази анкета, но съм установил нещо. Колкото и да взимаш все не стигат, защото всичко е скъпо. Това лято купувах шкафче за баня - 500 и кусур лева- ако щеш. Едно огледало и няколко боядисани пластмасови чекмеджета - една средна заплата в провинцията. Ремонта на цялата баня стъпи на 5 бона и то без гъзарии.
Снощи пък примерно ми се допи водка. Хайде в Кауфланда - едно шише водка, кола, мезе, салата - 40лв. С тия цени трябва да взимаме над 5-6 бона чисто на месец та да живеем нормално. Иначе просто оцеляваме.

Целта е, да видя дали реалната средна заплата е толкова колкото е по статистиките или, както аз си мисля, по-висока.
Иначе, мисля, че с 3 бона чисто може да живееш и спестяваш към 600-1000лв на месец.
Ако взимаш повече, още по-добре.

Ти си доста далече от реалността. Излез от София и пообиколи провинцията.В селата недей да ходиш, за да не ти се преобърне представата за света и да се чудиш къде си попаднал. "Тефтер с вересии" знаеш ли какво е? Нещо, което са ползвали онези от 15-те загинали в Горни Лом. Такива ползват и миньорите, които стачкуват.

Знам какво е в повечето села, но >75% от Българското население живее в градовете.

Абе, не знам какво точно ще научиш чрез анкетата, аз гледам наоколо какво е. Само да ти кажа, че щом фирми за бързи кредити си бачкат като луди, чак имат и реклами по националите телевизии, значи работата не бива много.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
-1914-
Контакти:

Мнениеот -1914- » 20 дек 2014 21:58

BRF написа:
-1914- написа:900лв, без кредити и ако не трябва да помагаш на вашите предполагам е ок?
Иначе става трудно...

Що питаш мен дали са ОК?
Освен това тези 850-900лв след данъците(21.5%) остават700-750лв. Такива са и заплатите на хората ми в София.Наскоро човек работел при мен кандидатсва в същата фирма като нашата само че в София.Предложиха му 800лв заплата. За сам,млад човек са си ОК.Остават и за купони,мачове и някой друг парцал(дреха,жена :lol: ).За човек като мене решил да създаде семейство-не стигат!

Просто ми е интересно човек. Пожелавам ти скорошно увеличение на заплатата.

А друго да питам, въпроса е към всички, колко според вас вади собственик на магазин за цигари и алкохол или еврофутбол?
Някой да има опит?

Miro33
Контакти:

Мнениеот Miro33 » 20 дек 2014 22:00

nad 2000 lv,kato rabotq za sebe si :) Sferata na stroitelstvoto v Sofiq ;)

Потребителски аватар
-1914-
Контакти:

Мнениеот -1914- » 20 дек 2014 22:00

fcb_bg написа:
-1914- написа:
fcb_bg написа:
-1914- написа:
galin56 написа:Не знам каква е целта на тази анкета, но съм установил нещо. Колкото и да взимаш все не стигат, защото всичко е скъпо. Това лято купувах шкафче за баня - 500 и кусур лева- ако щеш. Едно огледало и няколко боядисани пластмасови чекмеджета - една средна заплата в провинцията. Ремонта на цялата баня стъпи на 5 бона и то без гъзарии.
Снощи пък примерно ми се допи водка. Хайде в Кауфланда - едно шише водка, кола, мезе, салата - 40лв. С тия цени трябва да взимаме над 5-6 бона чисто на месец та да живеем нормално. Иначе просто оцеляваме.

Целта е, да видя дали реалната средна заплата е толкова колкото е по статистиките или, както аз си мисля, по-висока.
Иначе, мисля, че с 3 бона чисто може да живееш и спестяваш към 600-1000лв на месец.
Ако взимаш повече, още по-добре.

Ти си доста далече от реалността. Излез от София и пообиколи провинцията.В селата недей да ходиш, за да не ти се преобърне представата за света и да се чудиш къде си попаднал. "Тефтер с вересии" знаеш ли какво е? Нещо, което са ползвали онези от 15-те загинали в Горни Лом. Такива ползват и миньорите, които стачкуват.

Знам какво е в повечето села, но >75% от Българското население живее в градовете.

Абе, не знам какво точно ще научиш чрез анкетата, аз гледам наоколо какво е. Само да ти кажа, че щом фирми за бързи кредити си бачкат като луди, чак имат и реклами по националите телевизии, значи работата не бива много.

Скоро ходих да видя едната ми баба, живее до Сърбия, значи в цялото село може би има 10 човека, но пак имаше реклами за бързи кредити. Притеснотелно, наистина. Поне няма мангали в този край и хората си живеят спокойно, малко или много.

Потребителски аватар
South_Park

Мнениеот South_Park » 20 дек 2014 22:01

В момента бачкам готвач 2 на 2 по 12 часа за 650 +храна и напитки, но ще се махам след нг, тъй като стартирам надомен доход с около хилядарка.
Също така колежката ме дразни 8-)

ПП: Намерих тази работа след като оставих 2 пъти СВ-та и 2 интервюта с работодателя , просто съм нахален 8-)
Последна промяна от South_Park на 20 дек 2014 22:16, променено общо 1 път.
[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]

Потребителски аватар
South_Park

Мнениеот South_Park » 20 дек 2014 22:12

Libera написа:Не мога точно да схвана защо си мислите, че е нормално да работиш на трудов договор или "за някого" докато свят светува. Аз през живота си съм работил точно 5 месеца за някого и това беше стаж. На българите ни е останало от последните 70 години винаги да си търсим работа някъде, вместо да създаваме работа сами. То вярно, че половината население няма акъл да смята и идеалът за работа е продавач-консултант или келнерка, но ако човек не поема рискове, ще си къса гъза за 400 лева цял живот и ще умре мизерен и смазан! Тези, които са дали първите два отговора - замислете се какво искате от живота и дали ставате за нещо изобщо! Иначе моят отговор е над 2000 лева, а хората, които работят за мен всичките са със заплати от 1000 лева нагоре. Фирмата ми е в сферата на консултантските услуги, а няма човек без висше и без поне един чужд език, дори на най-ниските длъжности. Даже чистачката в офиса ни в София е на 1000 лева заплата и говори английски. На всичкото отгоре, всеки един "работник" на договор има опция да се развива и дори да се включи наравно в ръководството на фирмата ако проявява желание и инициатива - точно така за 5 години стигнахме от 10 човека екип с договори в 2-3 държави до 50 човека екип с над 20 договора годишно из цяла Европа!

+1
[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]

rotamed
Контакти:

Мнениеот rotamed » 20 дек 2014 22:13

aбе, който може се спасява от тая мизерия и простотия тука без значение колко получава. Сумати познати и приятели се спасиха тая година далече от тука!

Потребителски аватар
groti
Контакти:

Мнениеот groti » 20 дек 2014 22:14

-1914- написа:Средната заплата според мен е крайно нереална.
Истинската такава, поне за София - 1300лв чисто.
За България - 900-1000лв.

Колко хора са съгласни да взимат заплатата си под масата не е истина просто.
Поне всеки втори по този начин краде от държавата.
А после се оплаквате? Не става така, хора.

Ти чуваш ли се какви ги говориш? Допреди няколко месеца работех в доста голяма банка - заплатата масово под 700 лв,отделно бонус 1 или 2 заплати годишно и някои малки привилегии. Работата ми изискваше контакти с клиенти както много богати,така и много бедни. Средна класа почти нямаше и тук не става въпрос само за населените места извън столицата. Работех и имах достъп до банковите сметки на хиляди клиенти. Нагледал съм се на заплати и по 3000 лв и по 300 лв. Последните ,естествено с десетки пъти повече.
110 години любов!

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 20 дек 2014 22:14

А слагате ли към заплатите си и безплатната храна, която ви осигурява работодателя?
Все пак 100 лв не е малка сума.

Потребителски аватар
South_Park

Мнениеот South_Park » 20 дек 2014 22:15

rotamed написа:aбе, който може се спасява от тая мизерия и простотия тука без значение колко получава. Сумати познати и приятели се спасиха тая година далече от тука!

Не мерси - България е истинската страна на неограничените възможности - факт.
На запад всичко е роботизирано и уредено , а тук имаш голямо поле за индивидуална изява 8-)
[/quote]

Върни се в “Свободна зона”