Защо в България плащаме скъпо гориво?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Re: Защо в България плащаме скъпо гориво?

Мнениеот ivan56 » 01 дек 2014 18:58

CTAHKO написа:
Logical person написа:
CTAHKO написа:И това по какъв начин оправдава поддържането на високи цени на техните обекти :? :roll: Що се отнася до пазарния дял, пак си написал един тон глупости ;) Лукойл държи около 45% пазарен дял при бензиностанциите с около 200 бензиностанции в страната. ОМВ и Шел са по около 100 бензиностанции всяка от тях ;)

Не са важни бензиностанциите а вноса на горива. Останалите бензиностанции пак зареждат от Лукойл. Лукойл определя цените в България. Еднолично.

Абе я се спри да пишеш глупости бе :lol: Шел с над 40 000 бензиностанции в цял свят и не знам колко си рафинерии, ще са зависими от Лукойл :lol: Ти добре ли си :?: :?: :?:

Станко,Лукойл има над 60% пазарен дял в продажбата на горива във България на ЕДРО.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Tatone
Контакти:

Мнениеот Tatone » 01 дек 2014 18:58

Logical person написа:
vg_vasilev написа:Някой знае ли колко е цената на бензина в момента в Германия ? Или Гърция ?

Да 1.45 евро за А95.

Ето тук ги има към днешна дата:
http://dvigateli.info/fuel_price/

И Бах Гу. да ме прощават модераторите но това е възклицание за почуда. Придружено е с плесване по чИлото.
Значи тия в Немция зареждат за 2,83 лв а ние тука баровците за само 2,3. Некви 20-тина % по еФтинко.
Тука минималната заплата на час в България е 340/22/8/1,955 = 0,99 еУрУ. В Немция от 01.01.2015 ще е 8,5 от същата пара.
Значи бензинът ни е по еФтин с 20% но работим за некви 8 пъти по-малко парици на ден.

Значи кво значи а? Кой е по-баро а? Кой е баровеца и кой не? Бохеми.

Tatone
Контакти:

Мнениеот Tatone » 01 дек 2014 19:01

wannabe написа:Не не може да са виновни ЛукОил! Те работят 5 години на загуба милите! Не внасят данък и трябва държавна помощ за тях :lol:

Много ми се иска да помогна. Нека направят бензина 3,5 и дано нахранят семействата горките. Аз аз ще си продължа да си карам дизеляка, че да има и ние какво да сложим на масата

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 01 дек 2014 19:03

chiphead написа:
diplomat написа:
dreben23 написа:
diplomat написа:Иначе, един колега по-рано го каза, има картелно споразумение и най-силният играч определя правилата. ;)

Трифон Иванов и сие. :)

Не знам дали ме взимаш на подбив, но това е положението, за жалост, а, и държавата слага едни от най-големите такси и акцизи върху горивото, почти 3 пъти повече от Франция, например. Де факто, държавата и един картел взимат много пари на гърба на българите. :(

то - тия акцизи не се ли определят от ЕС - поне имам спомен, че за метана беше голяма драма (питам, защото не съм наясно) :)

Разрови се в чичко Гугъл, може да има някаква базова такса, но отделно всяка държава може да определя допълнителни такива, дадох примера с Франция, защото, доколкото си спомням, при тях бяха най-ниските плащания към държавата в целия ЕС.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 01 дек 2014 19:03

Logical person написа:
Глупости пишеш ти. И децата знаят че Лукойл държи около 87% от вноса на горива в България. Изобщо не ми пука колко бензиностанции по света има ШЕЛ. Интересуват ме цените на Лукойл от които изцяло зависят цените на дребно в България.

Я виж от кого зареждат ОМВ още от 2005г. насам. Един колега по-назад ти го написа ясно, аз ти казах да спреш да се излагаш, ама ти не ;)

Петролната компания "OMV България" ще опрости системата си на управление на доставките на горива, като ще получи директен достъп до нефтопреработвателните предприятия на "Петром" в Румъния. Това ще е прекият резултат от прехвърлянето на управлението на бизнеса на австрийската корпорация в страната в ръцете на дъщерното й дружество - румънската "Петром". "OMV България" ще внася петролните си продукти изключително от рафинериите в съседната на България страна, заяви за "Дневник" Райнер Шланг, ръководител на ОМV Клъстър 2, включващ активите на дружеството в България, Сърбия и Черна гора и Румъния. Единственото изключение ще е за висококачествените горива, които ще продължат да се внасят от рафинерията на OMV, разположена край летището "Швехат" край Виена, съобщи още той.

http://www.dnevnik.bg/biznes/2006/02/02 ... eriite_na/
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 01 дек 2014 19:04

Tatone написа:
Logical person написа:
vg_vasilev написа:Някой знае ли колко е цената на бензина в момента в Германия ? Или Гърция ?

Да 1.45 евро за А95.

Ето тук ги има към днешна дата:
http://dvigateli.info/fuel_price/

И Бах Гу. да ме прощават модераторите но това е възклицание за почуда. Придружено е с плесване по чИлото.
Значи тия в Немция зареждат за 2,83 лв а ние тука баровците за само 2,3. Некви 20-тина % по еФтинко.
Тука минималната заплата на час в България е 340/22/8/1,955 = 0,99 еУрУ. В Немция от 01.01.2015 ще е 8,5 от същата пара.
Значи бензинът ни е по еФтин с 20% но работим за некви 8 пъти по-малко парици на ден.

То по-принцип цените на горивата не зависят от доходите. Но сега разликата с Германия е толкова малка, защото там са смъкнали цената с около 20-30 евроцента в последно време.

Tatone
Контакти:

Мнениеот Tatone » 01 дек 2014 19:06

Puldin написа:Внасят само дизела, бензина се купува от рафинерията на Лукойл, на цени които са договорили с Лукойл

И-и-и---и Бах Гу. ОбъркАхте ме вече. един казва, че се бИнзинът се внася от съседските браДски балкански държави с които никога не сме се били и винаги сме били приятели в добро и лошо, това е лирическо отклонение на което не обръщайте внимание, а друг ми казва, че бИнзинът си идва от Лукоил.

Моля..... важно съобщение. Събере те се, осъдете идеите и излезте с едно консолидирано мнение по въпросът "От дека иде бИнзиът у назе?" МЕрси. Ше ви чекам да ме светнете щото угаснах като изхабен акумулатор на стара Заска.
Последна промяна от Tatone на 01 дек 2014 19:13, променено общо 1 път.

Puldin
Контакти:

Мнениеот Puldin » 01 дек 2014 19:08

Tatone написа:
Puldin написа:Внасят само дизела, бензина се купува от рафинерията на Лукойл, на цени които са договорили с Лукойл

И-и-и---и Бах Гу. ОбъркАхте ме вече. един казва, че се бИнзинът се внася от съседските брадски балкански държави с които никога не сме се били и винаги сме били приятели в добро и лошо, това е лирическо отклонение на което не обръщайте внимание, а друг ми казва, че бИнзинът си идва от Лукоил.

Моля..... важно съобщение. Събере те се, осъдете идеите и излезте с едно консолидирано мнение по въпросът "От дека иде бИнзиът у назе?" МЕрси. Ше ви чекам да ме светнете щото угаснах като изхабен акумулатор на стара Заска.

Това е, защото много разбирачи има :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 01 дек 2014 19:11

diplomat написа:
chiphead написа:
diplomat написа:Не знам дали ме взимаш на подбив, но това е положението, за жалост, а, и държавата слага едни от най-големите такси и акцизи върху горивото, почти 3 пъти повече от Франция, например. Де факто, държавата и един картел взимат много пари на гърба на българите. :(

то - тия акцизи не се ли определят от ЕС - поне имам спомен, че за метана беше голяма драма (питам, защото не съм наясно) :)

Разрови се в чичко Гугъл, може да има някаква базова такса, но отделно всяка държава може да определя допълнителни такива, дадох примера с Франция, защото, доколкото си спомням, при тях бяха най-ниските плащания към държавата в целия ЕС.

Говориш наизуст. А провери ти и тогава говори. Аз до колкото си спомням има минимална ставка на акциза за ЕС и познай колко е в Бг. Естествено минималната от възможното. Ако не се лъжа е 55 евроцента на литър. Така, че няма как някъде другаде в ЕС да е по-малко след като тука е минималния акциз.

Tatone
Контакти:

Мнениеот Tatone » 01 дек 2014 19:12

Logical person написа:
Tatone написа:
Logical person написа:

То по-принцип цените на горивата не зависят от доходите. Но сега разликата с Германия е толкова малка, защото там са смъкнали цената с около 20-30 евроцента в последно време.

Това защо? Да ми кажеш, че тия пачи между Рейн и Одър са по-зле от мене и тебе щото бИнзинът им по-принцип е с 30% по скъп от нашият а доходите са 900% по-високи. Яко са се пре.е.в.али тие немзи.

Върни се в “Свободна зона”