Работодателите против вдигане на минималната заплата

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Re: Работодателите против вдигане на минималната заплата

Мнениеот Player » 29 ное 2014 15:00

locke написа:
Player написа:Най-малкото с поне двойно вдигане на минималната заплата доста от хората ще изкарват по спокойно месеца, може би няма да задлъжняват към банки за елементарни необходимости и може би няма да има за цел номер 1 да изпратят децата си някъде другаде.

Да не си активист на онази лумпенска партия, която приказваше същите неща за минималната заплата миналата година? Знаеш ли, че са много сериозни и отговорни професии 1000 лева все още е много добро възнаграждение! А ти сега искаш да ги принизяваш и същата заплата да взимат неграмотни цигани, назначени по европейски програми, чистачи, общи работници и всякакъв обслужващ персонал, който едно, че е нискоинтелигентен, но и не се вълнува от образованието и квалификациятата си. Повишаването на минималната заплата облагодателства депутатски заплати и други, които са обвързани с него и това всеки нормален човек, който си използва главата за мислене би трябвало да го разбира.
Тези, които взимат минимална заплата явно си я заслужават щом не правят нищо за да си развият уменията и разчитат само на нея.

Player написа:Може би не малко хора които са навън ще помислят за връщане, защото има не малко такива желаещи ,ако има достойно заплащане.

Какво ги касае тях минималната заплата, такава ли работа да си търсят като се върнат тука!
Не знам какви по-високи доходи искате в държавата на чалгата, бигбрадър и простотията, където всеки трети го мързи, друг му е виновен или има претенции без покритие.

Не съм активист на никого, дори ненавиждам партиите. Трябва системата да се направи достатъчно добра и държавата ще си върви без значение има ли партии и кои от тях са на власт. В момента няколко човека са цели партии и определят съдбите на цял народ. Променят се закони според тяхна изгода и най-вече олигархична в ущърб на милиони. Трябва ни работеща система която да е в интерес на абсолютно всички. Освен това като се вдигне минималната заплата естествено, че ще се вдигне и всяка друга. И на по квалифицираните служители, не само на по нискоинтелигентните. А депутатската заплата може винаги да се гласува да бъде двойна на средната. Нека да дадат един референдум да им гласуваме заплатите, защото ние ги наемаме все пак да работят за нас.Онези там са на служба на народа си а не обратното. А това което казваш че които взима минимална заплата си е заслужил щом няма умения за по-голяма, ще ти кажа да отидеш в малко градче и да я заслужил по-голямата заплата щом мислиш, че е само до умения. Да не мислиш че всички на запад са по-интелигентни от нас и за това получават повече? Всеки там си разбира по едно нещо и като цяло са по-незнаещи от нас. Но при нас има тарикати и мошеници които въртят тази държава на малкия си пръст и за това сме зле, а не защото не можем повече или не заслужаваме.

Потребителски аватар
radoslav_rashkov
Контакти:

Мнениеот radoslav_rashkov » 29 ное 2014 17:45

Майната им на работодателите. Хората си имат принципи.
1. Аз лично като сключа договор 5 пари не давам откъде ще ми дойдат парите, които трябва да получа в срок по този договор. Труда си съм го дал, нали? Аман от тарикати, дето богатеят от работници, работно време, работно облекло, отпуски, детски труд и прочие.
2. Искам осигуровки и 5 пари не давам, че някой смята държавата за "бирник". Имам си права. Осигуровката не е данък.
3. Интервюто за работа е по-скоро "пазарлък", а не диктат тип "ако щеш, за това място чакат и други гладни, дето са готови на всичко".
4. На разбирачите във форума им пожелавам да не се разболяват сериозно. Че ще пропищят яко. Наскоро един глупак ми каза: "В България здравно-социална система няма. Не се надявай. Като имам нужда, взимам си портфейла и отивам на частно и там колкото е нужно, колкото струва. Ако чакаш системата да те "оправя" направо си обречен. А такива дето чакат на държавата да живеят (защото не са далавераджи и тарикати) и се подчиняват на системата трябвало да позаболеят, поумрат и понамалеят. Грозно!

Събудете се! Не живеете в "Под прикритие". И трябва да ни стане цел да не се доближаваме даже. Трябва да изкореним комунизма, мутрите и тарикатите, а не да се стремим да бъдем като тях, видите ли защото само те живеели като хората. Скоро за всички тях идва "дебелия". С много патрони...

Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 29 ное 2014 23:50

CHE написа:не може в смшната Словения която е 2 милиона да вземат 720 евро минимална заплата а ние глупаците да не може да докараме нашата поне наполовина колкото тяхната.

Излиза, че или Словения не е смешна или България е по-смешна. Аз залагам на двете едновременно, защото поне в част от Словения знам как е, дърпат с материала хората...
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 30 ное 2014 00:11

Представям си , какво мисли за Андора, Люксембург и Лихтенщайн :mrgreen:

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 30 ное 2014 01:37

Егати тъпизмите- хем нямате пари, хем не щете да ви повишават заплатите, че щял да се натовари бюджета или да се отвори по-голяма озонова дупка. :mrgreen: На кой нормален човек му пука за бюджета на държавата? :) За кво се натоварвате с излишни емоции. Те затова са избрани ония ми ти хрантутници отгоре да разпределят бюджета, да вдигат пенсиите и заплатите, нали са икономисти. Айде да ги видим! :) Точно това се иска от един добър икономист, не да ми се оправдават, че щяло да им натовари бюджета. :oops: По-смешни извинения не бях чувал! :mrgreen:
Абе пада ни се да си седим без пари... Държавата ни е пълна с малоумници, всъщност вие пишете ли изобщо от тази държава, щото имам известни съмнения. :)
Не ви тиктака часовника изобщо. :(
Тоя бюджет си касае основно държавните служители, другото е частен сектор и сива икономика и обикновеният клет работник не влиза в това число. :mrgreen:
Язък, че сте икономисти, а не сте схванали същественото, а то е, че обикновеният клет работник е винаги прецакан с бюджет или без. Дали ще ти ги вземе енергото, дали държавата под формата на данъци и осигуровки или частниците в хранителните вериги, или обувната промишленост и конфекциите особена разлика няма. Бъхтиш си нещо там за 350-500 лв на частно, то държавно нема почти, без или с осигуровки и не можеш да си заделиш от бюджета за една пералня или каматна печка, че имаш братчета, сестричета, деца или старци за хранене. Така живее мнозинството от българския народ и винаги ще живее така и да гласува, и да гледа Парламентарния контрол в петък всяка седмица ако ще, животът му не може да се промени особено, не и ако си изкарва прехраната с честен труд. Добрата икономика е в икономията, другото нормалните и здравомислещи хора ги не интересува, питал съм ги. :mrgreen:

[offtopic]За бюджета почват да говорят само, когато се развали времето и им дотрябват дърва за огрев, иначе не им пука. :)[/offtopic]
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 05 дек 2014 16:25

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=hFG78jyBG5Q[/youtube]

Върни се в “Свободна зона”