Земетресение!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Re: Земетресение!

Мнениеот sin4ec » 24 май 2014 13:07

джони написа:това ,че е хоризонтално е лошо,защото така може плоча да отиде под плоча и да повтори вертикално

Това е доста странно тълкуване на тектоничните процеси, но няма да спорим сега за глупости. Да е далеч от нас, пък квото ще да е.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 24 май 2014 13:08

6,5 е било 8-)
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене

soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.

samatoranaga
Контакти:

Мнениеот samatoranaga » 24 май 2014 13:08

Това земетресение е резултат или на падналия кофраж вчера в Пловдив или заради пирото в София снощи.

Потребителски аватар
никки1912
Контакти:

Мнениеот никки1912 » 24 май 2014 13:11

Кduви глупости говорите тука бе. Аз съм в Пловдив на 16 ет. и се усети адски силно. Това в Перник ряпа да яде. Аз съм на 42 год. и по силно земетресиние не помня а съм усещал много. В къщи изiкочиха бая пукнатини а беше и дълго. Трябва да е било около 5,8-6,0 .Доста гадно беше имах чувството ,че блока ще падне щом съседите се разбягаха от всички блокове а последно бягаха след Вранча.
Настане вечер-месец изгрее, звезди обсипят свода небесен; гора зашуми, вятър повее, Балканът пее хайдушка песен!

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 24 май 2014 13:11

sin4ec написа:
джони написа:това ,че е хоризонтално е лошо,защото така може плоча да отиде под плоча и да повтори вертикално

Това е доста странно тълкуване на тектоничните процеси, но няма да спорим сега за глупости. Да е далеч от нас, пък квото ще да е.

Мхм.. Хубаво е, че и този път се разминахме на косъм, както при наводненията - нещата се случиха в двора на съседите.. :)

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 24 май 2014 13:14

Red Warrior написа:Усетихте ли земетресението? Бая люлееше в София.

Тц.

Изображение

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 24 май 2014 13:15

sin4ec написа:
v.r.s. написа:
sin4ec написа:Няма как да се е усетило като 5.8 по Рихтир в София, между 3 и 4 някъде беше като усещане. Изпитахме го 5.8 по Рихтер преди 2 години и въобще не може да се съпостави с този лек трус от днес. Наистина продължителността не беше малка.

Е за мен не бяха толкова различни. Гледам сайтовете, валят коренно различни цифри отвсякъде. Но до няколко часа ще станат ясни точните параметри. Повтарям-при 4 по Рихтер не скърцат стени и не падат предмети. Но това са бели кахъри, дано да няма повече-това е важното. Или ако има, да се размине само с клатене. :)

Може по високите етажи да се е усетило силно, но аз съм в офис и го усетих много леко, дори не бях сигурен дали има трус или така ми се струва. При второто по силно земетресение от преди 2 години, което беше 4.5 също бях в офиса, но тогава се усети много здраво. Вероятно разликата в усещането идва от това, че тогава бях в епицентъра на земетресението, докато сега сме в периферията, на около 300 километра. Също така е много важна и дълбочината на труса, колкото е по-плитко, толкова по-силно се усеща в епицентъра, но пък периферията му е на по-малко разстояние, докато ако е по-дълбоко то разстоянието на усещането е много по-голямо.
Така, че може и това да е причината да ми се струва по-слабо.

Ivo-Chernomoretz
Контакти:

Мнениеот Ivo-Chernomoretz » 24 май 2014 13:16

пеевски тренира за утре... :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
plovdiv_chernobql
Контакти:

Мнениеот plovdiv_chernobql » 24 май 2014 13:16

В Пловдив е ся казаха, че е било 6 по Рихтер :shock: И аз лично по-силно земетресение не съм усещал.
Син съм на земя прекрасна
Син съм на юнашко племе

Потребителски аватар
Tobacco
Контакти:

Мнениеот Tobacco » 24 май 2014 13:17

Само земетресение й трябва на нашата Мила Родина :|
Около Тасос е било към 7 по Рихтер.
[offtopic][center][wrapimg=]http://i.imgur.com/VZjqcZD.png[/wrapimg][/center][/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]https://pbs.twimg.com/media/DEOQhrUXgAI61xY.jpg:large[/wrapimg][/offtopic]

Върни се в “Свободна зона”