Какво ще направите ако вие управлявахте България?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Какво ще направите ако вие управлявахте България?

Мнениеот THE G.A.M.E » 03 ное 2013 13:15

В тая тема само ще троля. :mrgreen:

Parmalat написа:4.Ще отида на екскурзия в Амазонка ще се сборя с шамана на диво племе за нова неизпробвана тревичка,а след това ще я пусна на черния пазар на цена 27 пъти по висока от кокаина.

Ще свършиш в ковчег след не повече от 24 ч. :lol:

Parmalat написа:9.Ще си построя собствено ядрено оръжие да си играя с него по САЩ може и по някой друг ако ме ядоса.

Час след като си помислиш да си направиш ядрено оръжие, ще озовеш в Гуантанамо. :lol:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

doktora25 написа:5. Оптимизация на данъчната система: богатите да бъдат обложени с по-високи данъци.

То и сега, при сравнително ниските данъци, сивата икономика процъфтява.
Ако богатите ( а как се определя това, кой е "богат" :? ) ... Бъдат обложени с високи данъци, ефектът ще е обратен и дефакто събираемоста на тези данъци ще е равна до нулата.

doktora25 написа:8.постепенно увеличаване числеността на армията.

То и при сегашните 35 000 ( може и към момента численоста да е по-малка, инфото ми е остаряло от преди 4-ри години ) ... Не достигат средства, та от къде кинти за по-голяма армия ?? :roll:
А и за какво ти е по-голяма армия, кой смяташ да нападаш ?
Ако е за защита, то от кой ?
Почти всичките ни съседи, са ни и съюзници в НАТО.
Тези дето не са, скоро също ще влязат в Северно-Атлантическият Пакт.
Ако пък не влязат, едвали искат да ни нападат, щото после ще имат неприятни срещи с НАТО-вски войски.

doktora25 написа:10. Стимулиране на земеделието, туризма, развитие на ядрената енергетика.

По какъв начин ?

doktora25 написа:Борба срещу емиграцията и изтичането на мозъци към Щатите.

Каква ще да е тази борба по-точно ?
Нашите учени тук получават между 350 и 750 лв. месечно.
В Щатите, а и в другите бели страни, прибират по 5 000 - 10 000 долара на месец.
А другите дето отиват да бачкат по-чужбината, са водени от същите "принципи".

doktora25 написа:16. Освобождаване от такси и данъци на малкия бизнес

Викаш, само богатите ще пълнят хазната... :lol:
По-горе посочих, че това няма как да стане.

doktora25 написа:17. Борба срещу американския монопол върху музиката и филмите. Телевизиите и радиата да се задължат да пускат комерсиална продукция от всички краища на Европа и света.

ОК, ама нали знаеш, че има едно нещо дето му викат рейтинг ?
Ако американските продукции са най-гледаеми ( което си е неоспорим факт ) ... От къде на къде ще се задължават телевизиите да излъчват други предавания ?
В смисъл, та по-този начин се обричат почти всички ТВ на загуба...

За другите неща малко или много съм съгласен.
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Горд комунист написа:Ще върна комунизма разбира се ! Ще прекратя всички връзки със Запада и капиталягите. Ще възобновя връзките единствено със комунистическите страни. Viva communism !

Че то единствената типично ком. страна в момента е С. Корея. :lol:
В Русия и Китай се вихри див капитализъм.
---------------------------------------------------------------------------------------------------

dafquezz написа:2. Забранява се гласуването на хора без висше образование.

То па "ВиШистите" едни "ентелекти", мани-мани. :mrgreen:
Имам познат, който върти бизнес и не-веднъж е казвал, че избягва да наема виШисти, щото искал фирмата да просъществува възможно най-дълго време. :lol:
----------------------------------------------------------------------------------------------------

nicromanser написа:2. връщане на армията и донаборната служба

Защо ?
А пари за тая работа, от къде ??

nicromanser написа:4. безплатно здравеопазване и образование

От къде кинти за това "безплатно" здравеопазване ?

nicromanser написа:питате от де пари?
земеделие, туризъм, концесии (отнемане), национализация и отнемане на имущества от незаконно забогателите

Че то и сега идват пари от споменатите, но стигат ли ?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 03 ное 2013 17:48

tprodanov написа:
doktora25 написа: 1. Мине не мине време ти все започваш да въртиш около едни и същи заучени фрази, които десните политици у нас повтарят като папагали последните 20 години (за гащи например). Отговори ми само на един въпрос: Руснаците искат ли гащите на украинците и ако ЕС има по-благоприлични намерения, те тогава какво се чудят?
2. Значи ако чуя, че в другия край на страната двама се бият аз трябва да тръгвам с пушките натам, така ли?
4. А да, забравих, трябва да се включи и пианото.

Като изтрезнееш, напиши пак - така едва ли някой разбра какво искаш да кажеш.. Пушки, гащи, пиано???

Много добре си ме разбрал, както и другите (не се притеснявай за тях). Не се измъквай по терлички от отговорите. Ще си интерпретирам въпросите, за да не се измъкнеш пак.
1. Защо украинците са изправени в момента пред избор? Техните политици не могат ли да договорят максимално изгодни условия, както с Русия, така и с ЕС и да се възползват от механизмите на диверсификацията, за да имат повече "аргументи" при преговорите? Ако отговорът на последния въпрос е не, защо тогава критикуваш нашите, че са се провалили при преговорите?
2. Оправдаваш ли военната намеса на Щатите в далечни региони, за да разрешават местни конфликти, които изобщо не ги касаят, в т.ч. и усвояването на чужди природни блага под предтекст налагане на демокрация в Близкия Изток?
4. Пианото в случая е популярна метафора за големия брой безсмислени стоки и услуги, които влизат в състава на цитираните от теб статистически показатели, отразяващи жизнения стандарт. Лично мое мнение е че за измерване на промените в платежоспособността и благосъстоянието е по-практично да се използват реалните доходи спрямо стоки и услуги от първа необходимост като хляб, цена на тока, цена на бензина и т.н. и т.н. Тук въпрос нямам.

THE G.A.M.E написа:5. То и сега, при сравнително ниските данъци, сивата икономика процъфтява.
Ако богатите ( а как се определя това, кой е "богат" :? ) ... Бъдат обложени с високи данъци, ефектът ще е обратен и дефакто събираемоста на тези данъци ще е равна до нулата.
6. То и при сегашните 35 000 ( може и към момента численоста да е по-малка, инфото ми е остаряло от преди 4-ри години ) ... Не достигат средства, та от къде кинти за по-голяма армия ?? :roll:
А и за какво ти е по-голяма армия, кой смяташ да нападаш ?
Ако е за защита, то от кой ?
Почти всичките ни съседи, са ни и съюзници в НАТО.
Тези дето не са, скоро също ще влязат в Северно-Атлантическият Пакт.
Ако пък не влязат, едвали искат да ни нападат, щото после ще имат неприятни срещи с НАТО-вски войски.
7. Каква ще да е тази борба по-точно ?
Нашите учени тук получават между 350 и 750 лв. месечно.
В Щатите, а и в другите бели страни, прибират по 5 000 - 10 000 долара на месец.
А другите дето отиват да бачкат по-чужбината, са водени от същите "принципи".
8. ОК, ама нали знаеш, че има едно нещо дето му викат рейтинг ?
Ако американските продукции са най-гледаеми ( което си е неоспорим факт ) ... От къде на къде ще се задължават телевизиите да излъчват други предавания ?
В смисъл, та по-този начин се обричат почти всички ТВ на загуба...
9.
doktora25 написа:10. Стимулиране на земеделието, туризма, развитие на ядрената енергетика.

По какъв начин ?

5. Мое мнение е, че сивата икономика е проблем на съдебната, а не на данъчната система. Същото смятам и за рушветчийството при катаджиите (и за него стана дума по-горе). Сам казваш, че и сега при ниските данъци сивата икономика процъфтява. Следователно с данъци тя не може да бъде преборена. Вероятно с премахване на корупцията в съдебната система, много по-тежки наказания при укриване на данъци нещата ще почнат да се нареждат. Защо тогава данъците да не са високи? Повечето ми казват, че ако се вдигнат много данъците бизнесът ще се изнесе в съседни страни. Но в същото време знам, че нашите данъци са ако не най-ниски, то едни от най-ниските. Не може ли поне да се изравним с въпросните съседи?
6. Аз изобщо не съм привърженик на НАТО и на нашето членство там. Така че по-голяма армия ни е необходима за да не бъдем до такава степен зависими от него и за да не изглежда безумно ако го напуснем в един хубав момент.
7. Знам че разликата в заплатите е огромна и ако тя започне да намалява ще става доста бавно. Но няма как това да се случи ако нашите квалифицирани кадри не останат тук. Затова моите виждания са, че държавата трябва да ограничава напускането на квалифицираните кадри с всички средства с които разполага, а не да го стимулира. Поради тази причина аз съм за високи визи за страните извън ЕС, към които има изтичане, против влизането ни в Шенген, изгонване на организации като "Отворено общество", които се занимават с подобни цели и т.н.
8. Ще ти дам пример с нашата телевизия The Voice. Тя постоянно излъчва някакви класации на песните въз основа на най-често излъчваните по телевизията. Но кой определя кои са най-често излъчваните? Във всеки случай не са зрителите. А кой определя и кои да бъдат новите клипове?
9. Чрез редица мерки, като намаляване на туристическите визи за страни извън ЕС, откъдето идват много туристи, нови ядрени мощности, реформи в земеделието, насочени към намаляване на пустеещите земи, но аз съм твърдо против продажбата на земеделска земя на чужденци и мн. др. Идеята ми е тези 3 отрасъла да са сред приоритетите на управляващите, да използват всички законови механизми, с които да ги подпомагат и да не се приемат закони, които да нарушават интересите на заетите в тези сфери.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

levskifenka
Контакти:

Мнениеот levskifenka » 03 ное 2013 18:51

КАКВО ЩЯХТЕ ДА НАПРАВИТЕ,ИЛИ КАКВО БИХТЕ НАПРАВИЛИ би трябвало да бъде заглавието.... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Върни се в “Свободна зона”