Измамата с декодерите

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Re: Измамата с декодерите

Мнениеот sin4ec » 02 окт 2013 11:29

LSD e техническа грешка. А и не се занимавам с телевизори. Строго погледнато, аз съм завършил силнотокова електротехника, а се занимавам с електроуреди, нестандартни електронни неща, кабели и компютърна периферия.
Но в случая коментирам нещата повече от лична гледна точка. Не съм от бранша с телевизорите, но пък съм от бранша с декодерите и антените за тях. Ако ти кажа вчера колко сме продали, ум ще ти зайде!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 02 окт 2013 11:42

sin4ec написа:LSD e техническа грешка. А и не се занимавам с телевизори. Строго погледнато, аз съм завършил силнотокова електротехника, а се занимавам с електроуреди, нестандартни електронни неща, кабели и компютърна периферия.
Но в случая коментирам нещата повече от лична гледна точка. Не съм от бранша с телевизорите, но пък съм от бранша с декодерите и антените за тях. Ако ти кажа вчера колко сме продали, ум ще ти зайде!

Нормално, така ще е още седмица до месец, след това може да не продадете нито един. Всеки , когато купува нов телевизор вече ще иска да е с вграден цифров тунер и лека полека до няколко години никой няма да си спомня, че някога е имало аналогово излъчване. Така беше и когато преминавахме от SECAM на PAL. Светът върви напред и не може да си позволим да се скатаваме.
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Мнениеот GA_ veliki » 02 окт 2013 11:57

pampi написа:Бре, пак типичното българско мрън-мрън...Настройката на един декодер не е по-сложна от настройката на един съвременен телевизор и много по-проста от тази на един сателитен приемник, какъвто циганята масово ползват от десетина години насам. Щом един мангал с четвърти клас може да се справи, какво пречи на хленчещия българин, макар и на възраст да научи нещо ново. Ми дайте тогава да спрем мобилните телефони, интернета и т.н. та да не се налага на никого на стари години да си пъне мозъка... 8-)

Това е супер декодер, които работи без сигнал :lol:
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България... :lol:
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"

Потребителски аватар
hristov25
Местоположение: Една дъжава наречена България. Единствена на света.

Мнениеот hristov25 » 02 окт 2013 12:14

Модератор ЛокоПД написа:Кой е основния собственик на мултиплексите в България ? Кой притежава верига магазини за битова електроника ? Декодери,ваучери...очертава се добра държавна поръчка.Кой е на власт и чии интереси обслужва тази власт ? Отговорете си на тези въпроси. :idea: За всичко останало се грижи КТБ.

Офтопик:
Не пряко т.е. посредством фирми - Цветан Василев. Тъй като Нуртс се явява правоприемник на БТК.
Една страна ,един народ. България силна като лъв ,вечна както Христо Ботев и Васил Левски!
Офтопик:
Червена кръв гори в нашите тела, защото пеем на уста Само ЦСКА!!!
Image

terrorist
Контакти:

Мнениеот terrorist » 02 окт 2013 13:20

Нз как стои въпроса с декодерите, но аз съм много за цифровизацията, естествено че трябва да вървим с прогреса, друг е въпроса че по стар БГ обичай осираме малкото хубави идеи, гледам ония ден някакви баби от селата как се оплакват че им спрели телевизията, а тя била всичко за тях, като е било всичко за тях не видяха ли рекламите за смяната на аналоговият сигнал, абe БГ работа

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 02 окт 2013 14:27

Благодаря за вниманието! Искам още един път да подчертая, че съм За цифровизацията. Но съм против начина и времето, по който беше проведена. Уязвени са социално слаби слоеве, за които ТВ е една от малкото радости, а ние май трудно влизаме в положението им. Надали някой от съфорумците е гладен и жаден, или пък има проблем с дървата за зимата. Стотици хиляди хора обаче са така. Сит на гладен не вярва, или обратното.
Вчера има качени нови програми, което означава пренастройка. И проблем за тези хора. Техник ли ще викат всяка седмица? Или ще им помогнат Петрова и онзи мазен капут от рекламата?
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Swarovski
Контакти:

Мнениеот Swarovski » 02 окт 2013 14:42

sin4ec написа:Благодаря за вниманието! Искам още един път да подчертая, че съм За цифровизацията. Но съм против начина и времето, по който беше проведена. Уязвени са социално слаби слоеве, за които ТВ е една от малкото радости, а ние май трудно влизаме в положението им. Надали някой от съфорумците е гладен и жаден, или пък има проблем с дървата за зимата. Стотици хиляди хора обаче са така. Сит на гладен не вярва, или обратното.
Вчера има качени нови програми, което означава пренастройка. И проблем за тези хора. Техник ли ще викат всяка седмица? Или ще им помогнат Петрова и онзи мазен капут от рекламата?

Ама защо техник? Тези хора деца нямат ли? Някой по- назад написа как купил на баща си. Ако са възпитали децата си правилно, няма от какво да се оплакват! Моите родители, ако ме помолят не декодер, а совалка ще им инсталирам...
Ясно е, че е хубаво нещо цифровизацията, тъпото според мен е как говорят за хората, които са извън тези 85%, сякаш са долни твари!
Все пак си знаем, другата седмица по това време за нещо друго ще си говорим...
Изображение

iliyan

Мнениеот iliyan » 02 окт 2013 14:48

sin4ec написа:LSD e техническа грешка. А и не се занимавам с телевизори. Строго погледнато, аз съм завършил силнотокова електротехника, а се занимавам с електроуреди, нестандартни електронни неща, кабели и компютърна периферия.

На мен не сте :lol: :lol: :lol: Щото съм на Булсат ;) И терминът LCD първо се появява при мониторите което си е компютърна периферия ;)
Не знам твоята колко е силова електротехника , но моята специалност е ЕСЕО в ПП и се надявам да разбереш за какво става дума ;)
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин

Потребителски аватар
hd29
Контакти:

Мнениеот hd29 » 02 окт 2013 15:04

Поне 90% от хората са абонати на кабелен или цифров оператор и въпросните декодери не ги засягат и не виждам чак такава драма с тях.Друг е въпроса защо в рекламите за тая прословута цифровизация не се спомена,че няма нужда от декодер след като си абонат на нечий кабелен оператор.

pomiqr27
Контакти:

Мнениеот pomiqr27 » 02 окт 2013 16:04

Всичко много хубаво, но след две години, ако решат да ни въведат задължително DVB-T2 дядо Ставри с 200 лв. пенсия пак ли ще трябва да си отделя пари за нов декодер или телевизор. И ако днес се разделя с 600 лв, за да си купя телевизор DVB-T с MPEG4 тунер и съм в крак с времето, то след 2 години пак ли трябва да пръскам пари за DVB-T2, за да поддържам жива азиатската икономика и посредниците им?

За всезнайкото от ЦСКА-то
Преди две седмици ходих с един възрастен комшия да си купува телевизор и продавача се опита да ни пробута DVB-T поддържащ MPEG2 и ако не бях отишъл с комшията дядото после трябваше да се набута и за декодер, защото добросъвестният продавач се опитва да изчисти склада от стари телевизори и естествено дръпнах комшията да отидем в друга търговска верига като му обесних защо. Тук възниква въпроса защо толкова заинтересованата държавата не прие едно законче, в което телевизорите DVB-T MPEG2 и DVB-T MPEG4 да бъдат задължително разделени един от друг, както беше с растителните и млечните продукти.
Последна промяна от pomiqr27 на 02 окт 2013 16:07, променено общо 1 път.

Върни се в “Свободна зона”