Новата S-Класа харчи 3 л/100 км

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
alexveselinov
Контакти:

Re: Новата S-Класа харчи 3 л/100 км

Мнениеот alexveselinov » 10 сеп 2013 17:27

vaskonti написа:Добро е това БМВ, само че е в коренно различен клас от S. Това е едно купе с 3-цилиндров двигател, а мерцедеса е със 6-цилиндров и по-мощен с над 100 коня. За сметка на това мерцедеса е и с над 700кг. по-тежък. Освен това тук има целенасочено търсене на аеродинамична форма, което също снижава разхода, докато при мерцедес това не е водещо. Като теглиш чератата излиза, че това БМВ харчи доста повече от мерцедеса, макар точно тези два модела да са в съвсем различни класове и съответно не могат да се сравняват.

Важно е че БМВ не отстъпва по технология,само 100 коня разлика а литража е два пъти по-малък.Сигурен съм че новата 7 серия ще издуха S класата,не трябва да се пренебрегва факта че 3 литровия V образен 6 цилиндров мотор е предпочитан последните години от БМВ и при него реално ще се види разликата.
[center]"България има свой път и ние ще се ръководим само от нашите интереси"
/генерал Христо Луков/[/center]
[center]"Силни са страните с чувство на национално самоуважение"
/Виктор Орбан/[/center]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 10 сеп 2013 20:05

Е, не съм казал, че БМВ отстъпва в технологията. Но истината е, че БМВ превъзхожда мерцедес само с М моделите си, и специално М3, за който мерцедес нямат адекватен отговор, въпреки, че С 63 AMG хич не е лош, но е далеч от М. Но това е, при лимузините S винаги е бил над 7 серия, макар че това може да се установи само след наистина строги сравнения. Обикновения човек не би усетил съществена разлика, тук вече всичко е въпрос на субективното усещане. Такъв човек на практика не може да усети съществена разлика между S, A8 и 7 серия. Точно както и този човек няма да забележи разлика в класата и качеството между Майбах и Ролс.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 10 сеп 2013 21:54

Как капацитетно обаче коментирате автомобили, които сте виждали само на картинки и сте чели единствено разни пристрастни материали за тях.

Не знам как решавате кое над кое е, за тази цел трябва да имате богат личен опит със съответните сравнявани модели. И то с поне 2-3 техни поколения от модели. Но явно звездите ви говорят ....

Аз лично съм се возил на доста неща (не мои, покрай една бивша работа), но не смея да давам подобни крайни заключения, понеже нямам компетентността да давам такива претенциозни присъди, тук обаче виждам, че 4-5 човека раздават ебати заключенията. :shock:
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 11 сеп 2013 08:49

1982 написа:Как капацитетно обаче коментирате автомобили, които сте виждали само на картинки и сте чели единствено разни пристрастни материали за тях.

Не знам как решавате кое над кое е, за тази цел трябва да имате богат личен опит със съответните сравнявани модели. И то с поне 2-3 техни поколения от модели. Но явно звездите ви говорят ....

Аз лично съм се возил на доста неща (не мои, покрай една бивша работа), но не смея да давам подобни крайни заключения, понеже нямам компетентността да давам такива претенциозни присъди, тук обаче виждам, че 4-5 човека раздават ебати заключенията. :shock:

Аз и Марадона съм го гледам само по телевизията, ама трябва ли да чакам звездите да ми проговорят, за да го обявя за един от най-великите футболисти на всички времена?
Изрично подчертах, че за обикновения човек разлика няма. Също така изрично подчертах, че за обикновения човек е въпрос на субективно усещане коя кола повече му харесва. Превъзходството на една марка и съответно модел се установява само при определени сравнителни тестове. Точно в такива тестове М модела на БМВ е недостижим от никой в този клас. Но това не пречи много хора да предпочитат и да харесват повече AMG моделите на мерцедес.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
alexveselinov
Контакти:

Мнениеот alexveselinov » 11 сеп 2013 14:29

1982 написа:Как капацитетно обаче коментирате автомобили, които сте виждали само на картинки и сте чели единствено разни пристрастни материали за тях.

Нали за това е форума всеки да споделя своето мнение,задължително ли е всички да сме специалисти?
Не се смятам за голям разбирач,но доста модели са ми минали през ръцете покрай сервиза на брат ми ;) Освен това съм и дипломиран ''Автобояджия'',стремя се също така да не пропускам автомобилно изложение в София.Естествено че всяко мнение е субективно всеки човек е различен и с различни предпочитания.

@Васконти,последните 20г. е малко трудно да се сравнят моделите в луксозния клас на основните производители Ауди,БМВ и Мерцедес,защото ги изкарват 2-3 г. разлика.Според мен производителите го правят нарочно с цел повече продажби.
[center]"България има свой път и ние ще се ръководим само от нашите интереси"
/генерал Христо Луков/[/center]
[center]"Силни са страните с чувство на национално самоуважение"
/Виктор Орбан/[/center]

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 12 сеп 2013 21:53

vaskonti написа:Аз и Марадона съм го гледам само по телевизията, ама трябва ли да чакам звездите да ми проговорят, за да го обявя за един от най-великите футболисти на всички времена?

Меко казано, доста е нелепо да ми сравняваш автомобил и футболист. Няма да ти обяснявам защо, вярвам, че и сам ще се досетиш за обективните причини.

vaskonti написа:Точно в такива тестове М модела на БМВ е недостижим от никой в този клас. Но това не пречи много хора да предпочитат и да харесват повече AMG моделите на мерцедес.

Точно тия тестове не значат нищо. Като интересуващ се от коли, съм се нагледал на какви ли не взаимно противоречащи си тестове и сравнения. Включително и на доста загуби на М моделите на БМВ.

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 12 сеп 2013 21:57

alexveselinov написа:
Нали за това е форума всеки да споделя своето мнение,задължително ли е всички да сме специалисти?

Не ме разбирай погрешно, мнението ми не беше срещу това да коментирате, просто ме учуди как раздавате крайни оценки и присъди.
Иначе и аз си имам мнение, но в никакъв случай не мога да бъда крайна инстанция и да казвам кое над кое е, просто нямам нужния опит.

Върни се в “Свободна зона”