Ходили ли сте в чужбина и какви са впечатленията ви от там?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Re: Ходили ли сте в чужбина и какви са впечатленията ви от там?

Мнениеот FLANKER » 16 апр 2013 20:03

Бил съм в Прага,Букурещ, Будапеща,Братислава,но истински ме впечатли Санкт-Петербург в необятна Русия.Невероятен град и велика наистина държава!
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
demy27
Контакти:

Мнениеот demy27 » 16 апр 2013 20:06

Ходил съм в Италия, Испания, Белгия, Холандия, Франция, Австрия, Германия, Швейцария и Турция. Навсякъде ми е харесвало много, всяко място, където съм бил е имало собствено очарование и характерна атмосфера, но навсякъде ми е правило впечатление едно - ред. Просто има ред и всички го спазват. Правили са ми впечатление съвсем обикновенни неща, които показват огромната разлика между тях и нас. Например когато бях в Лувъра, бях забравил да изключа телефона и той звънна. Приближи служител, който любезно напомни, че разговорите по телефон в музея не са позволени и когато изключих телефона ми благодари. Веднага се сетих за хубавата родна сценка на която присъствах в един Български музей. Телефона на едно момиче звънна и думите на охранителя бяха: "Ауе вийъ не моете ли да четете, че са забранени телефоните? Махай го тоя телефон, че ша зема да въ изхвърла всичките." Друга история която ми направи силно впечатление - бях в Амстердам точно когато имаше контрола Холандия - Англия и Квартала на червените фенери беше пълен с английски фенове. Естествено имаше и много полиция, но полицаите бяха много усмихнати, приветливи, търпеливо обясняваха на всеки, който ги попита каква е тази патърдия. Полицайки на коне караха конете да танцуват за да забавляват хората и позираха за снимки. Тази картинка ми направи силно впечатление защото само няколко седмици преди това попитах един полицай за пътя а той ме изкара най-големият малоумник, че не съм си купил GPS и най-големият досадник, че го разпитвам за пътя, като така и не ми каза на къде да карам.
Иначе из цяла Европа прави впечатление, че хората си знаят мястото - например един капитан, който управлява туристическа лодка по каналите в Амстердам, си е напълно доволен от живота, който води, удовлетворен е от себе си и няма някакви нереални и грандомански цели. Тук всеки шофьор на автобус може с часове да ти говори какви идиоти са управляващите и ако той е на тяхно място какви чудеса би творил. /Не, че тези които управляват имат повече потенциал./ Много характерно е че са спокойни хора. Например в Рим, колкото и хаотичен да изглежда трафика, няма изнервени шофьори. Друго което ми е направило впечатление колко са практични - в цял Рим не видях една голяма кола или един джип. Минита, Смартове, 500, Корси, Фиести, Клио, хора със костюми за по 2-3 хиляди евро карат мотопеди. Тук съм чакал по 10 минути да се разминат два Туарега в една тясна уличка.
Прави впечатление и как се променя Българинът когато попадне в такава среда - започва да спазва реда. Което е много добре и показателно - ако тук има ред всички ще го спазват. Проблемът ни е че няма ред. Явно на някой така му харесва.
Последна промяна от demy27 на 17 апр 2013 09:59, променено общо 2 пъти.
L'Europa non è lontana
C'è una canzone italiana per voi
Insieme, unite, unite, Europe

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 16 апр 2013 20:08

Така е!
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Ivo-Chernomoretz
Контакти:

Мнениеот Ivo-Chernomoretz » 16 апр 2013 20:12

Ходил съм в Германия , Франция , Италия - хубави страни са , красиви , подредени - има какво да се види ! Поне за аз самият не бих отишъл да живея другъде ...... Хубаво е да се обиколи света , но да си живееш в собствената си родина - поне аз така мисля ;)

Потребителски аватар
фифи перото

Мнениеот фифи перото » 16 апр 2013 20:20

Никъде няма некролози :lol: [offtopic]бил съм в гърция, испания , италия, германия, чехия, словакия, унгария, румъния, щатите и филипините....[/offtopic]
Make love ,not war!`

Тошо, кажи си!

[offtopic]На много хора тук... не им трябва мозък за да живеят.... правят го несъзнателно...[/offtopic]

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 16 апр 2013 20:22

В Сибирь есть белая смерть. Спасибо.
Аз успях да си позволя една хубава екскурзийка само като завършвах преди ехееей... 13 години. Само едно знам, съдейки по себе си- мизерията и проблемите те правят истински човек, но и сякаш губиш всякаква амбиция за някакво развитие, защото си свикнал и не ти прави впечатление. Та моята екскурзия, за сметка на бал, разбира се, беше с чудесен маршрут Ница (тук бях впечатлен от невероятната плажна ивица, но изцяло застелена с чакъл, а аз издебнах една французойка дето си беше свалила горнището, изтегнах се до нея през шезлонга и се щракнах за спомен. В Ница най-много ми направи впечатление, че като че ли основен поминък е отглеждането на цветя. Освен това един от най-големите пазари за подправки в света е именно в Ница. Минах през един пазар с цветя и подправки и се почна някво здраво кихане, понеже миризми не понася моя нос. Кан (за жалост се озовахме там веднага на другата сутрин след кино фестивала и общо взето ме впечатли боклука, който бяха оставили кино звездите из цялата плажна ивица). Верона ( посетихме къщата на Ромео и Жулиета, щракнах се със статуята на Жулиета, пипайки гърдата, за която ни бяха обяснили, че е добре да пипнем, ако не се лъжа, май е позлатена- опашки се виеха за Жулиетината прелест. :) Венеция (за мен лично по-хубаво място на планетата не съществува, изключителна архитектура. Спомням си, че се изкъпах в хотела, излязохме по каналите и ми текна кръв от носа, явно ме удари ниското надморското равнище. Видях Венеция и от високо и направо онемях от кеф каква красота е наоколо, понеже точно в центъра на площад Сан Марко има и една висока кула и като се качиш горе виждаш рая! :) Ядох и истинската пица Маргарита, а кашкавала тече до коленете-чудиш се как да го буташ в устата. Нещо невероятно вкусно! Флоренция (влязохме в катедралата, забравих й името обаче- досега не бях виждал толкова висока църква, не може да видиш тавана. За мой голям кеф във Флоренция, понеже това време бях сериозен фен на виолетовите от Фиорентина и Габи Батистута, се надявах да го зърна някъде да се разхожда, но уви..Все пак тъй като съм си късметлия, видях нещо уникално-състезание със стари коли в града (кеф ти поршета, ферарита, форд ролс- ройси, квото човек е виждал само на ваденки до този момент). Купих си някаква гривна от един амбулантен търговец негър, даже за първи път се престраших да се пазаря за нещо, че не ми стигаха парите. Тръгнах с много малко и ми отидоха за ленти за фотоапарата. Монако (още от рейса гледаш ферарите и ламборджинита братко, а долу всичко е яхти на баровци и стадиона на Монако, даже играеха с някой. За белята тоя ден имаше траур заради кончината на принца и състезанието от формула 1 беше отменено. Пак късмета на моя страна- качихме се пак нависоко и си снимах и финиш линията за спомен. Спахме в един крайпътен хотел на формула 1 и имах и там известни впечатления: влизаш да се къпеш в банята, пускаш душа и изведнъж "Щрак!" угасват лампите. Чудих се кво става мамка му, искам да се къпя и се изнервям вече и как са усетих не знам, но заключих вратата и шибания ток светна. Да не говорим, че тоалетната беше нещо като калорифер с някакви реотани и ти става едно топличко нали. На сутринта слушам някакви жестоки скандали стават във фоайето. Оказа се, че българите се бяха орезилили пак нещо-пропили и изповръщали всичко. Организаторите казали, че това са последните българи дето влизат в хотела на формула 1. Не бива да ги упрекваме. Кофти беше само, че моето училище имаше 3-4 човека самo. И всичко това за седем от най-готините дни в живота ми! Обещах на себе си един ден да се върна с бъдещата половинка във Венеция, дали ще стане поне едното от двете неща не знам. Вярвате или не, още не мога да отделя стотина лева да си изкарам всичките снимки! :cry:
Малко кофти ще се отрази на някои хора, понеже в наши дни българите трудно биха си позволили да харчат пари за екскурзии, но с желание всичко се постига. Хубаво е да сбъдне човек поне една своя детска мечта! Аз съм 2 от 3 с моите и след известно време престанах да мечтая, макар че това е голяма грешка. Моят съвет към вас е мечтайте и сбъдвайте мечтите си! Не ми дреме нито за политика, нито за Комунизъм, а единствено за ценните мигове в живота, колкото и малко да са те! Брат ми е скитал доста по света и ми разказва останалото, което не знам за света, като например в Прага, Чехия хлебарките и дървениците са на мода по хотелите, а в парковете тичат зайци и никой не стреля по тях. Животинките са по-ценни от хората там.
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 16 апр 2013 20:34

Само веднъж съм ходил по чужбината да бачкам ... По-скоро, да се опитам да бачкам.

В другите случаи съм бил на екскурзия и почивка, което и обуславя добрите ми впечатления.
В някои случи не съм виждал разлика с България, в други да, това си е нещо напълно нормално.
Не смятам да плюя по-родината си ...
Тя си е такава, какво е.
В крайна сметка България е такава, каквито сме и ние самите.

Много рядко съм цъкал с език за нещо при пътуванията си, което ни липсва тук.
И никога за природните дадености.
Ако ние, българите, осъзнаем добре, с какво реално разполагаме тук, на тази територия наречена България, ще стане страшно за другите "туристически дестинации". ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 16 апр 2013 21:01

vaskonti написа:Монте Карло е най-странното място, което можете да си представите.

По спирките има обществени дефибрилатори, в случай на нужда... :roll:

Ами то с тия цени там ... Помислили са хората за всичко. :lol:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
zuekaa
Контакти:

Мнениеот zuekaa » 16 апр 2013 21:14

Имат някой лев в повечко в чужбината , ама само до там ..НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ТИ ДАДЕ ТОЛКОВА КОЛКОТО СОБСТВЕНАТА ТИ РОДИНА
Лудогорец - NEWS!
По кренвирша ще ги познаете

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 16 апр 2013 21:30

Ако искате да усетите истинската същност,дух и култура на Франция,отидете максимално далеч от Париж :)
Колмар,Дижон и Мец....невероятни диаманти,съхранили традициите и магията на Франция!

Върни се в “Свободна зона”