Четейки мненията в тази тема (а и в други теми във форума, свързани със скандала бтв/тв 7- булсатком) разбрах, че все още има има и мислещи хора в България, за което аплодисменти.
Причините са следните.
1. Булсатком има голям пазарен дял- споменават се данни за 35% от пазара. А виваком, която е собственост на Цветан Василев има пазарарен дял не повече от 5%.
Интересно ми е, каква е офертата на БТВ и ТВ7 към Булсатком и каква е офертата на тези две телевизии към Виваком? Това не се споменава никъде.
2. Предоставен е лиценз на Булсатком за 4-ти мобилен оператор. Лицето Цветан Василев, притежава Виваком, които също са мобилен оператор в България, следователно има интерес Булсатком да бъдат сринати.
3. Мултиплексите, отново сблъсък на интереси.
4. ТВ+ държаха правата за отразяване на 2 мача от А група. Същите тези права, бяха взети под носа на ТВ7 (която е собственост, познайте на кого...

. Отново конфликт на интереси.
4.1. Борат от Левски, Домусчиев и Титаните прекратиха договора с ТВ+ за ТВ правата, поради някакви си причини, които така и не станаха ясни. Едва ли някой е питал другите клубове от А група, дали този договор трябваше да е прекратен, както между впрочем не са питани и дали е трябвало да бъде подписан, нали?
4.2. Сега щяло да има някакъв си конкурс, на всеки е ясно, че ще бъде спечелен от ТВ 7, собственост на Борат от Ботев. Представете си какво ястие ни предоставят двамата Боратовци!

И какъв вой ще се вдига по ТВ7, ако не бъде отсъден я корнер, я тъч за Ботев и как Барека ще повтаря повече в ефир от Сашо Диков "Асене, върни"
И въобще в каква държава живеем, след като по всякакъв начин се пречи на една компания, която е фактор на пазара (Булсатком), да продължава да е фактор на пазара, за сметка на друга (Виваком), която е в миманса с някакви си мижави 5%.
*Авторът на мнението, никога не е бил абонат на булсатком, или е имал някакви отношения с компанията. В много мои мнение, съм ги плюел, понеже не предоставят свободно ФИЛМ+ и ТВ+ и едва ли не карат потребителят да се запише при тях. Аз не се записах напук. Но от нова година насам, не гледам напук и ТВ7, БТВ съм спрял да е гледам от 3-4 години (ТВ7 етелевизия, която с нищо не е по различна от останалите български телевизи и ТВ7 си има некадърни и платени журналисти и по ТВ 7 дават турски сериали)От всички тези телевиознни перипети, наебан винаги е зрителят, обикновенният българин. Веднъж го ебат ТВ+ и Филм+, защото за да гледа мач, трябва да е абонат на Булсатком. Втори път го ебат БТВ, ТВ7 и Виваком, понеже искат да отстранят неудобния за Цветан Василев Булсатком, за да може Цеци да се нагуши с повече пари. А от 1944 го ебе БКП-то, а след 1989 го ебаха и СДС-то, и ДПС-то, НДСВ-то, новото БКП, ГЕРБ и всякакви други уроди, дебалаци (и в ж.р.ИСКРА ФИДОСОВА) В България, никой не го ебе за гражданина, за обикновенния човек.