vaskonti написа:Няма такова нещо. Посочват се не аргументи, а разни неща. Това, което смяташ за аргумент всъщност е нищо друго, а просто едно удобно тълкуване на тези неща. Както съм казвал и преди, това, което правите е да си съставите теория и да напасвате "доказателствата"(именно чрез удобното им тълкуване) спрямо тази теория. Редно би било да правите обратното - взимате недвусмислени факти и си съставяте теория. Кажи ми, колко недвусмислени доказателства има за тия илюминати? Смяташ ли, че ако ги нямаше тия илюминати нямаше да има фалити, нямаше да има войни, всички хора щяха да са равни(каквото и да означава това), нямаше да има банки, дори нямаше да има пари? Нали всичко това е тяхно дело?
Васка, какви факти може да искаме относно една толкова мегаломанска работа ? ...
Нали ако всичко беше черно на бяло, сега нямаше да се води този спор/дискусия !? ...
Просто, ако всичко бе кристално видимо и разбираемо за всички, нямаше да има скептици по-въпроса ...
За това, няма как да има факти за твърдението, че една шепа хора се готвят да управляват както им е угодно всички на тази планета.
За това се "напасват" някои неща.
А други се тълкуват на база отминали и предстоящи събития.
Нашата ( ако мога така и аз да се причисля към конспираторите ... Макар че, аз тези дето се опитват да контролират света не ги наричам илюминати ) ... Гледна точка е такава, въз основа на тълкуване.
Проблема е, че отсреща често няма контра-тълкуване, а просто- заклеймяване.
Иначе смятам, че ако една шепа хора не се бяха издигнали по-един или друг начин толкова много над всички останали, щеше да е далеч по-добре.
Щеше да има паритет и достатъчно ресурси на планетата ни, че да няма крайна бедност и гладуващи.
И много други "превилегии" щяха да са достъпни са масовото население ...
Иначе много неща видях от и на - Олимпиадата.
Но ще си ги запазя за себе си.
В крайна сметка, всички един ден ще разберем ... Ще видим кое-как ще е.
Имайте търпение ...