Гавра със София и България в американски филм

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Re: Гавра със София и България в американски филм

Мнениеот paceto » 13 авг 2012 19:23

Никой нищо не забелязва, защото сте свикнали всеки ден с тази картинка и не виждате какво ви заобикаля, но ако излезете за повече време навънка извън България ще видите като се върнете за какво става дума.
Още на летището ще се върнете в нашата действителност, но това няма как да го разберат хора, които никога не са излизали навънка.

Фактите са такива, но ни е трудно да ги преглътнем и някой като ни ги покаже и навре в очите ние се обиждаме и почваме да плюем и по тях.

Потребителски аватар
saffron
Контакти:

Мнениеот saffron » 13 авг 2012 19:34

lisynger написа:Къде около НДК продават баници и чалми на открито и на едно место бе реалист ?

пред НДК може и да няма "баници на открито" , но знам една шкембеджииница на закрито :lol: не врат ами шия :mrgreen: те и твойта такава! Тва дето си го купи е Кафия ( каквото и да значи това ) но не ми прилича на чалма!

пс. Да си видял некой англичанин да се срамува от неговата традиционална "англииска закуска" ?? продава се дори на пикадили в центъра на Лондон!
абсолютен представител на сюреализма си :mrgreen:
Последна промяна от saffron на 13 авг 2012 19:40, променено общо 2 пъти.
[rimg]http://media.tumblr.com/tumblr_masms49oVh1qhe3fh.gif[/rimg]

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 13 авг 2012 19:36

Zaash написа:Не съм гледал филма, но не се изненадвам, че пак се гаврят с нас. Самия факт, че половината коментари, са че това е реалността доказва, че ние самите не се уважаваме и харесваме, и няма защо да очакваме другите да ни уважават

Оле, човек, я излезез от клишето и почни да мислиш реално. И повечето тук! Кое да ми харесва, бе пич? Това, че не заминах с нощния влак вчера от Търново, щото преди гарата им една глутница кучета, като мечки и вече двама-трима са в болница ли? За това, че лелята, която живее в едно село в Балкана се страхува, кога циганите, които са се самонастанили до тях кога ще ги ограбят и ми казва, че не иска да си слага СОД, щото няма смисъл (полицията е на 10 км.), и че само ще и стане "по-интересна" къщата ли? Това ли да харесвам? Или соц-ориента-вида на столицата ни? Ъ? Я пак, кажи как харесваш чалгията и корупцията? Срутените сгради и вечните строежи, в центъра на ЕВРОПЕЙСКАТА НИ СТОЛИЦА, покрай които, ако минеш по тъмно може и там да си останеш. Или сигурно парковете, където са останали? Където всеки се е и...рал, без извинение, като си е хвърлил кутията от бира, фаса, непотребните зимни гуми на колата, строителните отпадъци, гащите, кондомите, спринцовките. Или сигурно се кефите на "безбройните" детски площадки (които по някаква случайност не са станали паркинг), където някакъв пияница е строшил бутилката си от бира в пясъчника, изкъртил е единствената люлка, щото той детство е нямал и другите не иска да имат такова?

Кое точно ви харесва в нашата таковина в момента и тази така европейска столица? И в по-големите градове? С незаконното строителство по Черноморието и бетонната Варна? С разрушаването на планината? Я ми обяснете как чалга-маанетата не се слушат в заведенията, как чалга-културата не е завладяла все по-пихтиестите кратуни на т.нар. "млади", които не са прочели една книга!!! през несъзнателния си живот, но се тупат в гърдите: БУЛГАР, БУЛГАР!

Айде, холан с псевдо-патриотарщини.

Потребителски аватар
lisynger
Контакти:

Мнениеот lisynger » 13 авг 2012 19:42

saffron написа:
lisynger написа:Къде около НДК продават баници и чалми на открито и на едно место бе реалист ?

пред НДК може и да няма "баници на открито" , но знам една шкембеджииница на закрито :lol: не врат ами шия :mrgreen: те и твойта такава! Тва дето си го купи е Кафия ( каквото и да значи това ) но не ми прилича на чалма!

пс. Да си видял некой англичанин да се срамувам от неговата традиционална "англииска закуска" ?? продава се дори на пикадили в центъра на Лондон!

Къде съм казал,че ме срам от баницата бе :lol: за английски закуски тръгнал ми говори,ти с това вечеряш сюреалист,знаеш ли какво ще се случи на тоя филм ако Лондон е представен само от тарамбуки и турци.
Пак ти казвам,едно е да представят истината,съвсем друго е истината която им изнася
Последна промяна от lisynger на 13 авг 2012 19:46, променено общо 2 пъти.
Една любов,Една борба, Един отбор-ЦСКА

Потребителски аватар
фифи перото

Мнениеот фифи перото » 13 авг 2012 19:45

paceto написа:Никой нищо не забелязва, защото сте свикнали всеки ден с тази картинка и не виждате какво ви заобикаля, но ако излезете за повече време навънка извън България ще видите като се върнете за какво става дума.
Още на летището ще се върнете в нашата действителност, но това няма как да го разберат хора, които никога не са излизали навънка.

Фактите са такива, но ни е трудно да ги преглътнем и някой като ни ги покаже и навре в очите ние се обиждаме и почваме да плюем и по тях.

Наистина ли?
Само тези ,които са излизали "по вънка" ,знаят?
Е браво!
И разказват на деца и внуци,колко е Убаво в чужбината...
И плюят по кочината тук.Ама правят ли си сметка,че тая кочина е от тези прасета като тях правена?
Кой се спотайва ,когато каруците с полупияни цигани "прелитат" по улиците?
Кой се спотайва ,когато покрай главата му " прелитат " изхвърлени боклуци от горните етажи?
Кой върти гюбеци на 4 рИкии?
Кой яде имамлъялда и кьопалу?
Кой...
Да не продължавам .
И гаврата със София ,я започнаха комунистите,а я довърши Жельо Желев.

И защо всички тук плюете по София,а тя вече е една трета от България?
Чета-провинция била.
Ами как няма да е ,като се напълни с провинциалисти.
Та вече само "новософийски диалект " се чува по улиците.

НЕкви мьекат ,та нищо не им се разбира.Като идват в София,поне български говоримо да научат.
Make love ,not war!`

Тошо, кажи си!

[offtopic]На много хора тук... не им трябва мозък за да живеят.... правят го несъзнателно...[/offtopic]

Потребителски аватар
saffron
Контакти:

Мнениеот saffron » 13 авг 2012 19:55

lisynger написа:
saffron написа:

пс. Да си видял некой англичанин да се срамувам от неговата традиционална "англииска закуска" ?? продава се дори на пикадили в центъра на Лондон!

Къде съм казал,че ме срам от баницата бе :lol: за английски закуски тръгнал ми говори,ти с това вечеряш сюреалист,знаеш ли какво ще се случи на тоя филм ако Лондон е представен само от тарамбуки и турци.
Пак ти казвам,едно е да представят истината,съвсем друго е истината която им изнася

Ами за какво ми я споменаваш проклетата баница , като не те е срам от нея бе? :shock:
Истината която им изнася е истината на 90% от хората писали по темата , кво още се правиш на китаец незнам :mrgreen:
Гледал ли си филма kidulthood 1 и 2 ? Ако не си , гледай го и после ми говори как ти се представя Лондон в даден филм! Не всичко е розово , но не всеки бастун в Англия се прави на хитър петър , като тебе! :P
[rimg]http://media.tumblr.com/tumblr_masms49oVh1qhe3fh.gif[/rimg]

Потребителски аватар
lisynger
Контакти:

Мнениеот lisynger » 13 авг 2012 20:21

Хитър Петър македонец ли беше?
Една любов,Една борба, Един отбор-ЦСКА

Потребителски аватар
фифи перото

Мнениеот фифи перото » 13 авг 2012 20:43

lisynger написа:Хитър Петър македонец ли беше?

Не бре!Обикновен селянин от панчарево. :mrgreen:
Make love ,not war!`

Тошо, кажи си!

[offtopic]На много хора тук... не им трябва мозък за да живеят.... правят го несъзнателно...[/offtopic]

Потребителски аватар
test316
Контакти:

Re: Гавра със София и България във американски филм

Мнениеот test316 » 13 авг 2012 21:20

Alex написа:Що бе и аз го гледах... че напълно реален си е филма... даже се чудя как чужденци да успели да усетят толкова точно реалността тука. Иначе самия филм е умопомрачителна тъпотия, но е интересно, че хората са успели да представят София в реалния й облик :)

оф, мн ме е яд като всеки чуе от някъде нещо от сорта, че не ни е наред държавата и т.н и се филмира на максимум.. ако не ви харесва родината ни има държави като Англия, Испания и САЩ, където може да се подвизавате и "живеете в свестна държава" според вашите капризи..

Потребителски аватар
Blagoy
Контакти:

Мнениеот Blagoy » 13 авг 2012 21:38

Нали знаете, има една приказка: "Каквото си надробиш, това ще сърбаш". Та и в случая така. Нима младите не слушат масово чалга, нима не се друсат на ориенталски танци и не щракат с пръсти?
[center]Изображение[/center]

Върни се в “Свободна зона”