Der Schmarotzer написа:ivan56 написа:Der Schmarotzer написа:Soulen написа:tmanolov написа:Soulen написа:Балтика и Полша са същите. Първите дори действат законово против руснаци и ги гаврят. Финландия си затвори границите и пуснаха колажи, че спират орки/зомбита с ограда.
Обаче от Естония можеш да си влезеш свободно в Русия и да идеш до Петербург - автобус от Талин до границата, прекосяваш пеша, оттам те чака пак автобус на същата фирма и те кара до Петрербург. Даже мислех да ходя лятото, като съм в Балтика август месец, ма ще кандидатствам и за УС виза, че ми изтече 10-годишната, та се отказах, че не се знае, знае ли се - станаха луди хората на тема шпиони и простотиЙ
Аз чакам войната да свърши, Русия да е в яка инфлация и отивам на евтинийка като в Турция преди 2 години бях на брутална евтиния при най-голямата им инфлация.
Че тя инфлацията в Турция и сега си е наред за нас - оня ден бях там - цените са с 1/3 по-ниски от българските при това в Одрин, който по принцип заради българските туристи/ алъшверишовци е много скъп за Турция град. Турските стоки са още по-евтини. В Мигрото им с 5 звезди си накупих неща, за около 150 лева, които в България щяха да ми струват над 500 лева. Стая с три легла в нов хотел в центъра с паркомясто и закуска (при това закуската беше супер и на корем) - Hotel Edirne Palace, струваше около 100 лева. В аутлет Марги маркови, много високо качество дрехи, при това оригинални, на 2/3, че някои и по-малко от цените в нашите молове. Важното е да знеш къде са евтините неща. В магазините на фабриките в Чорлу дънките, които вървят по стотина лева се купуват за около 10-15 лева, е не са от последната колекция, а от миналата година, но какво от това.
Има една лека подробност за Турция, Одрин, Чорлу и тн. 95% от нещата са турски ментаци, нямащи нищо общо с оргиналните стоки и техните търговски марки. В Турция никой не гони търговците, че продават ментаци.
Няма такава цена за 5-10 долара на дънки дори да е от преди 5 години. Това ти го гарантирам.
Може да е всичко друго но не и дънки.
Одрин, Чорлу и тем подобни са станали в пъти по скъпи от Истанбул.
В Истанбул в центъра(Аксарай и Лалели) отсядам за по 30 долара в приличен хотел.
Зависи къде пазаруваш в Едирне и Чорлу. Ако ходиш на големия пазар в Едирне, в петък до околовръстното им - там наистина има само ментаци, но ако си в официалните магазини на фирмите, няма как да купиш ментаци, защото коя фирма в официалния си магазин ще продава ментаци на себе си: De Facto, Mavi или LTB? А те са си турски фирми, при това последните две много качествени, а и имат много големи намаления. Ментаци на големи фирми има масово и по магазините за дрехи в центъра на Едирне, но от там купуват само балъците. Иначе в Едирне в аутлет Марги, в един от магазините там има истински Nike, Adidas, Puma - предимно дрехи, маратонските им са изостанали от преди години. Разбира се между оригиналите се намират и ментета, но много качествени, ако знаеш как да ги разпознаваш няма да сбъркаш. Оня ден си взех Under Armour и Adidas, фланелки и гащета за около 20 лв на парче, при това напълно оригинални, но от колекцията от миналата година. Този път стоките им на Nike не бяха оригинални. В Чорлу няма как в магазина на фабриката Colin's да има фалшифи Colin's. - някои модели вървят по 10-15 лева, като масово са между 20-25 лева, а ти каквото искаш си гарантирай, това, което съм видял с очите си няма как да не е вярно. Същите в Едирне в магазините в моловете вървят по около 100-тина лева - миналата неделя ги видях. Фалшиви неща има в аутлета в Чорлу, ако си се излъгал да пазаруваш от там, си в коша. В Лале хотелите са сравнително евтини, отвън изглеждат супер, но качеството е отвратително - повечето са стари, мръсни и захабени. Иначе на пазар в Истанбул - само в Скутари/Юскюдар, там цените са си прилични, има големи намаления, за разлика от Истиклял, където е по-скъпо.
Няма никаво значение къде пазаруваш в Турция. Одрин, Чорлу, Измир, Истанбул. Само много луд човек може да смята, че ще си купи нещо читаво за 10 долара.
Турците правят ментаци дори на собствените си марки. Специално Одрин и Чорлу е все едно битаците в неделя. Най-големите боклуци на висока цена.
Щом си позволяват да продават ментаци в лицензирани магазини на световно известни марки, няма какво да ми приказваш за качество, още повече в тия "села" Одрин и Чорлу.
Лалели си е търговски квартал, но едва ли нощувката със закуска се различава кой знае колко от "5" хотел в Одрин.
Нали знаеш за звездите в Турция.
Мога много да пиша за парцали и Турция, но няма нужда щом смяташ че си купил качество за 15лв и нещо оригинално за 20лв на Ъндър и Адидас.