Краткосрочното инфото за войната в Украйна (или СВО, за да няма сърдити проватници ;) ) е изключително изкривено, факт. Аз в повечето случаи дори спрях да си губя времето да се "информирам" целенасочено. Ако изпадне някакво инфо, .... берекет.
Коя страна с какво оръжие воюва е по-маловажно от това, какво и на каква цена постига.
Неоспоримите факти са няколко:
- тридневната "специална, военна операция" по "денацификация" леко се попроточи;
- февруари ватниците тръгнаха от две страни към Киев като аслани, върнаха се като н@срани;
- Мадър Раша няма технически ресурс да води война на изтощение срещу консолидиран Запад;
- 200+ дни военна безизходица и малко украински кютек, накара съветските "денацификатори" да сложат хитлеровия Аншлунс с Австрия от 1938г. в малкия си джоб. За иновацията "Провеждане на "Референдум" в окупирана територия, преди да са ни изгонили като долни псета", дори другарите Ленин и Сталин не се бяха сетили;
- само на съветски другар може да му дойде на акъла да замени "6 000 убити" с мобилизация на 300 000;
- хамериканските Катюши стрелят по-точно и по-надалече от съветските и "новината", че ватниците са ги думнали още при доставка излезе леко фейк;
Дет се вика, ще поживеем, ще видим, .... но нещата за Джуджи от Кремъл отиват на "изуй гащи" ;))
Войната в Украйна
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Войната в Украйна
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.
Red_Neck написа:Краткосрочното инфото за войната в Украйна (или СВО, за да няма сърдити проватници ;) ) е изключително изкривено, факт. Аз в повечето случаи дори спрях да си губя времето да се "информирам" целенасочено. Ако изпадне някакво инфо, .... берекет.
Коя страна с какво оръжие воюва е по-маловажно от това, какво и на каква цена постига.
Неоспоримите факти са няколко:
- тридневната "специална, военна операция" по "денацификация" леко се попроточи;
- февруари ватниците тръгнаха от две страни към Киев като аслани, върнаха се като н@срани;
- Мадър Раша няма технически ресурс да води война на изтощение срещу консолидиран Запад;
- 200+ дни военна безизходица и малко украински кютек, накара съветските "денацификатори" да сложат хитлеровия Аншлунс с Австрия от 1938г. в малкия си джоб. За иновацията "Провеждане на "Референдум" в окупирана територия, преди да са ни изгонили като долни псета", дори другарите Ленин и Сталин не се бяха сетили;
- само на съветски другар може да му дойде на акъла да замени "6 000 убити" с мобилизация на 300 000;
- хамериканските Катюши стрелят по-точно и по-надалече от съветските и "новината", че ватниците са ги думнали още при доставка излезе леко фейк;
Дет се вика, ще поживеем, ще видим, .... но нещата за Джуджи от Кремъл отиват на "изуй гащи" ;))
Леко е в цунгцванг сега. До мобилизацията на орките им беше все тая. Все едно САЩ като водят война някъде си, вярно удари ги кризата и им спряха колата, бургерите и нетфликса, но временно може и без тях. Сега като почнат да ги карат и да умират за Путин, а не само да мизерстват, малко ще се променят нещата.
За мен Вова е пътник, ако загуби. Не мисля, че Русия толерира провала. Така че има два избора. Да затъва още повече, докато не започне някакви преговори под масата да им дадат поне ЛНР и ДНР, че да си пише някакъв частичен успех. Трудно ще стане това, ако помощта на Запада се утрои, че и повече.
Вариант две е тактическо ядрено и ол ин общо взето. Честно казано не ми се разсъждава особено много върху този вариант. Най-добре си е вътрешен преврат и стискане на ръцете със Запада и всичко по старому.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
Soulen написа:Вариант две е тактическо ядрено и ол ин общо взето. Честно казано не ми се разсъждава особено много върху този вариант. Най-добре си е вътрешен преврат и стискане на ръцете със Запада и всичко по старому.
Дано не се стига до там, ама то самият акт на използване не е толкова елементарен.
Някои може и да си представят как Вовата си играе с 3 бутона на "тука има, тука няма", ама не е баш така.
Едно време съм чел по въпроса (ако нещо не се е променило) и мисля, че в Мадър Раша имаше 3 нива на разрешение, преди изпълнителят да натисне копчето. Т.е. няколко генерала под Джуджи също ще трябва да разрешат. Остава ни да се надяваме да е останал някой със здрав и непромит от алкохол разум.
Колкото до вътрешния преврат, то повече от половината западни санкции са за да го провокират.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
-
- Контакти:
200 дена война и "героичните" украинци с пет вълни на мобилизация, подкрепени и оборудвани от НАТО все още не са изтласкали "мизерните орки" от Донбас и Крим и...все още не стигнали до Москва?!
И четири територии с размера на България и 6 млн. население се присъединяват към "майка Русия".
Да, несъмнено Русия губи, а Украйна печели. Блажени са верующите!
И четири територии с размера на България и 6 млн. население се присъединяват към "майка Русия".
Red_Neck написа:Soulen написа:Вариант две е тактическо ядрено и ол ин общо взето. Честно казано не ми се разсъждава особено много върху този вариант. Най-добре си е вътрешен преврат и стискане на ръцете със Запада и всичко по старому.
Дано не се стига до там, ама то самият акт на използване не е толкова елементарен.
Някои може и да си представят как Вовата си играе с 3 бутона на "тука има, тука няма", ама не е баш така.
Едно време съм чел по въпроса (ако нещо не се е променило) и мисля, че в Мадър Раша имаше 3 нива на разрешение, преди изпълнителят да натисне копчето. Т.е. няколко генерала под Джуджи също ще трябва да разрешат. Остава ни да се надяваме да е останал някой със здрав и непромит от алкохол разум.
Колкото до вътрешния преврат, то повече от половината западни санкции са за да го провокират.
Чел съм за нивата на сигурност. Въпроса е на високо ниво има ли някой, който да не е пионка. Султана например си проведе чистка в армията сравнително наскоро, за да не стават сакатлъци. Вече всичко може да се очаква.
Санкциите ще проработят наистина само при варианта с преврат. Тогава всичко ще си е струвало.
Между другото, ако дойде следващия Елцин или Горби, не знам какво ще правят путинофилите. Рязко ще спре да се пише в темите за световна политика. Освен да се пренасочват към Китай и КНДР. Там нямат бутане режимите.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Colonelcassad написа:200 дена война и "героичните" украинци с пет вълни на мобилизация, подкрепени и оборудвани от НАТО все още не са изтласкали "мизерните орки" от Донбас и Крим и...все още не стигнали до Москва?!
Това ли е новата мантра на путинофилите след счупените муцуни?
Я някой от вас да обясни при 6К човека загуба за чий хой му е на лилипутин мобилизация.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан
това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...
ivan56 написа:Colonelcassad написа:200 дена война и "героичните" украинци с пет вълни на мобилизация, подкрепени и оборудвани от НАТО все още не са изтласкали "мизерните орки" от Донбас и Крим и...все още не стигнали до Москва?!
Я някой от вас да обясни при 6К човека загуба за чий хой му е на лилипутин мобилизация.
Готино е и сравнението между Русия и Украйна и как имат някаква гордост, че са по-добри от тях. Все едно САЩ да се мъчи с Мексико. Съседна държава, няма планини, няма партизанска война и джунгли и пак провал след провал.
ivan56 написа:Colonelcassad написа:200 дена война и "героичните" украинци с пет вълни на мобилизация, подкрепени и оборудвани от НАТО все още не са изтласкали "мизерните орки" от Донбас и Крим и...все още не стигнали до Москва?!
На тебе не може да се обясни.. Знаеш защо. Бан не ми се отнася. Жокер... За главата иде реч
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България
-
- Контакти:
ivan56 написа:Я някой от вас да обясни при 6К човека загуба за чий хой му е на лилипутин мобилизация.
Мобилизацията е нужна, защото Русия натрупа териториални печалби с размера на България и тези територии се нуждаят от защита и допълнителен персонал. Необходима е частична мобилизация преди всичко, за да се контролират териториите, които трябва да бъдат консолидирани по линията на съприкосновение от над 1000 км. За да задържи печалбите, които Русия старателно натрупа, се нуждае от още жива сила. Отделно, че "орките" имат апетит и към други територии, например Одеса. Наличието на повече работна ръка ще отвори повече възможности за руснаците за нови офанзиви.
icko65 написа:ivan56 написа:Colonelcassad написа:200 дена война и "героичните" украинци с пет вълни на мобилизация, подкрепени и оборудвани от НАТО все още не са изтласкали "мизерните орки" от Донбас и Крим и...все още не стигнали до Москва?!
На тебе не може да се обясни.. Знаеш защо. Бан не ми се отнася. Жокер... За главата иде реч
Двамцата да не сте участвали в генгбенг с негри?
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.