Тези въпросни пушки са доста по опасни от сегашните, защото използват различен калибър патрони, които са по-тежки и летят доста по бързо във въртеливо движение включително в самото тяло като попадне. Лесно може да пробият днешните бронежилетки, защото са пригодени за съвсем друг тип патрони, така че ако се цели смъртоносна сила в близък бой е идеална за поразяване на цели като само зареждането куца понеже става бавно. Този тип оръжие Мосин-Наган е лесно пригодим за снайпер и е идеален ако се кашираш някъде и да целиш от разстояние.
Ръчното оръжие в днешните войни се ползва все по-малко и влиза в употреба, когато прочистваш дадена сграда, квартал и т.н. Почва се първо с артилерията или авиацията и каквото е останало след това влизаш да прочистваш с тежките машини като танкове и чак тогава пехотинците влизат по сградите. Никой вече не се бие с викове и оръжия напред и да скачат в окопите като едно време.
Войната в Украйна
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Войната в Украйна
Па, нито аз, нито ти има как да разберем какво е това видео.
Някой е снимал нещо. После или той, или друг е пуснал това видео с някакво заглавие в Интернет.
В автоматите няма чипове. Русия все има производствена мощност, за да може да произвежда и да има 400-500 хиляди Калашника по складовете, за да не трябва да праща войници на фронта през 21-и век с пушки от ПСВ.
- paceto
- Контакти:
Естествено, че няма как да знаем от къде е, но е от фронта пък било то и в окупираните райони. Вижда се много ясно отличителните им знаци, а именно бяла лента на ръката с каквито се движи руската армия в Украйна и също така си личи, че са под някаква операция или изтегляне понеже са плътно един до друг и прикрити до стена/къща, което говори, че наблизко се води някакво сражение. Никой отряд няма да прави такива неща ако наблизко няма сражение или опасност за тях.
Украинците са с жълти и сини ленти на ръкавите, руснаците с бели.
Доброволците от украинска страна са обикновено със синя лента, а на някои места забелязах и с червена.
Пролетта бойците от Луганска област сами започнаха да негодуват, защото им е дадено старо въоръжение и почти няма амуниции за тях, така че да, за съжаление някой глупак е позволил на тези хора да излизат с пушки от 1891 година.
Никъде не съм казал, че хората от мобилизацията или както вече стана заразно да се пише за тях могилизация, ще ги пратят с пушки от преди 100 години. Акцентирах, че все още се разкарват хора с ниско изрядно въоръжение като цяло и после се чудят руснаците защо по дяволите губят толкова много хора. Дори "нормалната" има армия е зле оборудвана и още в началото на войната се видяха запасите им ох храна, която се дава на всеки войник, че е с изтекъл срок на годност през 2015-17. Това е същинско безумие каквото правят руснаците и говори адски много за подценяване на цялата война още в началото ѝ.
Украинците са с жълти и сини ленти на ръкавите, руснаците с бели.
Доброволците от украинска страна са обикновено със синя лента, а на някои места забелязах и с червена.
Пролетта бойците от Луганска област сами започнаха да негодуват, защото им е дадено старо въоръжение и почти няма амуниции за тях, така че да, за съжаление някой глупак е позволил на тези хора да излизат с пушки от 1891 година.
Никъде не съм казал, че хората от мобилизацията или както вече стана заразно да се пише за тях могилизация, ще ги пратят с пушки от преди 100 години. Акцентирах, че все още се разкарват хора с ниско изрядно въоръжение като цяло и после се чудят руснаците защо по дяволите губят толкова много хора. Дори "нормалната" има армия е зле оборудвана и още в началото на войната се видяха запасите им ох храна, която се дава на всеки войник, че е с изтекъл срок на годност през 2015-17. Това е същинско безумие каквото правят руснаците и говори адски много за подценяване на цялата война още в началото ѝ.
paceto написа:Тези въпросни пушки са доста по опасни от сегашните, защото използват различен калибър патрони, които са по-тежки и летят доста по бързо във въртеливо движение включително в самото тяло като попадне. Лесно може да пробият днешните бронежилетки, защото са пригодени за съвсем друг тип патрони, така че ако се цели смъртоносна сила в близък бой е идеална за поразяване на цели като само зареждането куца понеже става бавно. Този тип оръжие Мосин-Наган е лесно пригодим за снайпер и е идеален ако се кашираш някъде и да целиш от разстояние.
Начи, дълбоко се съмнявам, че тия пушки са по-добри от съвременните автомати или снайпери. Особено па за градски боеве.
paceto написа:Естествено, че няма как да знаем от къде е, но е от фронта пък било то и в окупираните райони. Вижда се много ясно отличителните им знаци, а именно бяла лента на ръката с каквито се движи руската армия в Украйна и също така си личи, че са под някаква операция или изтегляне понеже са плътно един до друг и прикрити до стена/къща, което говори, че наблизко се води някакво сражение. Никой отряд няма да прави такива неща ако наблизко няма сражение или опасност за тях.
Първо: в Буча на някои от жертвите също се виждат бели превръзки на ръцете, ама там нещо нямате съмнение, че руснаците са отговорни за труповете. Щото ако бяла превръзка значи руснаци или проруски местни, по-логично е украинците да са ги изтрепали.
Второ: това, което виждаш на видеото значи точно нищо. Да се съберат някакви хора и да се снима нещо е изключително лесно занимание.
Идвам в САЩ, намирам ти колата, драскам едно Z на капака със спрей, снимам, качвам в Туитър и пиша: paceto e путиноид.
Иди доказвай после, че не си сложил ти Z на капака.
Пропагандна война се води също, ако не ви е ясно.
Украинците може лесно да направят нарочно такова видео и да кажат: те, руснаците нямат оборудване.
Руснаците може лесно да направят такова видео и да кажат: те, нашите са толкова мотивирани да бият бандеровците, че идват доброволци с пушки от долапите на дедовците си.
- paceto
- Контакти:
Позволи ми да съм малко по запознат с пушката, защото съм стрелял точно с такава, но без оптика.
Това пробива от разстояние метална обвивка, а какво да говори за жилетките.
Просто патрона е по различен и както казах по-тежък и като попадне в тялото прави поразии и заради това са забранени за ползване. Разбира се не всяка такава пушка прави подобни неща и си зависи от калибъра и годината на производство, защото пушката се произвежда до 1973 година.
Стреля с ей това - 7.62×54mmR, а има и 8×50mmR с тъп връх, които са много опасни понеже понякога се пръска в тялото на малки парченца. За сравнение калашника стреля с 7.62×39mm.

Бе, ти се опитай да ми намериш колата пък да видим дали няма да ти се случи случка. :)
Това пробива от разстояние метална обвивка, а какво да говори за жилетките.
Просто патрона е по различен и както казах по-тежък и като попадне в тялото прави поразии и заради това са забранени за ползване. Разбира се не всяка такава пушка прави подобни неща и си зависи от калибъра и годината на производство, защото пушката се произвежда до 1973 година.
Стреля с ей това - 7.62×54mmR, а има и 8×50mmR с тъп връх, които са много опасни понеже понякога се пръска в тялото на малки парченца. За сравнение калашника стреля с 7.62×39mm.

Бе, ти се опитай да ми намериш колата пък да видим дали няма да ти се случи случка. :)
paceto написа:Бе, ти се опитай да ми намериш колата пък да видим дали няма да ти се случи случка. :)
Пропускаш смисъла на написаното. Няма значение дали аз мога да ти намеря и надраскам колата. Фейкове се правят изключително лесно, включително видео и клипове. Манипулира се изключително лесно. Вярвайте и влачете всичко от Туитър, ваше право си е.
Винаги ми е било чудно какъв е филма с тези "забранени" патрони, бум бум и тн, особено за военни цели. Хайде да кажем за граждански - ОК, но нали идеята е да светиш маслото на твоя враг. Би било нормално да използваш максимално смъртоносен патрон, а не такъв нанасящ малко поражения, който може да бъде спрян от жилетка или който може да бъде изваден лесно? Нещо логиката ми бяга?
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
- paceto
- Контакти:
Groucho написа:paceto написа:Бе, ти се опитай да ми намериш колата пък да видим дали няма да ти се случи случка. :)
Пропускаш смисъла на написаното. Няма значение дали аз мога да ти намеря и надраскам колата. Фейкове се правят изключително лесно, включително видео и клипове. Манипулира се изключително лесно. Вярвайте и влачете всичко от Туитър, ваше право си е.
Не съм кон с капаци и аз лично съм хващал не една или две лъжи и затова ако имам време предимно проверявам дали е така от повече места. Виж обаче тук доста често се пускат руски източници и то към затворени групи и се приемат за истина т.е. не виждам някой като теб или останалите уж неутрални по въпроса да казват, че това е фейк или да споменеш, че може да не е вярно. Идва обаче новина от другата страна и веднага се лепва етикета фалшива новина и ето доказателството, че този разговор сега е именно в тази посока, но подминаваш/те руските новини в тази тема или в съседната.
Thsmith написа:Винаги ми е било чудно какъв е филма с тези "забранени" патрони, бум бум и тн, особено за военни цели. Хайде да кажем за граждански - ОК, но нали идеята е да светиш маслото на твоя враг. Би било нормално да използваш максимално смъртоносен патрон, а не такъв нанасящ малко поражения, който може да бъде спрян от жилетка или който може да бъде изваден лесно? Нещо логиката ми бяга?
Забранени са да се приемат като официално въоръжение към дадена армия т.е. начислена за всеки войник. Не че калашника не прави поразии и дори къса крайници, ама се води по-ново оръжие и е малко по-различно от старите пушкала. Има много опасни оръжия като картечниците например, но такива оръжия се ползват само по време на война, защото отсреща прави противника на кайма. Патроните там започват от 50 калибър нагоре и един или два куршума ти откъсват ръката без проблеми, а към теб летят 50-100.
Касетъчните бомби също са забранени, но както може да се види се ползват и в момента, а това се пръска във въздуха и разпръсква едни малки шрапнели на голям обсег и поразява всичко в радиуса му.
Това тук е предимно за наземни цели като техника някаква например, но има по-малко за удари срещу войската.

Поредното подпалване на сграда за наборна служба.
https://twitter.com/nexta_tv/status/1574289866438987778
paceto написа:Виж обаче тук доста често се пускат руски източници и то към затворени групи и се приемат за истина т.е. не виждам някой като теб или останалите уж неутрални по въпроса да казват, че това е фейк или да споменеш, че може да не е вярно. Идва обаче новина от другата страна и веднага се лепва етикета фалшива новина и ето доказателството, че този разговор сега е именно в тази посока, но подминаваш/те руските новини в тази тема или в съседната.
Не съм неутрален, силно против САЩ съм. Поне три към едно са непроверените информации, пуснати от проукраински спрямо проруски участници в темата. Само Пуйола е пуснал колкото всички проруски потребители взети заедно.
Затова се коментират повече нещата, пуснати от вас. Защото са повече като количество.
Дали ще се пусне снимка с такива пушки или нещо проруско непроверено е еднакво безсмислено за мен. Снимката е видима, линкове като цяло не отварям и затова не коментирам.
А и ти пускаш тая снимка и дори не знаеш какво точно ти е мнението за нея и защо я пускаш. Какво значи тая снимка в крайна сметка според теб, след като си я пуснал? Че руснаците са лошо въоръжени или добре въоръжени, след като си стрелял и знаеш колко е мощна? Че руснаците могат да осигурят по един автомат за своите хора или не могат да осигурят по един автомат за своите хора?
И пак ще го напиша: за белите превръзки на ръцете в някакво видео си сигурен, че значат руснаци, а белите превръзки на жертвите в Буча не значат хора, които може да са съдействали на руснаците и затова да са били изтрепани от украинците, след като руснаците се изтеглиха от града, не?
- paceto
- Контакти:
Акцента беше срещу въоръжениетo и като цяло облеклото на руските войници. Може много лесно да направиш справка как са облечени украинските и голям процент от руските войници и да изясня, че под облекло нямам буквално облеклото, а цялото им оборудване и екипировка. Може да не ти изглежда важно, но повярвай ми екипировката на един войник на бойното поле е много важна.
Руснаците също има части с добро оборудване и екипировка, но те са много малък процент от цялата армия в Украйна, която влезе и много рядко са на предните позиции. Тези с доброто оборудване са предимно от европейската част на Русия, а както знаем там процента на загинали е много малък за сметка на тези от азиатската част, точно защото пускат напред "втората ръка" хора и те затова сега се бунтуват и не искат да бъдат мобилизирани. Около 80-90% от армията в Украйна е съставена от хора от вътрешността на Русия и азиатската част и пролетта в тези райони не можеха да смогнат с погребенията, но за тяхна жалост не връщаха пак всичко загинало понеже на фронта гледат да прибират предимно офицерите и другите с чинове, а тези надолу украинците се чудеха къде да ги заравят. Стояха със седмици по хладилниците като времето се затопли и имаше риск от бум на зарази в някои райони понеже никой не прибираше телата.
Това, че някои пускал бил повече информация от другите и затова се коментирали само едните е глупаво оправдание. Дори може да се каже, че вие противниците на запада в момента сте много повече от останалите и това е така благодарение на вас, защото отказахте останалите да пишат и да спорят за този дето духа както се казва. Останали са само 2-3 редовни срещу 6-7 човека от другият лагер. Появи се някой от тях с информация и го почвате като сутрешна физзарядка с това е лъжа, ти нищо не разбираш, провокации, обиди и прочие.
Колкото до ефективността на пушката това, че е ефективна трябва ли да се пускат хора с такива стари пушки? Ти били вземал такава ако ти я начислят и ти кажат върви и се бий? :) Ми дай да извадим и оръдията с топовете понеже и те нанасят големи поражение. :)
То само като им видиш условията и ти става тъжно и после искат морал да има тази армия.
https://t.me/volodymyrzolkin/4218
Това тук дори не искам да вярвам, че е истина и е някъде на фронта пък било то и полева болница за кратко време.
https://twitter.com/zloy_odessit/status ... 0304497664
Руснаците също има части с добро оборудване и екипировка, но те са много малък процент от цялата армия в Украйна, която влезе и много рядко са на предните позиции. Тези с доброто оборудване са предимно от европейската част на Русия, а както знаем там процента на загинали е много малък за сметка на тези от азиатската част, точно защото пускат напред "втората ръка" хора и те затова сега се бунтуват и не искат да бъдат мобилизирани. Около 80-90% от армията в Украйна е съставена от хора от вътрешността на Русия и азиатската част и пролетта в тези райони не можеха да смогнат с погребенията, но за тяхна жалост не връщаха пак всичко загинало понеже на фронта гледат да прибират предимно офицерите и другите с чинове, а тези надолу украинците се чудеха къде да ги заравят. Стояха със седмици по хладилниците като времето се затопли и имаше риск от бум на зарази в някои райони понеже никой не прибираше телата.
Това, че някои пускал бил повече информация от другите и затова се коментирали само едните е глупаво оправдание. Дори може да се каже, че вие противниците на запада в момента сте много повече от останалите и това е така благодарение на вас, защото отказахте останалите да пишат и да спорят за този дето духа както се казва. Останали са само 2-3 редовни срещу 6-7 човека от другият лагер. Появи се някой от тях с информация и го почвате като сутрешна физзарядка с това е лъжа, ти нищо не разбираш, провокации, обиди и прочие.
Колкото до ефективността на пушката това, че е ефективна трябва ли да се пускат хора с такива стари пушки? Ти били вземал такава ако ти я начислят и ти кажат върви и се бий? :) Ми дай да извадим и оръдията с топовете понеже и те нанасят големи поражение. :)
То само като им видиш условията и ти става тъжно и после искат морал да има тази армия.
https://t.me/volodymyrzolkin/4218
Това тук дори не искам да вярвам, че е истина и е някъде на фронта пък било то и полева болница за кратко време.
https://twitter.com/zloy_odessit/status ... 0304497664