Der Schmarotzer написа:Гамаюн написа:.......
За САЩ е ясно, че не може да откъсне България или Сърбия от православното семейство. ........
Много лесно може да се откъсне България от православната цивилизация и това вече се прави - повече от 25 години - засилване на ролята на неформалните църкви(мормони, съботяни, муунисти, сциентолози и прочие), разделяне на българската православна църква, разбиване на най-здравата част от българското общество - семейството, изкуствено държаното в бедност население, следствие на което е понижаването на раждаемостта на българското население и големи миграции и набрала вече огромна сила емиграция, а от тук и обезлюдяване на цели области и заселване в тях на инородно население - цигани и имигранти. И всичко това става със съдействие на всяко едно, без изключение, правителство на България в последните 25 години. След още двадесетина години на територията, наречена сега България, българското население ще е не повече от 35-40%, при това със средна възраст над 40 години, а след още 20 години вече няма да има или почти няма да има и българско население. Т.е. планът за откъсване на тези територии от източното православие е в победоносен ход. Що се отнася до Албания нещата там са на съвсем друга основа, но изясняването му не е част от темата сега.
Ако нещата продължат в тази посока - да. Но все още могат да се направят редица реални ходове, с които да запазим народността си именно тук, а не на друго място:
- завръщане към изконните източноправославни ценности
- икономическа и политическа ориентация към Евразийския съюз (засега се нарича Митнически)
- улесняване и подпомагане на държавно ниво на легалната имиграция на циганите (не мисля, че турците в България са чак такава заплаха, каквато ги изкарват - оставени в друга орбита, без пряката намеса на Турция и Арабския свят, те си остават просто едно много работливо население, което може да се интегрира)
- нещо, в което съм съгласен с емисарите на ЕС - кардинална реформа в правораздаването, но с особена насоченост към битовата престъпност
- одържавяване на изкуствено създадените части монополи в енергетиката и водоснабдяването
- рязка либерализация на условията за частния бизнес при строг контрол за монополизация (изобщо не противоречи на горното)
Биха могли да се приложат още много мерки, не ми е работа на мен да ги дефинирам, но не вярвам, че у нас няма достатъчно подготвени в това отношение специалисти. Но за целта трябва да се отървем от пагубното презокеанско влияние (Орбан в голяма степен ни посочи пътя).