Примера Дивисион (сезон 2011/2012)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: Примера Дивисион (сезон 2011/2012)

Мнениеот fcb_bg » 09 сеп 2011 14:25

Aз питах, как един среден отбор може да се бори с големите за евроквотите. Айде да не намесваме титлата. Истината е, че малките отбори имат сили само за 1 голям сезон, после се връщат на познатото си равнище. Някой написа, че Райо нямали един евроцент даден за транфери. Е, Уигън например, като са дали € 7.675.000 за трансфери и са облагодетелствани от равномерно разпределение на ТВ правата, какъв е шансът им за ЛЕ?! Истината е - същия като на Райо Валекано. Пък и ми е любопитно, как при равномерното лапане на баницата, има фалирали клубове на Острова?1

Помията си я има навсякъде, някъде просто е акцентирано повече върху нея. Футболът е бизнес, а в него участват както добри, така и лоши бизнесмени.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Мнениеот JackPackage » 09 сеп 2011 14:28

Ти си много зле, брат... честно

Как Хетафе да направи втори пореден силен сезон, след като финишираха 6-7ми, класираха се за ЛЕ, нп тъй като получават "големите кинти" от това 7мо място и ТВ правата са принудени да си продадат играчите наляво и надясно и да не вземат никой...

Как да се повтори пак такъв сезон ?!

А Уигън ги дава тия пари ЗА ДА СЕ СПАСИ от изпадане, защото тия пари ще са избити догодина ако пак са във ВЛ....
delqnski47 написа:Аз лично не искам да ви наказват без публика с нашия реванш,щот ще е тъпо за нас феновете на ЦСКА да сме сами на стадиона.
onegavon написа:На Гришата и свирки ще му правим....

[center][wrapimg=]http://i.imgur.com/G65A5Mg.png[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]http://atleticofans.com/wp-content/themes/af/images/adlogo.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 09 сеп 2011 14:42

JackPackage написа:Ти си много зле, брат... честно

Как Хетафе да направи втори пореден силен сезон, след като финишираха 6-7ми, класираха се за ЛЕ, нп тъй като получават "големите кинти" от това 7мо място и ТВ правата са принудени да си продадат играчите наляво и надясно и да не вземат никой...

Как да се повтори пак такъв сезон ?!

А Уигън ги дава тия пари ЗА ДА СЕ СПАСИ от изпадане, защото тия пари ще са избити догодина ако пак са във ВЛ....

Ми Уигън що не направят един силен сезон, да влязат в ЛЕ, догодина с париците вдигат летвата и така нататъче... Изглежда лесно бе. Ма аз затова казах - има малки и големи отбори и всеки си играе според чергата. Освен ако не се появи някой чичко паричко.
Пък и вие феновете на ПШ, не би трябвало да искате Ла Лига да си вдига нивото, щото май-май английските отбори тогава хептен ще ядат дървото от колегите си иберийци. :)
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
enguerino
Контакти:

Мнениеот enguerino » 09 сеп 2011 16:56

На мен ми е интересно тоя дето организира събранието и преди 2 год се разхождаше с шапката по стадионите когато спечелиха Купата на Краля какво направи с парите от Рейес, Баптища, Рамос, Кейта, Алвеш... та сега се лакоми за още. Според мен президентите не искат да настигнат Реал и Барса защото знаят че не могат, а се опитват да измъкнат отнякъде пари за да могат да ги изхарчат.
Copa América Top Scorer: 1991
Serie A Top Scorer: 1995
Argentine Player of the Year: 1998
Fiorentina all-time Top Scorer
Argentina all-time Top Scorer
FIFA 100

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 09 сеп 2011 17:52

enguerino написа:На мен ми е интересно тоя дето организира събранието и преди 2 год се разхождаше с шапката по стадионите когато спечелиха Купата на Краля какво направи с парите от Рейес, Баптища, Рамос, Кейта, Алвеш... та сега се лакоми за още. Според мен президентите не искат да настигнат Реал и Барса защото знаят че не могат, а се опитват да измъкнат отнякъде пари за да могат да ги изхарчат.

Значи това което е направил Дел Нидо с парите от трансферите дето си ги изброил си е негова работа и няма нищо общо с проблема който се дискутира , а той е по-справедливо разпределение на парите от тел. права !!! 2 отбора са доволни 18 не са !!!
Дел Нидо както е изхарчил парите от трансферите така ще си харчи и по-големите суми от тел. права . Проблемът е стар той се опита и преди 2 г. да се бунтува но тогава Атл. М и Валенсия не бяха съгласни и бяха в грешка че подкрепиха системата .
Никой не търси сметка на Флорентино за сумите които е изхарчил нали ?
Дал съм ви парите от тансфери само за този прозорец , ама я погледнете последните 5 трансф. периода . Реал и Барса не са само сега на минус , те по дифоут са си на минус и кой друг отбор може да оцелее така ? Какъв е балансът от трансфери на Реал в последните 3/4г. ? Да те имат огромни приходи от много неща но част от тези приходи са и тел. права, е точно там всички други 18 искат и те да взимат по прилични пари !!!

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 09 сеп 2011 19:04

Pichichi написа:Най-малкото което могат да направят всички отбори е да откажат да се предават мачовете на Барса и Реал когато са гости , това може да е само началото .

Е точно това и да искат да го направят НЕ МОГАТ, ЗАЩОТО НЯМАТ ПРАВО! Отбора ДОМАКИН държи ТВ правата на мача, така че отбора гост няма значение какво иска и какво ще отказва! Ако не иска да се предава мача..., да не се явява за него и да губи служебно с 3:0! Както знаем обаче - това носи и наказание от вадене на 3 точки от актива, така че отбора гост едва ли ще избере тази перспектива!

А не виждам как останалите 18 отбора в Примера ще откажат да им се излъчват домакинските мачове с Барса и Реал, след като цяла година ги чакат, за да понапълнят малко касата на клуба с пари от реклами и спонсорства!

Така че идеята ти пада в канала. ;)
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 09 сеп 2011 19:08

sl321 написа: Аз все пак си мисля че Реал и Барселона в един момент от сезона ще имат проблеми.Най-малко букмейкърите ще се намесят.Няма как все да бият.Ако пък стане така че този сезон да смачкат всички в Испания,другия сезон ще има поне с 20 % спад на посещаемостта на мачовете което е пагубно за футбола като цяло.

Спад в посещаемостта на кои мачове, на кои отбори? Камп Ноу и Бернабеу ще си бъдат пълни! Колкото повече успехи има един отбор, толкова повече публика има на стадиона му! - винаги е било така и винаги ще си бъде така! Така че отново един прегазващ сезон за Барса и Реал никак няма да им се отрази на посещаемостта, а за останалите отбори... това вече си е техен проблем. Те да се спасяват! Дали ще имат и 5 фена на стадионите си не ми пука, ама изобщо!

sl321 написа:Така и така Барселона и Реал са подкрепяни от държавата,за сума неща и винаги ще е така по ред причини,поне да дадат наистина повече пари от телевизионни права на по-малките отбори,за да могат да са по-конкурентно-способни иначе интереса ще пада, от друга страна няма да има конкуренция за грандовете и тяхната форма ще пада и няма да е учудващо ако не са много конкурентни и в ЕКТ.

Тук вече си много прав, но в Испания ставаме свидетели на един тотален парадокс: - липсата на конкуренция води до изключително ниво на представяне на двата гранда, не само в местното първенство, но и в ШЛ! - това само глупак ще го отрече.
И на какво се дължи този парадокс, в който няма нито грам логика? На това, че и двата отбора осъзнават, че нямат конкуренция в Испания и че битката за титлата е само м/у тях и ако единият отбор се отпусне само за малко, дори за 2-3 поредни кръга и да допусне загуба на точки, той напрактика губи шанс за титлата, защото конкурента му няма да има такъв спад и ще размазва наред. Съответно отборите постоянно са в топ форма, играят ако не най-добрият си футбол, то близък до него и съответно като дойдат мачовете за ШЛ двата отбора са във форма и си играят по същият топ начин! Така че тази липса на конкуренция в Примера в момента помага на Барса и Реал да са двата най-добри отбора в света! Просто липсата на конкуренция не им дава възможност да се отпуснат и да излязат от форма, защото другият отбор ще стане шампион на страната! А както виждаме, докато двата отбора са в топ форма няма кой да ги спре в ШЛ! ;)

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 09 сеп 2011 19:31

JackPackage написа:
Summer transfers in Spanish Primera Liga

€ 7.5m Athletic Bilbao
€ 65.5m Atletico Madrid
€ 55m Barcelona
€ 1.7m Betis
€ 8m Espanyol
€ 6.4m Getafe
€ 1.5m Gijon
€ 6.6m Granada
€ 1m Levante
€ 58m Malaga
€ 1.1m Mallorca
€ 2.5m Ossasuna
0 Racing Santander
0 Rayo
€ 55m Real Madrid
0 Real Sociedad
€ 11.3m Sevilla
€ 32m Valencia
€ 19.3m Villarreal
€ 9.6m Zaragoza

JackPackage написа:
Summer transfers in English Premier League

€ 60.7m Arsenal
€ 19.4m Aston Villa
€ 16.7m Blackburn
€ 7.9m Bolton
€ 88.7m Chelsea
0 Everton
€ 17m Fulham
€ 69.1m Liverpool
€ 82m Manchester City
€ 57.7m Manchester United
€ 14.3m Newcastle
€ 8.8m Norwich City
€ 10.3m Queens Park Rangers
€ 24.8m Stoke City
€ 26.5m Sunderland
€ 12.1m Swansea City
€ 5.6m Tottenham
€ 6.8m West Brom
€ 7.8m Wigan
€ 12m Wolves

За сравнение трансферите в Англия, вижте колко харчат Стоук, Съндърланд, Фулъм, Нюкасъл, Уулвс ако щете и ги съпоставете с тези в Испания :roll:

Нещата са несъпоставими, заради модела на управление в Испания и Англия! На острова отборите са частни, собственост на милионери, някои и на милиардери! В Англия парите, които се харчат не са обвързани с ПРИХОДИТЕ на отбора и там отборите могат да купуват играчи за много повече пари, спрямо печалбата им, като собствениците покриват разликата от своят джоб, а това в Испания няма как да стане, защото отборите НЕ са частна собственост! На острова парите, които се харчат се равняват на амбициите на собственика! Примерно едни Фулъм. Не знам дали знаеш, но те са собственост на Ал Файед - собственика на Хародс (един доооооооооооооооста голям и скъп бутиков магазин в Лондон). Та същият този Ал Файед е милиардер и не си знае парите, и ако пожелае може да направи във Фулъм това, което направи Абрамович в Челси, но той не желае и това е негов избор! Докато как е в Испания?! Там има президенти на отборите, които се избират с избори и имат мандат..., но те не са собственици на отборите, че да вадят кинти от собственият си джоб, за да финансират клуба! Ето най-после имаме испански отбор, който да се управлява по английски стил - Малага! Нека да минат 2-3 години и да видим какво ще направи шейха в Малага и тогава вече ще имаме основа за съпоставка м/у двете първенства при един и същи модел на управление!! Защото, кои бяха Малага, че да харчат 50+ милиона евро за трансфери?! Това преди катарският шейх да купи отбора никога не им се беше случвало! Т.е. не можеш да сравняваш трансферите в двете първенства, Джак!

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 09 сеп 2011 19:42

enguerino написа:На мен ми е интересно тоя дето организира събранието и преди 2 год се разхождаше с шапката по стадионите когато спечелиха Купата на Краля какво направи с парите от Рейес, Баптища, Рамос, Кейта, Алвеш... та сега се лакоми за още. Според мен президентите не искат да настигнат Реал и Барса защото знаят че не могат, а се опитват да измъкнат отнякъде пари за да могат да ги изхарчат.

И то не да ги харчат, а да си ги присвоят някак си. Защото президентите на клубовете в Испания НЕ СА собственици на отборите, а просто избрани хора да управляват клуба за определен период от време!

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 09 сеп 2011 19:46

Нещата са несъпоставими, заради модела на управление в Испания и Англия! На острова отборите са частни, собственост на милионери, някои и на милиардери! В Англия парите, които се харчат не са обвързани с ПРИХОДИТЕ на отбора и там отборите могат да купуват играчи за много повече пари, спрямо печалбата им, като собствениците покриват разликата от своят джоб, а това в Испания няма как да стане, защото отборите НЕ са частна собственост! На острова парите, които се харчат се равняват на амбициите на собственика! Примерно едни Фулъм. Не знам дали знаеш, но те са собственост на Ал Файед - собственика на Хародс (един доооооооооооооооста голям и скъп бутиков магазин в Лондон). Та същият този Ал Файед е милиардер и не си знае парите, и ако пожелае може да направи във Фулъм това, което направи Абрамович в Челси, но той не желае и това е негов избор! Докато как е в Испания?! Там има президенти на отборите, които се избират с избори и имат мандат..., но те не са собственици на отборите, че да вадят кинти от собственият си джоб, за да финансират клуба! Ето най-после имаме испански отбор, който да се управлява по английски стил - Малага! Нека да минат 2-3 години и да видим какво ще направи шейха в Малага и тогава вече ще имаме основа за съпоставка м/у двете първенства при един и същи модел на управление!! Защото, кои бяха Малага, че да харчат 50+ милиона евро за трансфери?! Това преди катарският шейх да купи отбора никога не им се беше случвало! Т.е. не можеш да сравняваш трансферите в двете първенства, Джак!

НЕ е точно така ! отборите в Англия с малки изключения са на самоиздръжка ! Повечето им пари идват от кредити ! Понеже имат достатъчно приходи от ТВ права и други неща банките нямат нищо против те да теглят заем, защото знаят, че с времето тези отбори ще си изплатят дълга , защото имат доходи в дългосрочен план. От там идват парите на англичаните,а не от богатите собсвеници.

Върни се в “Свободна зона”