Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

LuvIII
Контакти:

Re: Коронавирусът дойде в България

Мнениеот LuvIII » 28 мар 2020 08:31

Броя на заразените у нас всеки ден нараства. Мисля, че изпуснахме момента за пълна блокада по домовете и вече спирка няма, сега само ще броим новите случаи, които тепърва ще се множат.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 28 мар 2020 09:21

LuvIII написа:Броя на заразените у нас всеки ден нараства. Мисля, че изпуснахме момента за пълна блокада по домовете и вече спирка няма, сега само ще броим новите случаи, които тепърва ще се множат.

Какво помогна пълния локдаун в други държави? Изнасят трупове от заключени апартаменти. Стига с тези фашистки глупости. В момента мерките са на място. Лично аз спазвам това, което се иска от мен и нямам проблем с това. Не ходя на купони и такива неща. Излизам веднъж на ден до магазина и дотам. А разходките ми (сам) са от изключително значение за психичното ми здраве.

И още нещо! В момента се установяват хора, които вече имат КОВИД, а не че са се заразили вчера.
Който иска да вярва на комунистическите уроди от Китай, да си вярва. Само че и тази седмица излизат тайнички за техните "успехи".

Warped
Контакти:

Мнениеот Warped » 28 мар 2020 09:28

Четете агенция ПИК, само там коректна информация за вируса :lol: :lol: :lol: :lol:
Непринуден:
Нямам време за странични неща. В момента най-важното е това на снимката. Гледам го, любувам се и бия чикии.

Потребителски аватар
openminded
Контакти:

Мнениеот openminded » 28 мар 2020 09:37

Вчера минавам на едно КПП и попадам на едно приятелче сред полицаите.Използвам, че нямаше коли зад мен и го питам за тези декларации-проверяват ли ги впоследствие.Никой не ги проверявал, нямали време и хора.Че тогава какъв е смисълът?Вдига рамене, разпоредили им да ги събират и те ги събират.При това ги съхраняват в служебната кола, щото нямало къде-документи, потенциален преносител на заразата.Събрали сме, вика, един кашон с хартия.Абсолютна дивотия...

Потребителски аватар
Авалокитешвара
Контакти:

Мнениеот Авалокитешвара » 28 мар 2020 11:35

CSKA 78 написа:
Авалокитешвара написа:Всичко това е много хубаво, обаче, не си разбрал много добре за какво точно става въпрос. Когато се казва "над полярните райони (над 60°) и през зимата над ширините, по-високи от 30 – 40°" се има превид географска ширина, която също се мери в градуси, а не температура. Що се отнася до температурата в стратосферата, то мога да кажа следното:
В тропосферата температурата плавно намалява до около минус 70 градуса (по Целзий) на височина около 10 км над морското ниво. След това започва тропопаузата, при което температурата се задържа толкова в следващите десетина километра. След това от 20 до 50 км височина, вече в стратосферата, температурата расте плавно от минус 70 до плюс пет градуса.

С това не защитавам (или отричам) твърдението, че вирусите се разпространявали през стратосферата. За това не мога нищо да кажа. Само уточнявам особеностите в температурата на стратосферата ;)

Това, което си написал не е вярно! Температурата в стратосферата е около 30 градуса, но в горните слоеве достига до 120 градуса ! И точно това имах предвид, че вирусите не могат да издържат на такава температура! А иначе много добре знам какво съм копирал, и че градусите са географска ширина!

Не знам от къде ги вадиш тезе числа, но не са верни. Никъде не достига до 120 градуса. За такива температури (ипо-високи) трябва да отидеш в най-горните слоеве на атмосферата - т. е. в термосферата, а не в стратосферата. Освен това стратосферата е широка десетки километри и както писах започва от такива температури, с които завършва тропосферата - минус много. Даже и да достигаше температурата до плюс 100 градуса, от нищо не следва, че вирусите трябва да преминават през най-топлата част от стртосферата, а не през най-студената.

Пак казвам, не защитавам или отричам самото твърдение за преноса на вирусите от там.
По-добре първи на село, отколкото втори във Рим
Юлий Цезар

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 28 мар 2020 11:43

В статията е написано, че коронавирусът се е разпространил от горните слоеве на стратосферата!

Според източниците, метеорът профучал като ярко огнено кълбо над Североизточен Китай на 11 октомври, около 0.16 часа. В информациите се уточнява, че именно в този район на Поднебесната империя се намира и първото огнище на заразата, която по-късно подпали световната черга.
Подчертава се мнението на експерти, според които след взривът на космическото тяло в горните слоеве на стратосферата, отделилите се вирусни частици са попаднали във въздушни потоци, обикалящи земното кълбо

Около 98% от територията на Китай е разположена между 20 и 50° северна ширина

През цялата година над полярните райони (над 60°) и през зимата над ширините, по-високи от 30 – 40°, се наблюдава постоянна температура до височина около 30 km, след тази граница температурата осезаемо нараства. Това явление се дължи на поглъщането на ултравиолетовите лъчи от озоносферата, намираща се на тази височина.
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

LuvIII
Контакти:

Мнениеот LuvIII » 28 мар 2020 11:49

metodito написа:
LuvIII написа:Броя на заразените у нас всеки ден нараства. Мисля, че изпуснахме момента за пълна блокада по домовете и вече спирка няма, сега само ще броим новите случаи, които тепърва ще се множат.

Какво помогна пълния локдаун в други държави? Изнасят трупове от заключени апартаменти. Стига с тези фашистки глупости. В момента мерките са на място. Лично аз спазвам това, което се иска от мен и нямам проблем с това. Не ходя на купони и такива неща. Излизам веднъж на ден до магазина и дотам. А разходките ми (сам) са от изключително значение за психичното ми здраве.

И още нещо! В момента се установяват хора, които вече имат КОВИД, а не че са се заразили вчера.
Който иска да вярва на комунистическите уроди от Китай, да си вярва. Само че и тази седмица излизат тайнички за техните "успехи".

Това спаси многомилионен Китай от това което се случва в Щатите например. А мерките в момента са бошлаф, ако не го виждаш се огледай малко по сериозно

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 28 мар 2020 11:58

LuvIII написа:
metodito написа:

Това спаси многомилионен Китай от това което се случва в Щатите например. А мерките в момента са бошлаф, ако не го виждаш се огледай малко по сериозно

Китай е компрометиран източник на информация и не може да му се вярва. На първо, пето и последно място, именно Китай е виновен за всичко това. Иначе за "бошлаф".... Личното ми мнение е, че още преди месец трябваше да се затворят границите. Някой ще каже "ма то така, ма то онака" - извънредното положение изисква извънредни мерки и с тези тирове... Ако е вярно, че 17 дена живее извън хоста вируса, нали се сещаш, че и да те затворят и да не те затворят, все тая. Приятел снима рукола от Италия, опакована преди две седмици и попаднала в Лидъл. Без коментар.

Виж за испанския грип и отражението на болните като са ги изнесли на слънце, извън болестотворната болнична среда. Не е маловажно. Мисля, че са ок мерките. Щом аз ги спазвам, а не съм много по правилата, значи имат някакъв ефект. Вирусът е вече тук и в много от нас. Това трябва да се приеме от хората. Ако въобще или каквото и да е там.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 28 мар 2020 12:09

Сфери, градуси... Чувствам се излишен. Предположете, че извънземните имат обвивка, която не се влияе от стратосферата.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 28 мар 2020 12:13

[youtube]https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=1JLBXfKDbbI&feature=emb_logo[/youtube]

Върни се в “Свободна зона”