Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот CTAHKO » 15 авг 2014 13:56

1913 написа:Всеки има правото да си избере дали иска да кара Москвич или Ферари, защо трябва да се спори толкова...

В България се скъсаха да карат Ферарита :lol: Направо станахме Ферари до Ферари :lol:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 15 авг 2014 14:00

CTAHKO написа:
1913 написа:Всеки има правото да си избере дали иска да кара Москвич или Ферари, защо трябва да се спори толкова...

В България се скъсаха да карат Ферарита :lol: Направо станахме Ферари до Ферари :lol:

Нашата работа е малко - "на гол тумбак чифте пищови..." :lol:

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 15 авг 2014 14:13

Просто съм изумен, как е възможно да оприличаваш някого като закостенял киборг само,защото изпитва топли чувства към културата и традициите на дадена страна, пък било тя и Русия!?

Редовният номер! А за политическите възгледи към Русия и дума не може да става,нали така!?
Пак обичайните заучени фрази по адрес на Русия - до болка познати, клиширани и изтъркани от съдържание. За едно обаче сте прави - в 21 век българинът продължава да е същият крепостен селянин със закостенял манталитет!

Благодарение на какво и на кого?

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 15 авг 2014 14:25

Характерно за русофилите и мръсните комуняги,е че просто нямат угодия,а лицемерието е тяхната запазена марка.
За пред хората винаги ще ти кажат:"Москвич","Москвич"!,..само и само да не предадат "каузата",но всъщност вътрешно бленуват за "Ферари"(червено със сигурност)..ах,как го искат,ако знаете,но ги е срам да си признаят :)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 15 авг 2014 14:37

smoothc написа:

Характерно за русофилите и мръсните комуняги,е че просто нямат угодия,а лицемерието е тяхната запазена марка.
За пред хората винаги ще ти кажат:"Москвич","Москвич"!,..само и само да не предадат "каузата",но всъщност вътрешно бленуват за "Ферари"(червено със сигурност)..ах,как го искат,ако знаете,но ги е срам да си признаят :)

Ти като не си мръсен, гаден комунист и си толкова чист като сълзица, къде ти е Ферарито 8-)

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 15 авг 2014 14:44

CTAHKO написа:

Станко,
днес случайно застанах на паркинга на фирмата - половината коли на раб.класа бяха мерцедесчета и аудита, че някъде и с пикли-шофьорки.

Потребителски аватар
1913
Контакти:

Мнениеот 1913 » 15 авг 2014 14:44

RedeviL написа:

То не става толкова въпрос и за спор... Просто съм изумен, как е възможно да оприличаваш някого като закостенял киборг само, защото изпитва топли чувства към културата и традициите на дадена страна, пък било тя и Русия!? Дори сред русофилите да има хора, които залитат прекалено много в тази крайност, не е нормално да се слагат всички под общ знаменател. Животът на много българи е свързан с тази страна, дали защото са учили и живяли там, дали защото имат някакъв бизнес или поради някаква друга причина и в това няма нищо лошо..

Според мен е погрешно да се намесва културата с политиката и икономиката. Нещата нямат нищо общо. И съм убеден, че никой не визира хората, които харесват руската класическа литература или се наслаждават на великолепните произведения на руските композитори. По-скоро става дума за тези, които срещу дадена комисионна, незнание или по друга причина искат да обрекат всички българи да карат Москвичи, докато хората тук дори и да нямат Ферарита, поне се стараят да карат нормална кола и няма как да приемат, че някой ги принуждава да карат Москвич, какъвто ако случайно са имали, след десетгодишно чакане, с радост са заменили за нещо, което се движи нормално. Примерът с колата е простичък, но може да се замени с куп други примери, от най-простите, до най-сложните аспекти на живота в различните държави.
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 15 авг 2014 14:47

Не са само вече колите, а и талавизурите.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 15 авг 2014 14:57

1913 написа:
RedeviL написа:

То не става толкова въпрос и за спор... Просто съм изумен, как е възможно да оприличаваш някого като закостенял киборг само, защото изпитва топли чувства към културата и традициите на дадена страна, пък било тя и Русия!? Дори сред русофилите да има хора, които залитат прекалено много в тази крайност, не е нормално да се слагат всички под общ знаменател. Животът на много българи е свързан с тази страна, дали защото са учили и живяли там, дали защото имат някакъв бизнес или поради някаква друга причина и в това няма нищо лошо..

Според мен е погрешно да се намесва културата с политиката и икономиката. Нещата нямат нищо общо. И съм убеден, че никой не визира хората, които харесват руската класическа литература или се наслаждават на великолепните произведения на руските композитори. По-скоро става дума за тези, които срещу дадена комисионна, незнание или по друга причина искат да обрекат всички българи да карат Москвичи, докато хората тук дори и да нямат Ферарита, поне се стараят да карат нормална кола и няма как да приемат, че някой ги принуждава да карат Москвич, какъвто ако случайно са имали, след десетгодишно чакане, с радост са заменили за нещо, което се движи нормално. Примерът с колата е простичък, но може да се замени с куп други примери, от най-простите, до най-сложните аспекти на живота в различните държави.

Абе и ти не си прав ;) Защо пък трябва да свързваш Русия с някакъв си Москвич ;) Аз мога да ти гарантирам, че само в Москва се карат много повече Ферарита, отколкото в прозападната и проамериканска България ;) Самите руснаци какви трябва да са, национални предатели ли ;) Така че да свързвата Русусофилството с някакъв си Москвич, ми се струва за не много удачно 8-)

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 15 авг 2014 15:28

В този политически контекст-"Ферарито" и "Москвичът" са олицетворение на двата противоположни стандарта на живот,на разликите в манталитета,желанието за усъвършенстване и изобщо коренно различния светоглед,но...по стар обичай-вие русофилите за пореден път сте неадекватни със същността на ситуацията.
Колкото до автомобилните ми страсти:В момента съм на вълна "Audi".

Върни се в “Свободна зона”