Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

ReBorn1982

Re: Войната в Украйна

Мнениеот ReBorn1982 » 22 сеп 2022 00:01

Thsmith написа:Напалм в някоя джунгла кой го вижда и отразява? Някакви откъси, чул някой и тн.

Не е само напалм, още купища химикали, които тровят и до днес хората най-вече в Южен Виетнам. САЩ не се свенеше да върши всякакви варварщини от безсилие, виждайки как се проваля тотално ..... включително и кланета на мирни жители, естествено, международен трибунал нямаше, САЩ е над всякакви закони ...

Thsmith написа:Преди 6 месеца бих се съгласил. Сега по скоро смятам, че няма потенциал дори за 1/100 от това. Русия иска, но просто не може. Има единствено опция за ядрена бомба, която след това ще доведе до ....

Могат да сринат Украйна и без ядрено оръжие .... има достатъчно конвенционални оръжия, с които да опустошат бандеровските градове.

edinstven
Контакти:

Мнениеот edinstven » 22 сеп 2022 00:01

boglev написа:Може би подкрепяме разнообразието на мнения. Свободата да изразяваш свое собствено, а не да следваш и повтаряш официалното и приетото.
Великата демокрация се изроди в пълен тоталитаризъм. В нападане на различното мнение, в набиването на една, велика и правилна истина.

На запад можеш да си изразяваш мнението си без страх, че ще те "изчезнат". Не обаче така стоят нещата в Русия.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 22 сеп 2022 00:04

boglev написа:Може би подкрепяме разнообразието на мнения. Свободата да изразяваш свое собствено, а не да следваш и повтаряш официалното и приетото.
Великата демокрация се изроди в пълен тоталитаризъм. В нападане на различното мнение, в набиването на една, велика и правилна истина.

Остави го човека, виж че бълва "статии" от финансирания от "Америка срещу България" Дневник ..... най-евтина и елементарна американска пропаганда.

Потребителски аватар
boglev
Контакти:

Мнениеот boglev » 22 сеп 2022 00:06

edinstven написа:

На запад можеш да си изразяваш мнението си без страх, че ще те "изчезнат". Не обаче така стоят нещата в Русия.

Мхм. Благодаря, че ме просветли
«Войну убивают войной, кровь смывают кровью, зло вернется к тому, кто его сотворил!»[center][/center]

Потребителски аватар
JimBeam
Контакти:

Мнениеот JimBeam » 22 сеп 2022 00:06

Бой над протестиращ.
https://streamable.com/th1cwc

Опит да се разкъса жива верига.
https://streamable.com/8rjljf

Изображение

Изображение

Изображение

edinstven
Контакти:

Мнениеот edinstven » 22 сеп 2022 01:01

Повторение на 1905 и кървавата неделя ще има.

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 22 сеп 2022 02:13

Мамините синчета не щат да ходят в Украйна нещо.....
В Русия:
ПАТРИОТИЗМЪТ НА БАШ „ПАТРИОТИТЕ"
.
Съратници на политика Алексей Навални са успели да се свържат с Николай Чолес , син на прессекретаря на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, за да разберат дали той е готов да отиде да се бие в Украйна.
Разговорът със сина на Песков се проведе на живо в YouTube канала Popular Politics, който е посветен на обявената в Русия мобилизация .
https://www.youtube.com/watch?v=GiMT4QniY2k
Водещият на канала Дмитрий Низовцев се обади на децата на руските депутати, служители и бизнесмени, като ги покани да дойдат на военната комисия. Откъде Низовцев има телефонните им номера, не се уточнява.
Водещият говори със сина на Песков, представяйки се като офицер от военкомата. Той каза, че му е изпратена призовка и му предложи да се яви на медицински преглед в московския военен комисар на следващия ден в 10 часа сутринта.
Отговорът:
- В 10 сутринта, разбира се, няма да пристигна утре... Ако знаете, че съм г-н Песков, трябва да разберете колко не е редно да съм там. Накратко, ще реша това на различно ниво! .
Когато беше помолен да изясни за какво „ниво“ говори, той каза, че трябва „да разбере какво се случва и какви права имам“, както и „да се консултира, преди да дойде“.
Когато водещият отново попита дали синът на Песков е готов да се яви във военната служба, той отговори:
- Утре в 10 сутринта да ме вземете - повярвайте ми, нито вие, нито аз се нуждаем от това. Първо трябва да разбера как да направя всичко правилно... Ако трябва да защитавам Родината, нямам проблем да го направя. Трябва да разбера за моята поява там. Говоря ви за определени политически нюанси.
В същото време събеседникът на водещия отказа да уточни за какви „политически нюанси” става дума.
- Ако трябва да защитаваш Родината, не се притеснявай, аз ще бъда с теб. Но това ще е вторият [въпрос]“ - добави синът на Песков. Той поискал да му бъде изпратено съобщение с информация за това с кого е говорил и къде е бил помолен да се яви, отбелязвайки, че обаждащият се ще бъде информиран от когото трябва.
В края на разговора Низовцев попита дали може да се отбележи във въпросника, че синът на Песков се е съгласил да отиде доброволец на фронта.
- Не, не е нужно да поставям такава отметка. Вижте, аз съм готов да отида, но не по ваша молба, но както ми кажат, ще го направя “ - отговори синът на президентския прессекретар. Когато водещият уточни, че това е „заповед на Владимир Владимирович“, синът на Песков каза:
- Ако Владимир Владимирович ми каже, че трябва да отида там, ще отида там.
На възражението на "военния комисар", че президентът не може да пита всеки редник за това, събеседникът каза:
- Аз не съм редник... Това е безполезен разговор.
Дмитрий Песков всъщност потвърди, че сътрудниците на Навални са разговаряли със сина му. В коментар за вестник Rise говорител на Кремъл отрече отказа на сина си да се яви във военната служба, заявявайки, че смисловата част е изрязана от записа на разговора между Николай Чолес и журналисти.
„Първо ги помолете да изложат целия разговор. Не се съмнявам в единствения му правилен избор. И той също“, каза Дмитрий Песков.
.
Низовцев позвъни и на сина на руския премиер Михаил Мишустин Алексей. Представяйки се за военен комисар, той попита дали е готов да дойде на военната комисия, за да се запише като доброволец за войната.
- Можете ли да се запишете и да бъдете с нас в резерв, за да бъдете мобилизирани в бъдеще?
Синът на премиера каза, че учи в магистърска програма във Висшето училище по икономика, а преди това е завършил военния факултет на Московския държавен технически университет "Бауман".
Според Алексей „все още не е възникнало желание да се бие“ и „все още не е необходимо“ да го записва като доброволец.
.
Междувременно депутати от руската Дума заявиха, че ще изпълняват военната си мобилизационна служба на работните си места и това е дългът им.
Ще уточня – според руските закони депутатите от различни равнища (национално и по-надолу – до общински съвети по на различни региони по родните стандарти), както и ръководителите на различните региони в Руската федерация и т.н. (по нашите мерки – до кмет на големи градове) са освободени от мобилизацията.
Днес всички билети за полетите до Турция, Армения и Азербайджан – еднопосочни, бяха изкупени и използвани до край. В тези държави руснаците пътуват без визи. Това беше последният шанс – от тази вечер пътуванията стават с разрешения на военнокоматите.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 22 сеп 2022 04:38

ReBorn1982 написа:
Thsmith написа:Напалм в някоя джунгла кой го вижда и отразява? Някакви откъси, чул някой и тн.

Не е само напалм, още купища химикали, които тровят и до днес хората най-вече в Южен Виетнам. САЩ не се свенеше да върши всякакви варварщини от безсилие, виждайки как се проваля тотално ..... включително и кланета на мирни жители, естествено, международен трибунал нямаше, САЩ е над всякакви закони ...

Thsmith написа:Преди 6 месеца бих се съгласил. Сега по скоро смятам, че няма потенциал дори за 1/100 от това. Русия иска, но просто не може. Има единствено опция за ядрена бомба, която след това ще доведе до ....

Могат да сринат Украйна и без ядрено оръжие .... има достатъчно конвенционални оръжия, с които да опустошат бандеровските градове.

Свенеше се да направи това, което трябваше за да спечели. Пак напомням, че антиамериакцни като Фонда не се снимат по пущинаците и не излъчват какво се случва с някой плъх изпълзял от тунел в джунглата. Точно и заради това го отнасят те, а не центъра от където идват проблемите.

---
Не съм съгласен, че могат вече каквото и да е. То се вижда безсилието им. Сриват каквото могат и каквото възможностите им позволяват. Вероятно го има момента, че не желаят да дадат твърде силен аргумент на Киев да поиска и получи оръжия с които да нанася удари в Русия и да запали килимчето както трябва, но това е друг въпрос. Руснаците имат огромното предимство да са на границата на конфликта и да могат да снабдяват армията с всичко необходимо без да трябва да го пренасят през 1/2 вината свят. Там обаче е и ахилесовата пета. Ако другите почнат да стрелят с по едри оръжия, бомбите няма да падат над Сайгон или Донецк, а над тяхна територия.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 22 сеп 2022 05:07

Пак се издъниха като Захарова, че само луди може да повярват, че ще нападнат Украйна.
Горе-долу в същият времеви отрязък. :)

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Thurman Murman
Контакти:

Мнениеот Thurman Murman » 22 сеп 2022 09:25

edinstven написа:

Айде бе! Ти тоя “запад” освен на картинки, май не си го виждал.
Отиди, изрази ПУБЛИЧНО съмнение в Холикоста, кажи, че не си съгласен с приемането на бежанците или провеждането на гей паради и тогава ела да ми обясниш за свободното изразяване.

Гледам, че американофилите много се превъзбудиха от предстоящата мобилизация:) А и медиите добре раздухват напъна на шепа платени парцала:) Пропуснахте да споменете и затворническото us-мекере Навални, дето също се изходи по темата;)
Арестували са няколко джендъра и грозни феминистки и край, Русия се сринала, хаха:)))
Аз лично бих пратил на фронта и всички арестувани от “многохилядните” протести. Хем за по-голяма бройка, хем ще помогне и за чистотата на нацията;)
Последна промяна от Thurman Murman на 22 сеп 2022 10:07, променено общо 1 път.

Върни се в “Свободна зона”