Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

goshev
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот goshev » 26 яну 2024 23:02

delqnski47 написа:
Eminem написа:
Бунтът в САЩ: Тексас блокира границите, заплашва Вашингтон с независимост ВИДЕО

https://blitz.bg/analizi-i-komentari/bu ... 98988.html

Опа.

Мацква щяла да се разпада, руски банки щели да фалират.... :lol: :lol:
Добре. :lol:

Мацква се е разпаднала бе, там само гладни алкохолици.Манджа ниц, само Белуга, колкото искаш.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 27 яну 2024 03:34

Холивуд използва често предиктивно програмиране. И Leave the World Behind не е изключение. Следващият президент на САЩ няма как да е Тръмп. Тук се противопоставя олдскул промишленият капитал, придаващ реална стойност на икономиката срещу финансовият капитал в това число и новите финтек и интернет компаниите, които на практика не произвеждат нищо. Които докарват единствено финансови кризи. Пред сегашната администрация на САЩ има две опции: да нападнат Иран или да използват тактическо ядрено оръжие срещу Москва, което ще провокира Пу Тин да активира стратегическите си ядрени активи срещу Великобритания. Интересно е, не се бях замилял, но скоро се замислих, че в Европа няма ядрени силози, единствено ядрени бомби. Макар че тази информация не съм сигурен вярна ли е... Има и някаква имагинерна възможност в САЩ да стане вътрешен конфликт, ма надали. Това с Тексас сега е по-скоро бюрократичен проблем.

nghcvth

Мнениеот nghcvth » 27 яну 2024 13:41

metodito написа:Холивуд използва често предиктивно програмиране. И Leave the World Behind не е изключение. Следващият президент на САЩ няма как да е Тръмп. Тук се противопоставя олдскул промишленият капитал, придаващ реална стойност на икономиката срещу финансовият капитал в това число и новите финтек и интернет компаниите, които на практика не произвеждат нищо. Които докарват единствено финансови кризи. Пред сегашната администрация на САЩ има две опции: да нападнат Иран или да използват тактическо ядрено оръжие срещу Москва, което ще провокира Пу Тин да активира стратегическите си ядрени активи срещу Великобритания. Интересно е, не се бях замилял, но скоро се замислих, че в Европа няма ядрени силози, единствено ядрени бомби. Макар че тази информация не съм сигурен вярна ли е... Има и някаква имагинерна възможност в САЩ да стане вътрешен конфликт, ма надали. Това с Тексас сега е по-скоро бюрократичен проблем.

В Тексас ври и кипи и аз не бих подценил ставащото там. При разделението в Америка няма да се учудя след изборите да стане нещо. САЩ да нападне Иран- да, а Китай ще стои и ще гледа, няма никакъв шанс това да стане. За ядреното оръжие още по- малко.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 27 яну 2024 14:02

САЩ имат много по-сериозни проблеми...
Изображение
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 27 яну 2024 14:33

Словакия трябва да има нормални отношения с Русия и ние ще положим всички усилия да постигнем това, а руският газ трябва да бъде допуснат в Европа без участието на украински компании, - министър-председателят Роберт Фицо.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

САЩ

Мнениеот Drunken_Master » 27 яну 2024 22:58

Изображение
Изображение

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 27 яну 2024 23:14

Това да го гледа Ловеч и после да плюе нашата граница.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 27 яну 2024 23:19

Аз го бях писал веднъж тук. На най-добрият ми приятел, братовчедка му ходеше с граничарче. Бил на турската граница. Оня... прост, прост, направо вдлъбнат. Взима доста добра заплата, цял ден работи, после три дена почива. Даже спали в някакъв хотел, което е интересно. Но общо-взето каза, че не е по силите на граничарите, за да опазят нашата граница. Идвали на талази, в повечето случаи били и въоръжени. Оня направо ми каза, че не му се занимавало. Не искал, да рискува, щяло да стане някой сакатлък.

П.С.
Баща му кукер, нищо чудно да го е уредил на хубавата работа.
Изображение

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 27 яну 2024 23:24

Граница се пази само по един начин - стрелба на месо. Другото е цирк. И в САЩ, и в Европа нахлуват пълчища от полу човеци щото границите са разграден двор и никой нищо не пази.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

!

Мнениеот Drunken_Master » 27 яну 2024 23:29

Между другото, едно време... още като ученик ме беше впечатлил българският филм "Граница" от 1994 г. с Наум Шопов, Чочо, Мариян Вълев, Зуека, Ути... те всичките май ги бяха вкарали вътре. Който не се сеща, това е онзи филм, в който загорелият Ники Урумов "обладава" една козичка. Та... беше ми интересно, да чета коментарите за самият филм. Бивши граничари от социализма спореха, дали самият филм е базиран на действителни случки или е антикомунистическа простотия. Общо-взето 50:50 бяха, ама е имало страшни простотии.

Баща ми е служил 1961-1963г. в района около Капитан Андреево и от него съм слушал доста по-различни неща от изложените във филма. За 2 г. служба (заставата в с. Капитан Андреево вкл. КПП, заставата в с. Чернодъб) по негово време е имало само 2-3 "бягства". 1 в багажник на МПС (заловен по сигнал), 1 начетен счетоводител, 1 трудовак и 1 граничар преплувал Марица и духнал (след няколко месеца върнат от гърците и гръмнат при съмнителни обстоятелства). В този филм се разглежда само периода след построяването на кльона през 1962г. Защо?! А 1947-1953г. когато действително по определени участъци на южната граница е било доста горещо и са дадени много жертви от наша страна. Тези хора все за нещо са си дали живота... В района на с. Мезек общ. Свиленград през есента на 1951г. Георги Георгиев (Пирдопски) със заповедта си за уволнение в джоба и в цивилни дрехи се връща след като си е тръгнал от заставата, защото чува изстрели и загива в престрелка с диверсанти. Защо?! Той вече е бил цивилен и е можел да си продължи към града... В ценностната система на този човек сигурно е имало и нещо повече от това да си хапне и да се наспи. Половин година по-късно на връх Сарабурун над Мезек загиват Асен Илиев, Стоил Косовски и Георги Стоименов. През юли 1953 г. на римския каменен мост над р. Доспат загива Вергил Ваклинов... и много други... Предполагам, че тези хора не са тичали след въоръжени и обучени диверсанти, само за да ги гръмнат за няколко дни отпуск. Сигурно паметниците им отдавна са обрасли в бурени, а не бива... Вечна слава на героите, отдали живота си за неприкосновеността на границите на България!
Защо непременно трябва всичко това да се скрива и премълчава за сметка на това да се показва колко е лоша тоталитарната система... Лоша е, но за да се покаже една истина не трябва да се потъпква и отрича друга.
Както навсякъде така и в Гранични войски, а сега и в Гранична полиция сигурно е имало и има много хора недостойни да носят ЗЕЛЕНИТЕ ПАГОНИ, но те не са всички... Граничарите не са банда убийци!!! И после има разлика между 50-те години, когато като цяло все още се е вярвало в правилността на посоката и 70-те, 80-те и по-късно - "демокрацията". Сега повечето морални ценности са подменени с шума на парите и много от хората, които "охраняват" границите на България сега са там само заради "келепирче" или защото не стават за друго.
Изображение

Върни се в “Свободна зона”