Eminem написа:Има повече логика да е българска, отколкото славянска.
Има да... Ако вярваме на глупостите на Божидар Димитров, че Кирил и Методий били българи... За съжаление, обаче... това не е истина. И на мен щеше да ми е приятно, ако беше... но тя не е. А това да си приписваме разни чужди заслуги си е жив македонизъм. Има предостатъчно други неща, с които да се гордеем. Примерно културата, обичаите, природата.
Eminem написа:И пак да си кажа, Българите НЕ СА славяни!
Напротив, славяни са. Това не знам, къв идиот трябва да си, че да го отричаш. Ясно е, че "модерните" историци искат да заличат абсолютно всякаква наша връзка с Русия, ама това е доста жалко... Само да вметна, че и украинците твърдят, че са арийци. И те величаят Адолф Хитлер. А това е доста недостойно... В смисъл, да лапаш пишката на някакъв психичноболен тип, който е искал, да те превърне в препарат за почистване. Включително и нас.
Кирил и Методий създават азбука за славяните, изследвайки техният език. По-късно Климент Охридски преправя част от буквите, които били неудобни или трудни за изговаряне. По време на Първата българска държава, доколкото ми е ясно и двете азбуки са служили едновременно (коя повече, коя по-малко), но постепенно глаголицата отпада, а кирилицата остава. По същество, кирилицата си е изцяло реципирана заедно с тогавашните и фонетични съответствия гръцка азбука с добавени букви.
На Черноризец Храбър, вярваш ли му? Щото една от теориите е, че... това е самият Климент Охридски. : ))))
Подобно на това и св. Кирил създаде буква „аз“. Но като първа буква и дадена от бога на славянския род за развързване устата на онези, които чрез азбуката се учат на разум, „аз“ се изговаря с широко отваряне на устата, а другите букви се изговарят и произнасят със слабо разтваряне на устата. Тези са славянските букви и така трябва да се пишат и произнасят: а, б, в, г…
А славянските книги сам св. Константин, наречен Кирил, ги преведе и буквите създаде за малко години: онези мнозина, 7 души, и за много години създадоха техните букви, а 70 — превода. Затова славянските букви са по-свети и по за почит, защото свят мъж ги е създал, а гръцките — елини езичници.
Обаче ако запиташ славянските азбукарчета, като речеш: „Кой ви е създал азбуката или превел книгите?“, всички знаят и в отговор ще рекат: „Св. Константин Философ, наречен Кирил, той ни създаде азбуката и преведе книгите и брат му Методий.“