fcb_bg написа:vaskonti написа:fcb_bg написа:vaskonti написа:Абе като си имат проблем руснаците с някой, да си ги оправят! Кажи ми с думи прости - защо не искаме компенсация? Защото им влизаме в положението и разбираме колко тежко им е било и...просто сме им приятели? Не ми пробутвай разни приказки за пирати, това няма връзка с нищо. Щото аз помня, че след едно от пиратските нападения в арабския залив влязоха няколко американски разрушителя и нападенията секнаха. Но едва ли е заради тях, по-скоро е заради руснаците, които са гледали лошо от Москва.
Защо не искаш от украинците компенсации?
Викаш, европейците к'во ги интересуват проблемите при доставките. Ами какъв тогава го дирят при преговорите на Русия с Украйна? Йотингер като какъв се явява?
Защото договорът ни е с Русия... мислех, че е очевидно...![]()
Когато има опасност от военен конфликт, нещата са малко по-различни от един търговски спор.
Ето там ти е проблема, че пак не чуваш. Защо нямаме проблем с доставките на ядрено гориво? Нали е от същия доставчик?
Не е опасността от военен конфликт, не смесвай нещата. Опасността е, че разбраха, че руснаците не блъфират и този път се намесват. Обаче пък от друга страна ги коват американците с едно непрестанно мрънкане за санкции. Не им е лесно и на тях.
Ти какво сега? Да не ми казваш, че за да искаме компенсация трябва да ни резнат по всички линии? Тоест, трябва да бъдат нарушени всички договори, така ли? Ако е нарушен само един договор, пък бил той най-големия и за най-много пари, няма основание за компенсация?