Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот vaskonti » 07 авг 2014 22:38

fcb_bg написа:
vaskonti написа:
fcb_bg написа:
vaskonti написа:Абе като си имат проблем руснаците с някой, да си ги оправят! Кажи ми с думи прости - защо не искаме компенсация? Защото им влизаме в положението и разбираме колко тежко им е било и...просто сме им приятели? Не ми пробутвай разни приказки за пирати, това няма връзка с нищо. Щото аз помня, че след едно от пиратските нападения в арабския залив влязоха няколко американски разрушителя и нападенията секнаха. Но едва ли е заради тях, по-скоро е заради руснаците, които са гледали лошо от Москва.

Защо не искаш от украинците компенсации?
Викаш, европейците к'во ги интересуват проблемите при доставките. Ами какъв тогава го дирят при преговорите на Русия с Украйна? Йотингер като какъв се явява?

Защото договорът ни е с Русия... мислех, че е очевидно... :roll:
Когато има опасност от военен конфликт, нещата са малко по-различни от един търговски спор.

Ето там ти е проблема, че пак не чуваш. Защо нямаме проблем с доставките на ядрено гориво? Нали е от същия доставчик?
Не е опасността от военен конфликт, не смесвай нещата. Опасността е, че разбраха, че руснаците не блъфират и този път се намесват. Обаче пък от друга страна ги коват американците с едно непрестанно мрънкане за санкции. Не им е лесно и на тях.

Ти какво сега? Да не ми казваш, че за да искаме компенсация трябва да ни резнат по всички линии? Тоест, трябва да бъдат нарушени всички договори, така ли? Ако е нарушен само един договор, пък бил той най-големия и за най-много пари, няма основание за компенсация? :|
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 07 авг 2014 22:40

vaskonti написа:
fcb_bg написа:
vaskonti написа:
fcb_bg написа:
vaskonti написа:Абе като си имат проблем руснаците с някой, да си ги оправят! Кажи ми с думи прости - защо не искаме компенсация? Защото им влизаме в положението и разбираме колко тежко им е било и...просто сме им приятели? Не ми пробутвай разни приказки за пирати, това няма връзка с нищо. Щото аз помня, че след едно от пиратските нападения в арабския залив влязоха няколко американски разрушителя и нападенията секнаха. Но едва ли е заради тях, по-скоро е заради руснаците, които са гледали лошо от Москва.

Защо не искаш от украинците компенсации?
Викаш, европейците к'во ги интересуват проблемите при доставките. Ами какъв тогава го дирят при преговорите на Русия с Украйна? Йотингер като какъв се явява?

Защото договорът ни е с Русия... мислех, че е очевидно... :roll:
Когато има опасност от военен конфликт, нещата са малко по-различни от един търговски спор.

Ето там ти е проблема, че пак не чуваш. Защо нямаме проблем с доставките на ядрено гориво? Нали е от същия доставчик?
Не е опасността от военен конфликт, не смесвай нещата. Опасността е, че разбраха, че руснаците не блъфират и този път се намесват. Обаче пък от друга страна ги коват американците с едно непрестанно мрънкане за санкции. Не им е лесно и на тях.

Ти какво сега? Да не ми казваш, че за да искаме компенсация трябва да ни резнат по всички линии? Тоест, трябва да бъдат нарушени всички договори, така ли? Ако е нарушен само един договор, пък бил той най-големия и за най-много пари, няма основание за компенсация? :|

Не, просто питам защо имамхме проблем с доставките на газ, а нямаме с други. Посредникът ли пречи, доставчикът ли е виновен? финансови претенции към Украйна за пропуснати ползи искаш ли да предявим или само руснаците са ти виновати?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 07 авг 2014 22:41

vaskonti написа:Абе като си имат проблем руснаците с някой, да си ги оправят!

Аха, ама като тръгнат да го оправят, санкции, изверги, пътнически самолети свалят, агресори и прочее... Аз не разбирам-искаш българският интерес да е начело, а пропагандираш точно обратното! От ЕС и СШП България добро не е видяла и няма да види! Това си го запиши и провери в историята назад дали се е случило някога. Фактите са си факти. Но няма лошо, всеки си има виждане.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 07 авг 2014 22:43

В бизнес отношенията нещата в подобни случаи са елементарни - едната страна по договора компенсира другата, след което си търси парите от третата страна, виновна за нарушаването на договора! Това са нормалните отношения, а не ние да гоним трета страна и да обвиняваме четвърта за това, че не се е намесила!
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 07 авг 2014 22:46

sin4ec написа:
vaskonti написа:Абе като си имат проблем руснаците с някой, да си ги оправят!

Аха, ама като тръгнат да го оправят, санкции, изверги, пътнически самолети свалят, агресори и прочее... Аз не разбирам-искаш българският интерес да е начело, а пропагандираш точно обратното! От ЕС и СШП България добро не е видяла и няма да види! Това си го запиши и провери в историята назад дали се е случило някога. Фактите са си факти. Но няма лошо, всеки си има виждане.

Руснаците поискаха да избегнат проблемите с посредника, ЕС вместо да ги подкрепи, банна Потока. Всъщност бъдещите клиенти ги подкрепиха, но развитие на страни 2-ра категория в съюза, означава проблем за развитието на светата троица в съюза.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 07 авг 2014 22:48

vaskonti написа:В бизнес отношенията нещата в подобни случаи са елементарни - едната страна по договора компенсира другата, след което си търси парите от третата страна, виновна за нарушаването на договора! Това са нормалните отношения, а не ние да гоним трета страна и да обвиняваме четвърта за това, че не се е намесила!

Нема да се разберем с теб.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 07 авг 2014 22:49

Koмпенсации-момпенсации... Руският бизнес, вече мрънка заради санкциите.

Едно леееко побутване отвън му трябва, и Путин изневиделица ще се сдобие с доста неприятна вътрешна опозиция.
Лошото е, че заради егото на няколко "Сили", светът върви отново към рецесия и картите след това, отново ще бъдат раздадени.
Каквото и да си говорим, България тъкмо стъпи малко от малко на крака, и скоро май пак ще вървим към 30 % безработица и "затягане на коланите".

И този път, за разлика от предходни, няма да са виновни политиците ни.
Заради една шепа самозабравили се "великани" , малките пак ще го отнесем.
И да, няма никакво значение, дали сме в орбитата на Русия или ЕС.
Към момента ако ще и руска република да бяхме, пак щяхме да духаме таратора.
И то много по-тежко, от колкото ни предстои.

Но мен лично, това не ме интересува.
Всички големи ще са виновни за новата рецесия.
По-добре да се забухват с бомбите... И да чакаме 2-рото Пришествие.
Ясно е, че настоящата конюктура на тази Планета, се изчерпа окончателно.
Само се въртим в омагьосани кръгове на локални и глобални конфликти ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 07 авг 2014 22:50

vaskonti написа:В бизнес отношенията нещата в подобни случаи са елементарни - едната страна по договора компенсира другата, след което си търси парите от третата страна, виновна за нарушаването на договора! Това са нормалните отношения, а не ние да гоним трета страна и да обвиняваме четвърта за това, че не се е намесила!

Да, така е, но когато страната си търси правата от нарушилата договора, е обявена за световен враг , пияни изверги и прочее!
Но не разбрах какво общо има това с факта, че Бг ще търпи загуби от тъпите санкции, които освен безсмислени, са и вредни!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 07 авг 2014 22:52

THE G.A.M.E написа:Koмпенсации-момпенсации... Руският бизнес, вече мрънка заради санкциите.

Едно леееко побутване отвън му трябва, и Путин изневиделица ще се сдобие с доста неприятна вътрешна опозиция.
Лошото е, че заради егото на няколко "Сили", светът върви отново към рецесия и картите след това, отново ще бъдат раздадени.
Каквото и да си говорим, България тъкмо стъпи малко от малко на крака, и скоро май пак ще вървим към 30 % безработица и "затягане на коланите".

И този път, за разлика от предходни, няма да са виновни политиците ни.
Заради една шепа самозабравили се "великани" , малките пак ще го отнесем.
И да, няма никакво значение, дали сме в орбитата на Русия или ЕС.
Към момента ако ще и руска република да бяхме, пак щяхме да духаме таратора.
И то много по-тежко, от колкото ни предстои.

Но мен лично, това не ме интересува.
Всички големи ще са виновни за новата рецесия.
По-добре да се забухват с бомбите... И да чакаме 2-рото Пришествие.
Ясно е, че настоящата конюктура на тази Планета, се изчерпа окончателно.
Само се въртим в омагьосани кръгове на локални и глобални конфликти ...

Ааа, когато розовите революции са в Близкия изток, майната му. Обаче, когато са на един хвърлей, се чувства, че е гадно, нали?
Ти да не биии така случайно да си мислел, че преначертаните балкани са били последният конфликт около нас?
Последна промяна от fcb_bg на 07 авг 2014 22:57, променено общо 1 път.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 07 авг 2014 22:56

fcb_bg написа:Ааа, когато розовите революции са в Близкия изток, майната му

Ами да.
Майната им на мюсюлманите.

И без това са ненужен придадък, който ще изчезне, както се е появил.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Върни се в “Свободна зона”