Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот BRF » 22 ное 2023 10:44

Soulen написа:
BRF написа:Тоя пример ми хареса и следствията от него е войната в Украйна!Наистина е сложно нещо и затова им отварят няколко фронта на хегемона САЩ!Сам виждаш как зарязаха Украйна като се започна това в Израел!Гледал съм тоя филм Капитан Филипс за сомалииците,които отвлякоха кораба и тези момчета от Йемен въобще не приличаха на същите!Не ми се мисли ако Китай тръгне към Тайван,вече какво точно ще правят Щатите!

Ами Украйна не е важна. Поставям се в техните обувки и според мен тя е само бонус. В смисъл печелят сега адски много, но дори и да се провалят плановете, те вече са спечелили достатъчно. Утре, ако я няма Украйна, тях не ги бърка по никакъв начин.

Израел е в пъти по-важен за техните интереси в БИ, а и според мен тяхната роля е по-скоро да балансират и да не позволят неконтролируема ескалация там. От началото на войната вече месец и половина, всичко което правят там, е деескалация и превенция съседи на Израел да не се намесят.

Тайван е червена линия според мен. Чисто икономически с чиповете и цялата електроника, която се произвежда там, е прекалено важна. За мен няма никакъв шанс да отстъпят Тайван, докато не се появи тяхна алтернатива, която да ги замести напълно. И Китай и САЩ имат много какво да губят там, ще се разберат с дипломация.

Значи според теб ако сега им отворят още един фронт в Тайван и ще трябва да зарежат Израел!?Украйна е ясно,че я хвърлиха на кучетата и това трябва да светва на всички нас,що за партьор са САЩ!

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 22 ное 2023 10:51

Soulen написа:
Големите държави имат нужда от външен враг. По същия начин в Русия и в Китай плашат населението си, че Запада ще ги съсипе, ако не са Путин и Мечо Пух да ги пазят от тях. Стратегия, стара колкото човечеството.

Да, това е така. Именно поради тази причина Русия няма да се разпадне, както си мисли Играта. Просто САЩ няма да го позволят.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 22 ное 2023 11:29

BRF написа:
Soulen написа:
BRF написа:Тоя пример ми хареса и следствията от него е войната в Украйна!Наистина е сложно нещо и затова им отварят няколко фронта на хегемона САЩ!Сам виждаш как зарязаха Украйна като се започна това в Израел!Гледал съм тоя филм Капитан Филипс за сомалииците,които отвлякоха кораба и тези момчета от Йемен въобще не приличаха на същите!Не ми се мисли ако Китай тръгне към Тайван,вече какво точно ще правят Щатите!

Ами Украйна не е важна. Поставям се в техните обувки и според мен тя е само бонус. В смисъл печелят сега адски много, но дори и да се провалят плановете, те вече са спечелили достатъчно. Утре, ако я няма Украйна, тях не ги бърка по никакъв начин.

Израел е в пъти по-важен за техните интереси в БИ, а и според мен тяхната роля е по-скоро да балансират и да не позволят неконтролируема ескалация там. От началото на войната вече месец и половина, всичко което правят там, е деескалация и превенция съседи на Израел да не се намесят.

Тайван е червена линия според мен. Чисто икономически с чиповете и цялата електроника, която се произвежда там, е прекалено важна. За мен няма никакъв шанс да отстъпят Тайван, докато не се появи тяхна алтернатива, която да ги замести напълно. И Китай и САЩ имат много какво да губят там, ще се разберат с дипломация.

Значи според теб ако сега им отворят още един фронт в Тайван и ще трябва да зарежат Израел!?Украйна е ясно,че я хвърлиха на кучетата и това трябва да светва на всички нас,що за партьор са САЩ!

САЩ могат да воюват на няколко фронта, ако пожелаят. Просто не желаят да инвестират повече в Украйна, ако не виждат смисъл. Нямат проблем да пазят Израел. Само единия самолетоносач с цялото оборудване там е достатъчен, а те имат още няколко такива. А и не мисля, че Израел има нужда от нещо повече от редовни доставки на амуниции и снаряди за защитните им системи.

bubka написа:
Soulen написа:
Големите държави имат нужда от външен враг. По същия начин в Русия и в Китай плашат населението си, че Запада ще ги съсипе, ако не са Путин и Мечо Пух да ги пазят от тях. Стратегия, стара колкото човечеството.

Да, това е така. Именно поради тази причина Русия няма да се разпадне, както си мисли Играта. Просто САЩ няма да го позволят.

Няма да го позволят по друга причина. Ако се разпадне неконтролируемо, не се знае в какви хора може да попаднат Ядрени бойни глави. Това би било истинска катаастрофа за целия свят. За мен от това ги е страх основно.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 22 ное 2023 11:32

Освен това Украйна не е съюзник и партньор, а просто средство. Няма база за сравнение със страни членки на НАТО, Израел, Япония или Ю Корея. Все едно като са помагали едно време на Афганистан, за да съсипят СССР, талибаните да са им били съюзници. Нямат никакво задължение да помагат на Украйна и всичко е "на добра воля".
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 22 ное 2023 11:51

Soulen написа:
bubka написа:
Soulen написа:

Няма да го позволят по друга причина. Ако се разпадне неконтролируемо, не се знае в какви хора може да попаднат Ядрени бойни глави. Това би било истинска катаастрофа за целия свят. За мен от това ги е страх основно.

Да, и това е вярно. Много ме кефят сегашните умни и красиви с каква страст искат да падне Путин без да си дават сметка, че там има РЕАЛНИ екстремистки елементи, които наистина биха натиснали копчето, като си мислят, че падне ли, задължително ще дойде някой тип Навални. Е, това съвсем не е сигурно.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 22 ное 2023 12:00

bubka написа:
Soulen написа:
bubka написа:
Soulen написа:

Да, и това е вярно. Много ме кефят сегашните умни и красиви с каква страст искат да падне Путин без да си дават сметка, че там има РЕАЛНИ екстремистки елементи, които наистина биха натиснали копчето, като си мислят, че падне ли, задължително ще дойде някой тип Навални. Е, това съвсем не е сигурно.

Той трябва да падне, така или иначе времето му изтича. Ясно е, че няма да имаме стабилност, докато той е жив. Въпроса е от кофти положение, да стане добро с някой адекватен тип Гари Каспаров, а не да дойде някой дебил и света да е застрашен през цялото време. Като управляваш 20+ години и си без никаква конкуренция, винаги свършват нещата по един и същи начин. Който и да е, ще се изчерпа и самозабрави в такава позиция. Путин им беше полезен първите 10 години на управлението си, следващите 10 доведоха Русия до истинска катастрофа и ще става и по-зле. Малко като първите години на Хитлер за Германия. То такъв е горе долу принципа на всяка диктатура. В началото има голям подем, след това излизат проблемите. Малко хора знаят, че Северна Корея в първите 10 години след Корейската война, са били в по-добро състояние от Южна Kорея. 50 години по-късно вече няма база за сравнение.

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 22 ное 2023 12:09

Soulen написа:Освен това Украйна не е съюзник и партньор, а просто средство. Няма база за сравнение със страни членки на НАТО, Израел, Япония или Ю Корея. Все едно като са помагали едно време на Афганистан, за да съсипят СССР, талибаните да са им били съюзници. Нямат никакво задължение да помагат на Украйна и всичко е "на добра воля".

Много ме кефят наивните ти мнения!Нали не си мислиш,че ако някой няма интерес,ще ни защити щото сме били в НАТО :lol: !Гледай Украйна и мисли за България!

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 22 ное 2023 12:35

Ние сме абсолютно същото средство за американците като Украйна, което ще бъде похарчено, ако стане нужда и им е в интереса да го направят. Това са фактите.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 22 ное 2023 12:41

bubka написа:Ние сме абсолютно същото средство за американците като Украйна, което ще бъде похарчено, ако стане нужда и им е в интереса да го направят. Това са фактите.

Досега натовска държава никога не е била жертвана. Цялото Нато ще се разпадне, ако това се случи, защото става абсолютно несъстоятелно. Затова Балтика и Полша си правят каквото искат и са сигурни, че няма да ги оставят. Остави ни нас, други са застрашени.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 22 ное 2023 12:44

Soulen написа:
bubka написа:Ние сме абсолютно същото средство за американците като Украйна, което ще бъде похарчено, ако стане нужда и им е в интереса да го направят. Това са фактите.

Досега натовска държава никога не е била жертвана. Цялото Нато ще се разпадне, ако това се случи, защото става абсолютно несъстоятелно. Затова Балтика и Полша си правят каквото искат и са сигурни, че няма да ги оставят. Остави ни нас, други са застрашени.

И как точно ще се разпадне, ако САЩ решат да иницират война НАТО-Русия. Кой ще бъде "домакин" на срещата :? ? Или няма да се чувстваш похарчен, а "горд" съюзник.

Върни се в “Свободна зона”