BRF написа:Тоя пример ми хареса и следствията от него е войната в Украйна!Наистина е сложно нещо и затова им отварят няколко фронта на хегемона САЩ!Сам виждаш как зарязаха Украйна като се започна това в Израел!Гледал съм тоя филм Капитан Филипс за сомалииците,които отвлякоха кораба и тези момчета от Йемен въобще не приличаха на същите!Не ми се мисли ако Китай тръгне към Тайван,вече какво точно ще правят Щатите!
Ами Украйна не е важна. Поставям се в техните обувки и според мен тя е само бонус. В смисъл печелят сега адски много, но дори и да се провалят плановете, те вече са спечелили достатъчно. Утре, ако я няма Украйна, тях не ги бърка по никакъв начин.
Израел е в пъти по-важен за техните интереси в БИ, а и според мен тяхната роля е по-скоро да балансират и да не позволят неконтролируема ескалация там. От началото на войната вече месец и половина, всичко което правят там, е деескалация и превенция съседи на Израел да не се намесят.
Тайван е червена линия според мен. Чисто икономически с чиповете и цялата електроника, която се произвежда там, е прекалено важна. За мен няма никакъв шанс да отстъпят Тайван, докато не се появи тяхна алтернатива, която да ги замести напълно. И Китай и САЩ имат много какво да губят там, ще се разберат с дипломация.