Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

ReBorn1982

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот ReBorn1982 » 22 ное 2023 00:33

Eminem написа:хахаха либералчетата от ЕС са раздвоени между еврейските си господари и извратената им любов към всичко де що е дивак.

За тяхно щастие, от тях нищо не зависи и това гласуване е напълно безсмислено.

От евро клоуните нищо не зависи, всеки се гаври с тях, днес и Илхам Алиев се облекчи върху французите.

Шепа дъртаци и олигофрени си живеят в някакъв въображаем свят в Брюксел и околностите, нещо като късния СССР .....

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 22 ное 2023 00:37

Те са толкова жалки, че и ние може фино да се гаврим с тях ако имахме истински политици.

На линия
Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 22 ное 2023 00:42

Eminem написа:Те са толкова жалки, че и ние може фино да се гаврим с тях ако имахме истински политици.

Да, това е факт, ама с Киро Тъпото дори и европейските политици изглеждат като 10 класи отгоре.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

El_Capitano_Puyol

Мнениеот El_Capitano_Puyol » 22 ное 2023 00:47

Аз затова преди време написах конкретно за Франция, проблема с мигрантите, ако има умни политици там, трябва да настроят арабите (мюсюлмани) срещу негрите, които в по-голямата си част са християни, да се избиват помежду си като примати, на римския принцип - Разделяй и владей. Този процес ми е много интересен и го наблюдавам под лупа, ако се случи ще е нещо като с 1 куршум 2 заека, но да видим как ще се развият нещата там. :twisted:
Барса и Лудогорец але, алеее...

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 22 ное 2023 00:48

Това нещо по-долу, на около 70 години, което ако си свали 2-ата тона грим, половината от вас ще получат инфаркт :) (не че и така не изглежда плашещо :) ), е шеф на Централната банка на Европа ..... Жозеп Борел, "топ дипломатът на ЕС", е на 76 .... Урсула фон дер Лайнен е на 65 .... какво да говорим ??!

Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 22 ное 2023 02:46

Не е само това, а е въпрос на човек. Рейгън на колко беше? Ами Аденауер? Конрад е Канцлер на 87 години. Чърчил също е ПМ в доста напреднала и болна възраст. Я си представи Джон Маккейн и как някой го изнудва или как някоя страна от третия свят му държи тон и го заплашва :lol: Въпрос на личности и доколко те имат някакви убеждения и държат на тях или са израснали като политици като са се накланяли спрямо посоката на вятъра.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 22 ное 2023 09:55

Soulen написа:
BRF написа:Щом смяташ,че не ги бърка,нямам повече коментар!

Това си е самата истина, няма какво да си кривим душата. Никой не прави нещо без да е в негов интерес. Може би само ЕС по някакви си причини техни.

Да не отваряме темата с Либия и медиците ни, че накрая трябваше Саркози и най-вече жена му да ги спасят заради простотиите на Костов.

Иначе съм ЗА, да поддържаме елитни специални отряди, които да можеш да ги пратиш по опасни места, тип британските SAS или Френския легион. Да вършат реална работа, а не да си барат ташаците по цял ден.

САЩ контролираха този регион,който в момента им бяга и то много!Видни е че не могат да реагират по никакъв начин!Не знм как точно ще имаме елитен отряд при положение,че нямаме армия!Гъзим се на всеки и си подаряваме малкото неща които имаме,даже и на С300 посегнаха и после купуваме неща на картинки!Вън от всякакви про и анти руски риторики,сделките които се правят за меко казано "не в българския интерес"!

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 22 ное 2023 10:08

BRF написа:
Soulen написа:

Това си е самата истина, няма какво да си кривим душата. Никой не прави нещо без да е в негов интерес. Може би само ЕС по някакви си причини техни.

Да не отваряме темата с Либия и медиците ни, че накрая трябваше Саркози и най-вече жена му да ги спасят заради простотиите на Костов.

Иначе съм ЗА, да поддържаме елитни специални отряди, които да можеш да ги пратиш по опасни места, тип британските SAS или Френския легион. Да вършат реална работа, а не да си барат ташаците по цял ден.

САЩ контролираха този регион,който в момента им бяга и то много!Видни е че не могат да реагират по никакъв начин!Не знм как точно ще имаме елитен отряд при положение,че нямаме армия!Гъзим се на всеки и си подаряваме малкото неща които имаме,даже и на С300 посегнаха и после купуваме неща на картинки!Вън от всякакви про и анти руски риторики,сделките които се правят за меко казано "не в българския интерес"!

Йемен е в гражданска война от доста години, така че нищо не са контролирали там. А и нестабилност при съюзниците им, си мисля че е в тяхна полза. Ако ИЗраел не се нуждаеше от САЩ и нямаше толкова много врагове, американците щяха да загубят влияние там.

Същия пример мога да дам за Ю Корея и Япония. Ако ги нямаше враговете плашила С Корея и Китай, съюзниците на САЩ в региона, нямаше въобще да имат нужда от тях.

Геополитиката е сложно нещо и на пръв поглед може да не е в твой интерес, но всъщност да не е така. Друг пример е, че ако Русия я нямаше или беше в добри отношения с ЕС, САЩ нямаше да има никакво влияние тук.

Големите държави имат нужда от външен враг. По същия начин в Русия и в Китай плашат населението си, че Запада ще ги съсипе, ако не са Путин и Мечо Пух да ги пазят от тях. Стратегия, стара колкото човечеството.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 22 ное 2023 10:18

Soulen написа:
BRF написа:
Soulen написа:

Йемен е в гражданска война от доста години, така че нищо не са контролирали там. А и нестабилност при съюзниците им, си мисля че е в тяхна полза. Ако ИЗраел не се нуждаеше от САЩ и нямаше толкова много врагове, американците щяха да загубят влияние там.

Същия пример мога да дам за Ю Корея и Япония. Ако ги нямаше враговете плашила С Корея и Китай, съюзниците на САЩ в региона, нямаше въобще да имат нужда от тях.

Геополитиката е сложно нещо и на пръв поглед може да не е в твой интерес, но всъщност да не е така. Друг пример е, че ако Русия я нямаше или беше в добри отношения с ЕС, САЩ нямаше да има никакво влияние тук.

Големите държави имат нужда от външен враг. По същия начин в Русия и в Китай плашат населението си, че Запада ще ги съсипе, ако не са Путин и Мечо Пух да ги пазят от тях. Стратегия, стара колкото човечеството.

Тоя пример ми хареса и следствията от него е войната в Украйна!Наистина е сложно нещо и затова им отварят няколко фронта на хегемона САЩ!Сам виждаш как зарязаха Украйна като се започна това в Израел!Гледал съм тоя филм Капитан Филипс за сомалииците,които отвлякоха кораба и тези момчета от Йемен въобще не приличаха на същите!Не ми се мисли ако Китай тръгне към Тайван,вече какво точно ще правят Щатите!

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 22 ное 2023 10:34

BRF написа:Тоя пример ми хареса и следствията от него е войната в Украйна!Наистина е сложно нещо и затова им отварят няколко фронта на хегемона САЩ!Сам виждаш как зарязаха Украйна като се започна това в Израел!Гледал съм тоя филм Капитан Филипс за сомалииците,които отвлякоха кораба и тези момчета от Йемен въобще не приличаха на същите!Не ми се мисли ако Китай тръгне към Тайван,вече какво точно ще правят Щатите!

Ами Украйна не е важна. Поставям се в техните обувки и според мен тя е само бонус. В смисъл печелят сега адски много, но дори и да се провалят плановете, те вече са спечелили достатъчно. Утре, ако я няма Украйна, тях не ги бърка по никакъв начин.

Израел е в пъти по-важен за техните интереси в БИ, а и според мен тяхната роля е по-скоро да балансират и да не позволят неконтролируема ескалация там. От началото на войната вече месец и половина, всичко което правят там, е деескалация и превенция съседи на Израел да не се намесят.

Тайван е червена линия според мен. Чисто икономически с чиповете и цялата електроника, която се произвежда там, е прекалено важна. За мен няма никакъв шанс да отстъпят Тайван, докато не се появи тяхна алтернатива, която да ги замести напълно. И Китай и САЩ имат много какво да губят там, ще се разберат с дипломация.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Върни се в “Свободна зона”