Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот sin4ec » 07 авг 2014 22:06

vaskonti написа:
sin4ec написа:
vaskonti написа:Интересно защо не питате за компенсации от Русия за спирането на газта от Газпром през 2009?

А защо спряха газта тогава, ако може малко фактология за незапознатите?

Със сигурност не е защото ние сме им накривили шапката.

Ми обърнете се към дружките ви хохли да ви обезщетят! Нали сте партия с тях и пиндосите, ЕВРОМАЙДАН, свобода, демокрация и прочее...даже Обонго може да ви купи лютеницата за храна на негрите в Сомалия! ( вай, завалиите...). Колко пъти да го повтарям-не купувайте газ от Русия и си купувайте от Пиндостан, хем втечнен, хем ефтин. Не търгувайте с Русия, спрете дипломатическите отношения и толкоз. В момента турци, срби, македонци и латиноамериканци фъргат кючеци и се радват, а вие чакайте на трохи от гейовете и потупване от абезяните...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 07 авг 2014 22:07

Кашчей написа:
vaskonti написа:
fcb_bg написа:
vaskonti написа:Със сигурност не е защото ние сме им накривили шапката.

Ами ЕС да бяха понатиснали тогава украинците. Тоест крадците и длъжниците. Нали все международното право им е в устата.

Аха, значи когато ЕС налага санкции на Русия, трябва да искаме компенсации от ЕС. Когато Русия ни резне защото има проблем със трета страна, пак ЕС е виновен защото не е натиснал украинците! :lol:

Русия май резна не само нас, а всички, които получаваха газ през Украйна. Странно е защо все още не е станало пак, но май импортните санкции за година са по-яки. И ЕС щял да протестира, защото санкциите на Русия били политически, а санкциите на ЕС към Русия са... никак не политически, нали. Само ще те помоля да ми кажеш на каква основа са!

Разбира се, че са политически. А политика и пари са синоними.
Русия ни спря газта. От тук натам всякакви "ама то, ама обаче" и тем подобни ми ги спести. Договорът беше нарушен :arrow: компенсация! Защо не се пита за нея?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 07 авг 2014 22:08

sin4ec написа:
vaskonti написа:
sin4ec написа:
vaskonti написа:Интересно защо не питате за компенсации от Русия за спирането на газта от Газпром през 2009?

А защо спряха газта тогава, ако може малко фактология за незапознатите?

Със сигурност не е защото ние сме им накривили шапката.

Ми обърнете се към дружките ви хохли да ви обезщетят! Нали сте партия с тях и пиндосите, ЕВРОМАЙДАН, свобода, демокрация и прочее...даже Обонго може да ви купи лютеницата за храна на негрите в Сомалия! ( вай, завалиите...). Колко пъти да го повтарям-не купувайте газ от Русия и си купувайте от Пиндостан, хем втечнен, хем ефтин. Не търгувайте с Русия, спрете дипломатическите отношения и толкоз. В момента турци, срби, македонци и латиноамериканци фъргат кючеци и се радват, а вие чакайте на трохи от гейовете и потупване от абезяните...

Нещо каза ли?
[/center]

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 07 авг 2014 22:08

Мисля,че това е ключът.Тези неща Русия ги има в изобилие и решава :mrgreen:
http://www.vbox7.com/play:f69c1beb
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 07 авг 2014 22:15

vaskonti написа:Значи, грам хич не ме интересуват руските интереси и това дали Украйна ги е засегнала или не. Ние имаме договор с Русия и от тук натам всяко едно негово прекратяване следва да бъде компенсирано. Освен ако не решим да влезем в тежкото положение на Русия и в частност на Газпром. :| А в тоя форум е пълно с хора, които гледат първо руския интерес и чак след това българския и то ако не засяга руския.

Не са само руски интересите в доставките. Те си предупредиха, казаха на ЕС дайте да видим какво може да се направи, защото криза ще има. Кой да ги чуе. Сега проблема е по-голям и пак никой не чува руснаците.
Както и с пиратите в Аденския залив. Вземаха си кораби, докато не се объркаха с един руски. След 36 часа вече пиратските нападения бяха история. Могат руснаците да решат проблема в ИУ. Само ЕС да се осмели да свали ембаргото и да въоръжи Украйна. Ответ будет хороший.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 07 авг 2014 22:19

vaskonti написа:Нещо каза ли?

Не. Аз никога нищо не казвам, гледам ви сеира. Нямаше референдум за НАТО, нямаше референдум за ЕС( прецедент!), аз съм против Бг в НАТО и ЕС! Оправяйте се, не ме вълнува. Ако съм на руснаците, декември ви режа газта и ич не ме боли, оплаквайте се на арменския поп! Нали сте отворени, санкции налагате, ами налагайте! Хората се молят да се докопат до руския пазар, вие сами се наакахте... Но дерзайте, вий сте демократи с евроатлантическа ориентация! :) :) :)
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 07 авг 2014 22:20

Абе като си имат проблем руснаците с някой, да си ги оправят! Кажи ми с думи прости - защо не искаме компенсация? Защото им влизаме в положението и разбираме колко тежко им е било и...просто сме им приятели? Не ми пробутвай разни приказки за пирати, това няма връзка с нищо. Щото аз помня, че след едно от пиратските нападения в арабския залив влязоха няколко американски разрушителя и нападенията секнаха. Но едва ли е заради тях, по-скоро е заради руснаците, които са гледали лошо от Москва.
[/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 07 авг 2014 22:24

vaskonti написа:Абе като си имат проблем руснаците с някой, да си ги оправят! Кажи ми с думи прости - защо не искаме компенсация? Защото им влизаме в положението и разбираме колко тежко им е било и...просто сме им приятели? Не ми пробутвай разни приказки за пирати, това няма връзка с нищо. Щото аз помня, че след едно от пиратските нападения в арабския залив влязоха няколко американски разрушителя и нападенията секнаха. Но едва ли е заради тях, по-скоро е заради руснаците, които са гледали лошо от Москва.

Защо не искаш от украинците компенсации?
Викаш, европейците к'во ги интересуват проблемите при доставките. Ами какъв тогава го дирят при преговорите на Русия с Украйна? Йотингер като какъв се явява?

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 07 авг 2014 22:27

fcb_bg написа:
vaskonti написа:Абе като си имат проблем руснаците с някой, да си ги оправят! Кажи ми с думи прости - защо не искаме компенсация? Защото им влизаме в положението и разбираме колко тежко им е било и...просто сме им приятели? Не ми пробутвай разни приказки за пирати, това няма връзка с нищо. Щото аз помня, че след едно от пиратските нападения в арабския залив влязоха няколко американски разрушителя и нападенията секнаха. Но едва ли е заради тях, по-скоро е заради руснаците, които са гледали лошо от Москва.

Викаш, европейците к'во ги интересуват проблемите при доставките. Ами какъв тогава го дирят при преговорите на Русия с Украйна? Йотингер като какъв се явява?

Защото договорът ни е с Русия... мислех, че е очевидно... :roll:
Когато има опасност от военен конфликт, нещата са малко по-различни от един търговски спор.
[/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 07 авг 2014 22:33

vaskonti написа:
fcb_bg написа:

Защото договорът ни е с Русия... мислех, че е очевидно... :roll:
Когато има опасност от военен конфликт, нещата са малко по-различни от един търговски спор.

Ето там ти е проблема, че пак не чуваш. Защо нямаме проблем с доставките на ядрено гориво? Нали е от същия доставчик?
Не е опасността от военен конфликт, не смесвай нещата. Опасността е, че разбраха, че руснаците не блъфират и този път се намесват. Обаче пък от друга страна ги коват американците с едно непрестанно мрънкане за санкции. Не им е лесно и на тях.

Върни се в “Свободна зона”