АНКЕТА: "ЗА" или "ПРОТИВ" "АЕЦ-Белене"
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Народа каза ''За'' Белене
Откъде накъде, серГЕЙ ще присвоява моето "да" за Белене в своя полза. Същото важи и за бойко, който пък си присвоява тези, които не гласуваха. Не е правилно. Аз искам следващият референдум да бъде за "забрана на противоконституционната партия ДПС"!
Re: АНКЕТА: "ЗА" или "ПРОТИВ" "АЕЦ-Белене"
Интервю във Факултето, излъчено по БНТ преди 1 час -
- Искате ли да се строи АЕЦ Белене?
- Да! защото ако го няма токът ще е само 120 волта, а не 220!
Ето ви част от "информираното" мнение на народа...
- Искате ли да се строи АЕЦ Белене?
- Да! защото ако го няма токът ще е само 120 волта, а не 220!
Ето ви част от "информираното" мнение на народа...
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
nakito18 написа:Откъде накъде, серГЕЙ ще присвоява моето "да" за Белене в своя полза. Същото важи и за бойко, който пък си присвоява тези, които не гласуваха. Не е правилно. Аз искам следващият референдум да бъде за "забрана на противоконституционната партия ДПС"!
Брато, ти от Юпитер ли падаш ?!
Не виждаш ли, че СерГЕЙ още отначало се стремеше да политизира всичко и да извлече политически ползи, постоянно ни се внушаваше, че гласът ни за ЗА АЕЦ "Белене" ще е и глас против ГЕРБ (демек за нас, червените капути)
Тоя очилат мазняк е адски гнусен и противен.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА
4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.
1982 написа:nakito18 написа:Откъде накъде, серГЕЙ ще присвоява моето "да" за Белене в своя полза. Същото важи и за бойко, който пък си присвоява тези, които не гласуваха. Не е правилно. Аз искам следващият референдум да бъде за "забрана на противоконституционната партия ДПС"!
Брато, ти от Юпитер ли падаш ?!
Не виждаш ли, че СерГЕЙ още отначало се стремеше да политизира всичко и да извлече политически ползи, постоянно ни се внушаваше, че гласът ни за ЗА АЕЦ "Белене" ще е и глас против ГЕРБ (демек за нас, червените капути)
Тоя очилат мазняк е адски гнусен и противен.
Ем аз не съм 80-годишна пенсионерка с начално образование, за да може някой да манипулира и политизира мнението ми! Имам си позоция и си я изразявам. За лош късмет съвпада с тази на червените капути и кво? ? Само зат'ва да променя мисленето си - е няма как да стане. Затова казвам, че след референдума нито едните, нито другите имат право да си присвояват дивиденти за наша сметка
nakito18 написа:Ем аз не съм 80-годишна пенсионерка с начално образование, за да може някой да манипулира и политизира мнението ми! Имам си позоция и си я изразявам. За лош късмет съвпада с тази на червените капути и кво? ? Само зат'ва да променя мисленето си - е няма как да стане. Затова казвам, че след референдума нито едните, нито другите имат право да си присвояват дивиденти за наша сметка
БСП не могат да бият ГЕРБ на избори,за това си избраха тема в която не могат да загубят.Ти за какво мислиш,че политизираха този референдум,сега вече могат да кажат,че са били ГЕРБ и така да извлекат политически ползи (за финансовите питай Р.Овч.).
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]
- milen.hristov
- Контакти:
Овчаров: Белене носи 200 млдр. евро печалба
Сметки за деца с начално образование
2000 MW x 24 часа = 48000 MWh на ден
48000 MWh х 365 дни = 17 568 000 MWh
17 568 000 MWh х 60 години за живота на АЕЦ Белене = 1 054 080 000 MWh
Закръгляме на 1 милиард MWh за живота на АЕЦ Белене
200 милиарда евро / 1 милиард MWh = 200 евро за MWh
200 евро за MWh са 400 лв за MWh
1 MWh има 1000 кWh
400 лв / 1000 кWh = 0.4 лв печалба от всеки
По колко трябва да струва 1 кWh от АЕЦ Белене и по колко ще ни го продават другарите от ''партията наша''
за да успеят да измъкнат от джобовете ни 200 милиарда евро чиста печалба
Сметки за деца с начално образование
2000 MW x 24 часа = 48000 MWh на ден
48000 MWh х 365 дни = 17 568 000 MWh
17 568 000 MWh х 60 години за живота на АЕЦ Белене = 1 054 080 000 MWh
Закръгляме на 1 милиард MWh за живота на АЕЦ Белене
200 милиарда евро / 1 милиард MWh = 200 евро за MWh
200 евро за MWh са 400 лв за MWh
1 MWh има 1000 кWh
400 лв / 1000 кWh = 0.4 лв печалба от всеки
По колко трябва да струва 1 кWh от АЕЦ Белене и по колко ще ни го продават другарите от ''партията наша''
за да успеят да измъкнат от джобовете ни 200 милиарда евро чиста печалба
nakito18 написа:
Ем аз не съм 80-годишна пенсионерка с начално образование, за да може някой да манипулира и политизира мнението ми! Имам си позоция и си я изразявам. За лош късмет съвпада с тази на червените капути и кво? ? Само зат'ва да променя мисленето си - е няма как да стане. Затова казвам, че след референдума нито едните, нито другите имат право да си присвояват дивиденти за наша сметка![]()
Нали това ти казвам, няма значение дали си съгласен или не, като си отишъл да гласуваш в този фарс, гласът ти ще бъде употребен. В случая си гласувал ЗА и мазният очилат тъпунгер ни го вее сега и се пъчи, че си гласувал за БСП едва ли не.
Аз лично не гласувах, защото не съм експерт и не съм аз човекът, който трябва да решава подобни комплексни въпроси. Ядрената енергетика и свързаните с нея икономически неща, са много далеч от народа, за да решава той подобни въпроси.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА
4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.
- Viktor4o_Rs
- Контакти:
Комунягите се напрягаха, напрягаха и накрая нищо кой знае какво - 60 на 40 и малко над 20 % избирателна активност, ако беше под нея щяха да станат съвсем за смях
Щом при всичките си напъни успяха да докарат само толкова, значи ясна е работата. Каквото и да говорим, сигурен съм че по-голямата част от негласувалите също са били против "АЕЦ Белене". Въобще, тоя референдум беше напълно безсмислен, 20 милиона лева ни струваше и те отидоха за тоя дето духа, всички партии се обявиха за победители, а развитие - никакво. И да го внесат в Парламента все тая, така или иначе ще бъде отхвърлено.
За пореден път най-принципна, ясна, точна и аргументирана позиция показа само Костов и ДСБ. И ако има някой печеливш, то това е реално той.
За пореден път най-принципна, ясна, точна и аргументирана позиция показа само Костов и ДСБ. И ако има някой печеливш, то това е реално той.

BadBoy написа:Трябва да се забрани на хора без средно образование да гласуват за каквото и да е!! Опасно е такива индивиди да имат глас! Които гласува с ДА на тоя референдум трябва директно от там към Белене(затвора) за държавна измяна!
Завода в Ловеч за автомобили - 180млн лева
Завод край Пловдив за ултразвуково заваряне на плотове - 14млн лева
Завод на Technowood край Разлог за дървена преработка - 70 млн лева
Завод на биовет в Разград - 30 млн лева.
Завод за кабелна техника и електронни модули - 7 млн лева.
Завод за бетонови изделия Лео(автоматизиран) - 6 млн лева.
Завод за сухи строителни смеси на “Максит България” - 10 млн лева.
Завод за профилирани стоманени елементи Плевен - 15млн лева
и .... накрая има ТИКВЕНИЦИ, които ще гласуват с ДА за изграждане на АЕЦ за 20 млрд лева ?!! Нямало ние да ги плащаме, ама то от печалбата.... и кой ще им плаща тая печалба бе пакистанците ли, те ли ще ни купят тока, накрая ние ще я платим тая печалба леле прост народ. Изброих нови заводи които общата им инвестиция няма и 350 млн!!! Аз нямам, а и не мога да събера информация за ВСИЧКИ заводи в България, но те не струват 20 млрд!! Частни и държавни и всички заводи на куп струват колкото тоя смотан АЕЦ, че даже по-малко! Изобщо цялата ни икономика струва колкото тоя АЕЦ, вижте за 20г приватизация колко приходи сме взели - нямаме и за половин АЕЦ, вижте колко са инвестирани в нови заводи пак смешни суми.
Утре България ако е едно голо поле и има само пътища с блокове... и някой има 20 млрд лева ще може да построи кажи-речи цялата ни сегашна икономика!
Сравняваш ядрена енергетика със завод за плотове и такъв за бетонови изделия?
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема
vaskonti написа:sin4ec написа:И като цитираш насляпо Дянковските 25 млрд, би ли сметнал колко пари ще дадем с десетилетия за внос на ток от Румъния и Турция? Да не се окажат този път наистина 25 млрд, че и отгоре? Нещата са доста сложни, не е толкова лесно! Една АЕЦ е инвестиция за 40-50 години напред, не е сергия за домати! Дай да се обмислят тези аспекти, или викаш-ББ и Дянков за два месеца не мислят, тоя пък за 20 години?
Ние в момента внасяме ли ток, според теб? Според мен изнасяме и то доста, а имаме и излишък от мощности. И това е в момента - без Белене и само с 2 блока в Козлодуй. И не само това, ами и цената на тока ни е над 2 пъти по-малка от колкото в Германия, например.
Кой ти гарантира на теб, че ще имаме пазар на такова огромно количество ток, че да се избие една такава инвестиция и за колко време ще стане това при подобна на сегашната продажна цена? АЕЦ Козлодуй в момента, с тази цена, печели 70млн. лева на година. С колко трябва да се вдигне продажната цена за да се избият 6 милиарда(да приемем, че наистина това е цената) за 20г., както ни обяснява Станишев? Сигурен съм, че и сам можеш да пресметнеш.
Интересно защо референдумите с подобен въпрос в Европа завършват с отговор НЕ? Ние сме по-компетентни и прозорливи от другите държави ли?
Интересно защо всички социалистически партии в Европа са против, само нашите калпазани са ЗА? Дали пък не е заради вековните им връзки с братска Русия? Дали няма някакво лобиране и защитаване на интересите на руснаците, а не тези на България?
Като затворим Козлодуй и ТЕЦ-овете какво ще правим? Можеш ли да отговориш на този въпрос? Ще целуваме гъзовете на турци и румънци, искам да те видя тогава, колко ще си отворен!
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема