Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Capitano_Puyol

Re: Тема за политика - България

Мнениеот Capitano_Puyol » 03 апр 2023 02:36

Лошото е че олигофрените са се увеличили доста, като гледам колко им се вдига резултата спрямо последните избори... Добре че от тях не зависи нищо относно геополитическата ориентация на България и помощта за Украйна срещу наследниците на Монголската империя.
Барса и Лудогорец, але, алеее...

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 03 апр 2023 02:39

JimBeam написа:
Capitano_Puyol написа:Айде ГЕРБ обърна резултата при паралелното: 25.9% срещу 24.8%. До утре след реалното броене на бюлетините вече ще водят с 3% най-вероятно.

Не знам на какво се радваш, ама разликата в момента е под 1% без да са почнали да броят гласовете и без да са дошли гласовете извън страната. Там ПП и ДБ събират доста заедно с ДПС, а ГЕРБ са най-зле. Още утре като започнат да идват няма да се изненадам ПП/ДБ да дръпнат с 2%.

Това няма никакво значение в момента. Победител реално няма, защото ще има нови избори. С 39% избирателна активност нищо няма да стане. Цел номер едно в следващия парламент трябва да бъде внасянето на конституционна промяна, с която да се смени варианта за парламентарни избори и да се ограничат до два тура както президентските. След първия тур колкото партии са минали 4% остават за втория тур, ако не са гласували повече от 50% от гласоподавателите. На втория тур се прави класиране спрямо броя на гласовете и на базата на това се разпределят мандатите между партиите, които са минали 4% бариера на първия тур и цирка приключва. Без такива - 20 предсрочни избора, харчене на пари на вятъра и пропиляно време.

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 03 апр 2023 02:50

Thsmith написа:Кво значи да не сме обективни? Искаш да кажеш, че възраждане не привличат основно най-големите олигофрени и най-нисшите прослойки? Успяват категорично да изместят БСП от събирането на най-нископлатените загубеняци.

Днес бях свидетел на най-голямата простащина до сега. Редя се аз на опашката на избирателната секция и пред мен се случва следната случка- възрастна жена започва разпалено да обяснява как по времето на комунизма в България едва ли не жилищата се били давали на 20 годишен кредит с 1% фиксирана лихва, при което възрастен мъж я коригира и заявява, че и той е живял по това време и не е вярно и че е редно да си запази комунистическите призиви за себе си. “Ма вйй знаийти ли какви хубави военни училища имаше едно време и какви хубави момчета излизаха от там?”-тросва се госпожата. Мъжът съответно отговори, че е бил в родната казарма и знае много добре колко е било “хубаво” там и прикани отново госпожата да не говори глупости. “Какви мъже имаше едно време в България, а не гейове като сега с полички”- включва се около 40 годишен господин с вид на квартален тарикат- кожено яке, кожени панталони и т.н. “Извинете, аз съм роден през 1987-ма година и до сега от демокрацията съм видял само разруха”се включва младо момче, съпровождано от жена му, също 1987-ми набор до колкото разбрах. Това става на висок тон и почти викане в избирателната секция пред всички чакащи. Реакция от комисията никаква. Никой не е длъжен да слуша глупостите на никого. Хората са отишли там да гласуват по свое усмотрение. Но явно селяндурите не могат без да си покажат селянията. Пълна простащина.

nghcvth

Мнениеот nghcvth » 03 апр 2023 06:33

Ахахаха, голям кеф, че дори обединени, психодесните пак не успяха да спечелят. Аз съм раздвоен, какво искам да стане. Една евентуална коалиция на тия с ГЕРБ от една страна ще е пагубна за държавата, но от друга, тотално ще закрие жалкото им съществуване.
П.п. И ДПС, и Възраждане са в пъти по- добре от коалиция Нексо.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 03 апр 2023 07:14

Много добри резултати - ГЕРБ са първи, Възраждане имат близо 15%, ИТН са над чертата, а джендър-посерковците са загубили 2,5-3% от обединението.

tiamat написа:
Thsmith написа:По-добре ДПС от Възраждане... ако трябва да сме откровени.

Това е кошмар някакъв. Да ни поставят в положение да предпочитаме ДПС...

Много хора категорично биха избрали ДПС пред ЛГБТ свинщината от ППДБЛГБТПДППД, ако се стигне дотам ;).
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 03 апр 2023 07:22

Единствената изненада е ИТН. Между другото Копейките скоро ще станат втори, както вървят нещата. Добре си водат кампаниите, няма какво да се лъжем.

Преди седмица ми споделиха, че Ковачки е врътнал кранчето на Янев. И миналия път без купени вот в Бургас и Стара Загора нямаше да влезнат.

Баце ще иска да играе с ПП да ги досъсипе преди местните избори. Бях убеден, че Герб ще загубят бая големи области, но за момента се очертава само София да падне и пак не е сигурно. В Пловдив Коцето Димитров ще бие убедително бившия областен на ДБ, който ми е съсед между другото. В Бургас също е ясно, а Варна може Копейката да го превземе дори, което ще е цирк голям.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 03 апр 2023 07:27

Soulen написа:Единствената изненада е ИТН. Между другото Копейките скоро ще станат втори, както вървят нещата. Добре си водат кампаниите, няма какво да се лъжем.

Преди седмица ми споделиха, че Ковачки е врътнал кранчето на Янев. И миналия път без купени вот в Бургас и Стара Загора нямаше да влезнат.

Баце ще иска да играе с ПП да ги досъсипе преди местните избори. Бях убеден, че Герб ще загубят бая големи области, но за момента се очертава само София да падне и пак не е сигурно. В Пловдив Коцето Димитров ще бие убедително бившия областен на ДБ, който ми е съсед между другото. В Бургас също е ясно, а Варна може Копейката да го превземе дори, което ще е цирк голям.

ПП и ДБ нямат никакви местни структури. Тях и БСП ще ги бие на местния вот. Просто в по-малките места хората гласуват по-скоро за личности, отколкото за партии, а на места има дългогодишни успешни кметове.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 03 апр 2023 07:50

Soulen написа:Единствената изненада е ИТН. Между другото Копейките скоро ще станат втори, както вървят нещата. Добре си водат кампаниите, няма какво да се лъжем.

Все си мисля, че тоя път ще врътнат някоя коалицийка и седмите избори няма да са скоро….

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 03 апр 2023 08:02

bobonikolov написа:Това няма никакво значение в момента. Победител реално няма, защото ще има нови избори. С 39% избирателна активност нищо няма да стане.

Това не е вярно.
Избирателната активност е над 55%.
Имащите право на глас според списъците е 6,5 млн. Според преброяването преди година и нещо в България живеят около 5 млн. Гласуват около 2,5 млн. 300 хил нямат право на глас.
Грубо казано зад граница са над 2 млн, от които гласуват 150 хил. А зад граница колко са не са живи, не се знае.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 03 апр 2023 08:09

bubka написа:
ПП и ДБ нямат никакви местни структури. Тях и БСП ще ги бие на местния вот. Просто в по-малките места хората гласуват по-скоро за личности, отколкото за партии, а на места има дългогодишни успешни кметове.

Явно започват да ги организират, щом и в наше село отвориха офис. Е, до сега само са го налепили с плакати и вътре не съм виждал никой, но и честно казано не съм минавал от там в работно време. А и вече на втори поредни избори имат кандидат-депутат от града.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Върни се в “Свободна зона”