Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
ImmortaL_1000
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот ImmortaL_1000 » 02 апр 2023 22:21

Да ама фулл гласовете чак в четвъртък +.- някой процент . И какво са тръгнали да прават тия платени клоуни да ми дават някви прогнози.
[wrapimg=]https://gmsrp.cachefly.net/images/20/04/22/dfc5092693fb95b20c3a83264e9c2408/320.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 02 апр 2023 22:22

JustChelsea написа:
tiamat написа:
JustChelsea написа:
tiamat написа:
icko65 написа:
tiamat написа:Ама това са нормални неща, бе човек. Работодателят иска да постигне макс резултат с мин средства, работникът иска да постигне макс компенсация за мин усилия. Въпрос на преговори. Никой работодател няма да ти даде 2х заплата заради черните ти очи, както и никой работник няма да даде на работодателя си 2х труд за техните сини, примерно, очи. Никой не натиска никой да работи еди си къде си или някой да наема еди си кой си.

В Европа дето членуваме що не е така бе пич...

Е как да не е така? Така е навсякъде.

Ми не е .

Ми е. Това са аксиоматични неща за всеки един трудов пазар.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/hotelit ... plati.html
от 1000-1200 на 1200-1400 заплата при Башибузуци, които имат и намалено ДДС.

Някой да ти е опрял пистолет в главата да работиш за тях?

Capitano_Puyol

Мнениеот Capitano_Puyol » 02 апр 2023 22:25

Айде ГЕРБ обърна резултата при паралелното: 25.9% срещу 24.8%. До утре след реалното броене на бюлетините вече ще водят с 3% най-вероятно.
Барса и Лудогорец, але, алеее...

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 02 апр 2023 22:26

pomiqrat написа:
delqnski47 написа:Изображение

:)))

Да бяха гласували за герб и да не създават проблеми.

Абсолютно същото си помислих. Но според мен в момента ги манипулират. Просто те са балалайки и ще си кажат ''А....аз не искам така, ама щом останалите искат...''
Ххахаах
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

JustChelsea
Контакти:

Мнениеот JustChelsea » 02 апр 2023 22:28

tiamat написа:
JustChelsea написа:
tiamat написа:
JustChelsea написа:
tiamat написа:
icko65 написа:В Европа дето членуваме що не е така бе пич...

Е как да не е така? Така е навсякъде.

Ми не е .

Ми е. Това са аксиоматични неща за всеки един трудов пазар.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/hotelit ... plati.html
от 1000-1200 на 1200-1400 заплата при Башибузуци, които имат и намалено ДДС.

Някой да ти е опрял пистолет в главата да работиш за тях?

А ти сляп ли си, че да разбереш, че не е само в този сектор?
JustChelsea написа:А един пенсионер от къде да изкара бе, циничен миризливец?
Егати смотаният малоумник.

Ами да гледа теб и да прави обратното.
Имал е 45 години за да материализира уменията си във финансов актив.[/quote]

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 02 апр 2023 22:31

В неделя вече що така всички изкочиха. Изборите свършиха.

Потребителски аватар
slash1912
Контакти:

Мнениеот slash1912 » 02 апр 2023 22:36

tiamat написа:
slash1912 написа:
tiamat написа:Ама това са нормални неща, бе човек. Работодателят иска да постигне макс резултат с мин средства, работникът иска да постигне макс компенсация за мин усилия. Въпрос на преговори. Никой работодател няма да ти даде 2х заплата заради черните ти очи, както и никой работник няма да даде на работодателя си 2х труд за техните сини, примерно, очи. Никой не натиска никой да работи еди си къде си или някой да наема еди си кой си.

Абсолютно си прав,проблема за мен е другаде.
Не е въпроса само в числото,което работника получава като заплата нето.
Заплата бруто масово се пренебрегва,осигуровките са на минимална заплата.Извънреден труд-не се заплаща по закон,превишават се разрешените часове.Нощен труд-също.Работа на две или повече длъжности с една заплата.Не изплащане на болнични,отказ за ползване на платена отпуска-нарушенията са безкрайни и все в ущърб на работника.
Буров е казал:"Нацията ни никога няма да успее, ако не се отърве от най-долното си качество – да не си плаща и да се опитва винаги да мине метър."

Много съм съгласен и се чудя как може това да съществува в такива размери в БГ. Но проблемът не е в работодателите, те си се стремят към макс печалба, то е ясно, колкото им позволява средата. Проблемът е в държавните контролните органи, а и в самите работници, които не си изискват правата. Според мен.

В малките градове положението е трагично,там нарушенията отиват на 100 % ,някои даже взимат и под минималната,с осигуровки на 4 часа.Понеже няма къде другаде да работят,хората си мълчат.
Но в София,Пловдив,Варна,Бургас да не си знаеш правата и да не си ги търсиш при реално липсваща безработица -ей това не мога да го проумея!
[rimg]https://media.giphy.com/media/TGLJSYDmVQAqZsVPYN/giphy-downsized.gif[/rimg]

Потребителски аватар
ImmortaL_1000
Контакти:

Мнениеот ImmortaL_1000 » 02 апр 2023 22:41

И след няколко месеца овцете пак да гласуват...
[wrapimg=]https://gmsrp.cachefly.net/images/20/04/22/dfc5092693fb95b20c3a83264e9c2408/320.jpg[/wrapimg]

Capitano_Puyol

Мнениеот Capitano_Puyol » 02 апр 2023 22:42

Всеки път ми става смешно като обявят вечерта екзитполовете, където тежест има София и някой друг голям град. Знаем че там са горе долу кратунестите костоваци, христоивановци от дейбъ и други подобни...тогава изведнъж фанфари, голям резултат, обявяват победа едва ли не... пък после на другия ден като започнат да излизат реалните гласове след броенето на бюлетините и падат с 5-6%. :))
Последна промяна от Capitano_Puyol на 02 апр 2023 22:46, променено общо 1 път.
Барса и Лудогорец, але, алеее...

Потребителски аватар
JimBeam
Контакти:

Мнениеот JimBeam » 02 апр 2023 22:43

Capitano_Puyol написа:Айде ГЕРБ обърна резултата при паралелното: 25.9% срещу 24.8%. До утре след реалното броене на бюлетините вече ще водят с 3% най-вероятно.

Не знам на какво се радваш, ама разликата в момента е под 1% без да са почнали да броят гласовете и без да са дошли гласовете извън страната. Там ПП и ДБ събират доста заедно с ДПС, а ГЕРБ са най-зле. Още утре като започнат да идват няма да се изненадам ПП/ДБ да дръпнат с 2%.

Върни се в “Свободна зона”