Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот pomiqrat » 02 апр 2023 20:21

barca4ever написа:
Thsmith написа:На мен като цяло ми се иска да заменим президента с конституционен монарх, но това е друга тема ;)

Е тва означава Симеончо да го направим Цар :D

Папазки и Найденови харесват това
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 02 апр 2023 20:23

Drunken_Master написа:Нямаме нужда от монарх. Видяхме какво стана с Кобургската шайка и докъде докараха страната. През 1946-та българският народ изрита здраво по задните части мръсната лайнарска кобургска сган.

българският народ не е изритвал никого, а управлението на Негово Величество е недостижимо от който и да е от тогава. За престъпниците между 45 и 90 пък изобщо да не отваряме дума.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 02 апр 2023 20:26

icko65 написа:
Thsmith написа:ОО аз никога не съм се съмнявал, че в България хората, които са подходящи за копаене на картофи са много повече от тези, които могат нещо повече. ; )

Ей леке..за това няма да прогресираме..Работодатели като теб бол.Искат много труд а да плащат мин.заплата.
И хората в България не ги познаваш..Имат най вярната оценка..за работници говорим..но са бедни и безпомощни срещу вас..Кога ще си харчите милионите бе тапанари..За какво ги трупате.Видов ден идва..Нещастници

Да го кажем така. Примерно със Стефанов
Sstefanov написа:

не съм съгласен на почти никоя тема. Смятам да отвратителен и начина му на общуване и как изпуска нервите си и е склонен да скача върху хората. Това е от една страна. От друга обаче, човека е успял да се реализира. Учил е, отишъл е в друга страна и не работи като разносвач на вестници. Има семейство и го издържа. Направил е нужното за да живее добре. Може да не харесвам мнението му и да не съм съгласен с него, но го взимам под внимание, прочитам и разсъждавам върху него. Защо? Защото може да има право.
От друга страна, кой да дам за пример? А да... Имаше един юсер JustChelsea. Същия е вложил години в някаква диплома, но мизерства с някаква обща работа за 1000 лв бруто в столицата ни. Обвинява всички други, но не и себе си. Това какво ни говори? Говори, че този човек е завършен идиот или балък. Всеки да си избира. Естествено, човека изпитва трудности да се издържа, а какво остава да издържа семейство. Всичко това не е в резултат на липса на възможности, а от личните избори направени от даден индивид. След като е направил такива "мъдри" избори, с какви очи той може да дава мнение за нуждите на държавата и какво трябва да се прави? Как дявол го взел да се вземе мнението му под каквото и да е внимание? Как точно е справедливо той да има равен глас с равна тежест със Стефанов? Ето това имам предвид с отношението си към копачите на картофи.
Да, такива хора не уважавам, не ме интересува мнението им и ги смятам за маловажни. Ако някой се е припознал, много жалко за него.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

На линия
Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 02 апр 2023 20:33

Thsmith написа:
Sstefanov написа:
Thsmith написа:Аз честно казано бих приел едно уж експертно правителство начело с Плевнелиев. Той е приемлив за ДБ, идва от Бойчето и като цяло е доста добър мениджър. Ще натрие носа на пилотчето и глупавата му външна политика, а може да направи и нещо добро около на работа на институциите. Програма максимум е това.

Само трябва да се държат надалеч Василев и компания от финансовото министерство и раздуването на соц разходи.

Ти луд ли си точно за Плевнелиев ? :D
Може би най слабия президент евър.
Абе тея НДСВ - същите ли са като преди 20 години или други мутри ? Като се сетя, как се мъчеха да ме вербуват 2002 мисля, че беше. Ако бях се навил, можеше и да съм милионер :D
Плевнелиев беше най-добрият президент, който сме имали. Изобщо не може да става сравнение с пилотчето, гоце и компания.

Бат Петьо беше най-големия според мен. След него е Радев.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 02 апр 2023 20:49

icko65 написа:
Thsmith написа:ОО аз никога не съм се съмнявал, че в България хората, които са подходящи за копаене на картофи са много повече от тези, които могат нещо повече. ; )

Ей леке..за това няма да прогресираме..Работодатели като теб бол.Искат много труд а да плащат мин.заплата.
И хората в България не ги познаваш..Имат най вярната оценка..за работници говорим..но са бедни и безпомощни срещу вас..Кога ще си харчите милионите бе тапанари..За какво ги трупате.Видов ден идва..Нещастници

Ама това са нормални неща, бе човек. Работодателят иска да постигне макс резултат с мин средства, работникът иска да постигне макс компенсация за мин усилия. Въпрос на преговори. Никой работодател няма да ти даде 2х заплата заради черните ти очи, както и никой работник няма да даде на работодателя си 2х труд за техните сини, примерно, очи. Никой не натиска никой да работи еди си къде си или някой да наема еди си кой си.

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 02 апр 2023 20:54

Току що се върнах от гласуване в една от секциите в чужбина. За пореден път се убедих, че България никога няма да се оправи. Простащината заема застрашителни размери. Не бях гласувал от години. И сигурно повече няма да го направя отново.

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 02 апр 2023 21:05

Изображение

:)))
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
slash1912
Контакти:

Мнениеот slash1912 » 02 апр 2023 21:08

tiamat написа:Ама това са нормални неща, бе човек. Работодателят иска да постигне макс резултат с мин средства, работникът иска да постигне макс компенсация за мин усилия. Въпрос на преговори. Никой работодател няма да ти даде 2х заплата заради черните ти очи, както и никой работник няма да даде на работодателя си 2х труд за техните сини, примерно, очи. Никой не натиска никой да работи еди си къде си или някой да наема еди си кой си.

Абсолютно си прав,проблема за мен е другаде.
Не е въпроса само в числото,което работника получава като заплата нето.
Заплата бруто масово се пренебрегва,осигуровките са на минимална заплата.Извънреден труд-не се заплаща по закон,превишават се разрешените часове.Нощен труд-също.Работа на две или повече длъжности с една заплата.Не изплащане на болнични,отказ за ползване на платена отпуска-нарушенията са безкрайни и все в ущърб на работника.
Буров е казал:"Нацията ни никога няма да успее, ако не се отърве от най-долното си качество – да не си плаща и да се опитва винаги да мине метър."
[rimg]https://media.giphy.com/media/TGLJSYDmVQAqZsVPYN/giphy-downsized.gif[/rimg]

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 02 апр 2023 21:11

delqnski47 написа:Изображение

:)))

Да бяха гласували за герб и да не създават проблеми.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

На линия
Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 02 апр 2023 21:35

Drunken_Master написа:
bubka написа:
Drunken_Master написа:Коня ли визираш?

Да.

Пил ли си? :)

Бат Петьо си беше голем. Имаше една култова снимка, на която е седнал в непринудена и естествена поза и обяснява нещо, а Клинтън и Блеър седят срещу него и го слушат с видимо неподправен интерес. Представяш ли си например ситуация, в която Байдън /Тръмп и Борис Джонсън изобщо да се приближат дори на по-малко от 20 метра близо до Плевньо например ;ддд.
Иначе и Радев е голем. Досега никой президент не е управлявал в такава сложна и комплексна ситуация и да успява да държи такъв баланс в президентската институция, паралелно с това да е с висок рейтинг и абсолютно всички да опитват да си направят политически ПР покрай него като или се присламчват до него, за да си вдигнат рейтинга, или гледат да го плюват, пак за да си правят ПР. Като например джендър-ананистите от ДБ, които първо гласуваха за него на изборите, сега го предствят за най-големия враг ;ддд.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Върни се в “Свободна зона”