Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот Drunken_Master » 02 апр 2023 17:15

ivan56 написа:
Drunken_Master написа:
pomiqrat написа:С тези резултати без левицата или възхода няма да има отново правителство и като нищо шапкаря ще ни фалира.

Ами като такива тъпунгери като теб ходят да гласуват, напълно нормално...

Снощи гледам са ти "разказали играта" и сега се правиш на оригинален на "кучето", който пък е напълно прав.
Добър ден, ти ходи ли да гласуваш?

В интерес на истината ми разказаха играта. С ужас разбрах, че има украински етнос, както и беларуски такъв. Както и македонски. И босненски. И косоварски... По тяхната логика така излиза. :)

Правото на самоопределяне е яко нещо. Българите-мохамедани не са българи, защото се смятат за помаци! :)
Последна промяна от Drunken_Master на 02 апр 2023 17:22, променено общо 1 път.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 02 апр 2023 17:17

THE G.A.M.E написа:
garfield22 написа:Не е така, още от преди комунизма се е смятало, че сме славянски народ и че прабългарите са били тюркска орда, която впоследствие е била асимилирана от по-многобройните славянски маси. Но днес американофилите се опитват да променят историята и отричат, че сме наследници на нашите предци славяните и траките, а казват, че произлизаме единствено от прабългарите, дошли с Аспарух. А държавата е нормално да се казва България, защото е кръстена на управляващия народ, независимо дали той е съставлявал само малък елит или целокупното население на страната.
През соца "славянството" става официална религия.
До преди това просто е имало спорове, от типа на "тюрки", "траки" или отделен арийски клон.

Разбира се през вековете под османска власт няма как да изграждаме собствена история и сРъби+руснаци се възползват от това.
Основният източник за зараждането на "славизма" е един труд на Мавро Орбини, който получава финансиране от руският императорски двор, за да унифицира една обща история на всички народи в Източна Европа.
Разбира се, това е сърбин, роден в Хърватия и с охота приема ...

Инак, средновековните хронисти не могат да бъдат пренебрегвани.
Те никъде и никога не споменават, че "море от славяни погълна българите и те забравили езика си".
Никога и не пишат, че Азбуката е "славянска". Напротив, за всички съвременници на събитието, Азбуката е направена от българи, по поръчка за Българският Цар, за да е официална писменост в Българската Държава.
Тук някъде да виждаш "славяни" и "славянство" ?
Отделно, че няма нито един, ама нито един сериозен "славянски артефакт" по нашите земи.
Поне една землянка да бяхме намерили ...
Където и да копнеш - пра-български останки и артефакти.
Което потвърждава и писаното от един ромейски хронист, че Аспарух доста сериозно развъртял метлата отсам Дунав и не подбирал, кой "ромей", кой "трак", кой "славянин".
А оцелелите ( подчинилите се на властта му ) ... Разселил по границите с хазарите, което по онова време е било = на сигурна смърт.
А в нито една "тракийска" могила няма надписи >България< или >българи<
На Колоната на Омуртаг пише - > Аз, от Бога поставен Владетел на Българите <
Много бих искал да видя подобни надписи от Терес или Севт, ама нЕма ...

Тъй че, историята почива на някакви исторически факти.
Не можем да си съчиняваме и измисляме народи, факти и събития. :)

П.П.

Ако американците твърдят, че сме единствено и само БЪЛГАРИ, а не "траки" и 'славяни", можем само да ги поздравим и да им стиснем ръката.
Това вече наистина е великолепна приятелска и съюзническата ПОЗИЦИЯ !

Ква метла е развъртял Аспарух, ти нормален ли си, ве? Говорим за чудовищно превъзходство в числеността на славяните. Я ми дай някаква цифра на прабългарските пришълци. Че ми е много интересно...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 02 апр 2023 17:38

Drunken_Master написа:В интерес на истината ми разказаха играта. С ужас разбрах, че има украински етнос, както и беларуски такъв. Както и македонски. И босненски. И косоварски... По тяхната логика така излиза. :)

Правото на самоопределяне е яко нещо. Българите-мохамедани не са българи, защото се смятат за помаци! :)

14870 от общо 638708 мюсюлмани в България се идентифицират като помаци, спрямо данните от последното преброяване. Това не е самоопределение като помашки етнос, каквото очевидно съществува в болните ти фантазии, а са необразовани хора, които не знаят друга дума за себе си. Айде, добави си още 10849, които се броят за българомохамедани.
Последна промяна от rhaegar на 02 апр 2023 17:39, променено общо 1 път.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
Sstefanov
Контакти:

Мнениеот Sstefanov » 02 апр 2023 17:39

NOMER14 написа:
Sstefanov написа:
Абе тея НДСВ - същите ли са като преди 20 години или други мутри ? Като се сетя, как се мъчеха да ме вербуват 2002 мисля, че беше. Ако бях се навил, можеше и да съм милионер :D

Те са основният клон. От тях отдавна се отцепиха няколко кариеристични млади крила - НВ, ДБГ.
А и абревиатурата означава друго - НД за Стабилност и Възход.
Ако имаш добра професия или престижна работа, не се занимавай с политика. Не съжалявай за 4 години слава...

Професия имам от доста години (одитор съм в голяма компания и правя всякакви одити на производствени заводи по цял свят).
Ама да ти кажа 2002 почти се бях навил, на една шматка, която в момента има 14 хотела по курорите и си живее живота :D А едвам пишеше, тъкмо се бях върнал от Израел и да ти кажа, само жена ми ме спря. Тъкмо ме кара да ходя да гласувам (но съм против - защото не живея вече в България и не мисля да определям на хората съдбата, пък и не мисля повече да живея в родината, надявам се децата ми да се върнат някога, ама на дали).

Потребителски аватар
Sstefanov
Контакти:

Мнениеот Sstefanov » 02 апр 2023 17:41

rhaegar написа:
Drunken_Master написа:В интерес на истината ми разказаха играта. С ужас разбрах, че има украински етнос, както и беларуски такъв. Както и македонски. И босненски. И косоварски... По тяхната логика така излиза. :)

14870 от общо 638708 мюсюлмани в България се идентифицират като помаци, спрямо данните от последното преброяване. Това не е самоопределение като помашки етнос, каквото очевидно съществува в болните ти фантазии, а са необразовани хора, които не знаят друга дума за себе си. Айде, добави си още 10849, които се броят за българомохамедани.

Помаците са си българи, това, че вяврват в друг "бог", не ги прави по малко българи. Както и доста мюсюлмани са си българи. Дрънкена нещо не му е вярна информацията.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 02 апр 2023 17:43

rhaegar написа:

Да, де... То и с украинският проблем е същата работа. Хора, дето не си знаят корените, не познават собствената си история. Това казвам... Необразовани хора, напълно съм съгласен.
Изображение

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 02 апр 2023 17:43

Sstefanov написа:
rhaegar написа:

Помаците са си българи, това, че вяврват в друг "бог", не ги прави по малко българи. Както и доста мюсюлмани са си българи. Дрънкена нещо не му е вярна информацията.

Беше иронично подмятане... ;)

Естествено, че са българи. То "помак" означава "помохамеданчен"... "дели зорна помак" - насила направен помак
Изображение

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 02 апр 2023 17:47

https://www.youtube.com/watch?v=-fMyvPZVgPU

Ако може да се вярва на краварите от Дневник... ГЕРБерите пак бият.
Изображение

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 02 апр 2023 17:49

Е тоя процент може да се обърне, но както всички очаквахме, тия избори са поредните безсмислени такива и правителство надали ще има.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 02 апр 2023 17:55

Drunken_Master написа:
ivan56 написа:
Drunken_Master написа:
pomiqrat написа:С тези резултати без левицата или възхода няма да има отново правителство и като нищо шапкаря ще ни фалира.

Ами като такива тъпунгери като теб ходят да гласуват, напълно нормално...

Снощи гледам са ти "разказали играта" и сега се правиш на оригинален на "кучето", който пък е напълно прав.
Добър ден, ти ходи ли да гласуваш?

В интерес на истината ми разказаха играта. С ужас разбрах, че има украински етнос, както и беларуски такъв. Както и македонски. И босненски. И косоварски... По тяхната логика така излиза. :)

Еми има, що да нямя беларуски и украински след като има руски? Като още преди векове е имало беларуси и украинци, които са се имали за нещо различно от московските примати. Щом има украински език има и етнос. Точка.
Ти си батии радоиточката.
Ти откъде знаеш че в рода си нямаш някой различен от българският етнос, това правили те, наполовина българин?
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Върни се в “Свободна зона”