Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот sin4ec » 22 дек 2014 21:23

GOLEADOR написа:Запада наложи тези санкции за да свали Путин от власт,за мен,напълно грешна постъпка.Няма как руския народ да скочи на обединителя на Русия.Те виждат кой и за какво им причинява мъките които изпитват в момента и за това ще подкрепят Путин.А от поставянето на руската икономика на колене никой не печели.България губи двойно - от ембаргото и контрамерките на Русия.Отделно губи много туристи от региона.Разминахме се и с ЮП и сега ще внасяме руска газ от Турция,въобще губим от всички и всичко.Как го постигаме това - не знам!Ама е факт! :(

Е, руснаците не са слепи, нито глупаци и им е ясно, че сме дребна страна, зависима и командвана от Запада. Малко им е трудно да възприемат, че след Шипка и Плевен ние и в двете световни войни, и сега сме срещу тях, но в края на краищата случва се... интересно, че във форумите им, когато някой се изтропа върху нас, веднага го налазват трима и го питат: Защо ги съдиш? Та ние сами не проспахме ли предателството на Горбачов?
Да, болно им е донякъде, но недоумяват защо в някои области на България ситуацията е по-тежка , отколкото в Луганск и Донецк...доста от тях помнят нашите картофи, лютеница и краставички и питат: какво стана със селското ви стопанство?
Еми-иди им отговори! :(
Питат: нали сте в ЕС, нали ценности, взаимопомощ, пазари- не сте ли по-добре?
Иди им отговори ти, аз не мога...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 22 дек 2014 21:32

sin4ec написа:
diplomat написа:Понякога не ви разбирам, наистина ли ви влияят толкова директно върху живота САЩ и Русия, че да ги защитавате, да въртите и сучете локуми, само и само да изкарате една от двете по-велика? Пишете си, де, нали сме демокрация, нали за това е форумът, но начинът ви на провеждане на дискусия е отблъскващ на моменти. Нищо лично към никого. :)

Ми говори за Конго и Еквадор, кой ти пречи? Мен лично ме кефи скандинавското братство, най-умни излязоха, цицат от всички, продават на всички, неслучайно две са в ЕС и две извън него( петата е Исландия). Два пъти съм виждал Сиянието, обичам сняг и зима, има в мене викингска жилка, ама на... :)
рр и една кака в Кобнхавн ми беше дружка там два дни, весело беше...

Мен Конго и Еквадор също не ме интересуват, честно казано. :lol: За скандинавците си прав, винаги имат ясни собствени цели.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 22 дек 2014 21:35

@sin4ec
Нашето място е в ЕС,но за съжаление жизнения стандарт на българина се вдига с много бавни темпове.Отделно през комунизма недоволствахме от неща които сега виждаме в десетократно по-големи размери.За това е и това объркване в народа и невъзможността да се дадат отговори на въпросите които задаваш.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 22 дек 2014 21:46

GOLEADOR написа:@sin4ec
Нашето място е в ЕС,но за съжаление жизнения стандарт на българина се вдига с много бавни темпове.Отделно през комунизма недоволствахме от неща които сега виждаме в десетократно по-големи размери.За това е и това объркване в народа и невъзможността да се дадат отговори на въпросите които задаваш.

Мястото на всеки е там, където се чувства в свои води и е най-добре. ОК, нека е ЕС-но да сме добре. А ние не сме. Македония не е в ЕС, а е по-добре от нас. Србия също. Сори, но в момента всички около нас ни се подиграват, и с право! А Србия и Унгария директно ни псуват. Изпълнихме ролята на прът в колелото на ЮП и ни заебаха като мръсни псета да се оправяме сами сега. Станахме за посмешище, никой не иска с нас да има никакви отношения, това схващаш ли го? Ние не можем да сме партньор за нищо, щом може трима сенатори да дойдат и ние да се кланяме като последните еветчии! Срам и пак срам!
Тук визирам цялата ни политическа класа, щом и БСП не се орепчиха тогава, какво да говорим?
Сега пак срам, ще ходим в Москва да размахваме разрешителни, министъра им даже не ни прие... за какво да говорят с нас, като след три месеца ще дойде друга делегация сенатори и пак ще обърнем резбата!
Ето затова ще сме последна дупка на кавала!

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 22 дек 2014 21:59

sin4ec написа:
GOLEADOR написа:Запада наложи тези санкции за да свали Путин от власт,за мен,напълно грешна постъпка.Няма как руския народ да скочи на обединителя на Русия.Те виждат кой и за какво им причинява мъките които изпитват в момента и за това ще подкрепят Путин.А от поставянето на руската икономика на колене никой не печели.България губи двойно - от ембаргото и контрамерките на Русия.Отделно губи много туристи от региона.Разминахме се и с ЮП и сега ще внасяме руска газ от Турция,въобще губим от всички и всичко.Как го постигаме това - не знам!Ама е факт! :(

Е, руснаците не са слепи, нито глупаци и им е ясно, че сме дребна страна, зависима и командвана от Запада. Малко им е трудно да възприемат, че след Шипка и Плевен ние и в двете световни войни, и сега сме срещу тях, но в края на краищата случва се... интересно, че във форумите им, когато някой се изтропа върху нас, веднага го налазват трима и го питат: Защо ги съдиш? Та ние сами не проспахме ли предателството на Горбачов?
Да, болно им е донякъде, но недоумяват защо в някои области на България ситуацията е по-тежка , отколкото в Луганск и Донецк...доста от тях помнят нашите картофи, лютеница и краставички и питат: какво стана със селското ви стопанство?

Вчера жената ме замъкна в един от любимите ти магазини, де му викаш Кофланд. Влизам си аз вътре, гледам народ се накачулил до некви кашони. Бърз поглед над висналата отгоре им табелка, установи че хората са накацали около ябълки. Викам на жената, ся ако не полски отивам и купувам екип на Реал. Изхили се. Отивам и гледам на табелката - произход : . Празно, не пише. Гледам кашоните, те едни черни, никъв надпис на производител нема. Викам си, ебаси мошениците, ама намерих един етикет 2Х5 санта площ, погледнах го и стигнах до извода, че с екип на Реал нема да се обзаведа. Викам, я да видя ябълките, ебаси спаружения плод. Развалени направо на каша и тръгнали да се развалят колкото искаш. Викам на жената тия ябълки са брани преди месеци, когато руснаците баннаха евровноса, кой знае къде са стояли досега.
Личното ми мнение, е че преди на родния производител му беше трудно да бори чуждата продукция, сега изобщо не ми се мисли.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 22 дек 2014 22:05

sin4ec написа:

Да ти кажа ли какво да им отговориш? Кажи им, че сегашното ни състояние е директно следствие на 45г. влияние от СССР. Както и да го гледаш, колкото и да си кривиш душата, няма как да не признаеш, че ако през 1945г. бяхме останали на Запад, сега нещата тук щяха да са коренно различни.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 22 дек 2014 22:08

Най-добре им кажи, че е требвало да си остане турско тука. И без т'ва вече не се казва "Освобождение от турско робство".
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 22 дек 2014 22:09

Страхотен отговор "измисли".... :|
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 22 дек 2014 22:10

fcb_bg написа:Вчера жената ме замъкна в един от любимите ти магазини, де му викаш Кофланд. Влизам си аз вътре, гледам народ се накачулил до некви кашони. Бърз поглед над висналата отгоре им табелка, установи че хората са накацали около ябълки. Викам на жената, ся ако не полски отивам и купувам екип на Реал. Изхили се. Отивам и гледам на табелката - произход : . Празно, не пише. Гледам кашоните, те едни черни, никъв надпис на производител нема. Викам си, ебаси мошениците, ама намерих един етикет 2Х5 санта площ, погледнах го и стигнах до извода, че с екип на Реал нема да се обзаведа. Викам, я да видя ябълките, ебаси спаружения плод. Развалени направо на каша и тръгнали да се развалят колкото искаш. Викам на жената тия ябълки са брани преди месеци, когато руснаците баннаха евровноса, кой знае къде са стояли досега.
Личното ми мнение, е че преди на родния производител му беше трудно да бори чуждата продукция, сега изобщо не ми се мисли.

А, аз отдавна казах, че тъй ще стане. На балкона имам още поне 7 кила червена и сочна наша ябълка, на кинта килото ги взех началото на октомври. Моята знае-не е ли българска-никакво купуване! Да си ги ядат в Полша и да ги даряват на ЕдинаОкраина-нека си рупат. А в Кофланд голям боклук се продава, не е истина...

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 22 дек 2014 22:12

vaskonti написа:Страхотен отговор "измисли".... :|

Както винаги. :lol:

Върни се в “Свободна зона”