rhaegar написа:Понеже не си чел за какво спорихме, аз му дадох пример със себе си. Баща ми е палестинец. Майка ми е българка. Аз цял живот съм тук и се чувствам българин. Според него съм арабин, ама аз не съм бе, нито им знам традициите, нито им знам обичаите, нито някога съм ходил там, нямам абсолютно нищо общо с този народ, освен че част от кръвта му е в мене. Но това някак си не ме кара да се чувствам арабин. Независимо какво ми казва някакъв си пишман експерт от форум Гонг, който не вярвал в теорията на самоопределението. Ми аз може да имам и шведска кръв по-назад в родата ми, значи съм швед ли?
От своя страна, сестрите ми от втория брак на баща ми с жена от Сирия е напълно нормално да се чувстват арабки, независимо че в момента живеят в Холандия.
Е, ти си имаш българското, напълно нормално е да се чувстваш и да се наричаш българин.
За мен е нещо като онази анкета на американците, която пуснаха тук. Примерно ако съм с родители българи, но съм роден и израстнал в САЩ, нямам нищо общо с България - тогава бих казал, че съм американец с български корени/произход.
Така казано, произходът ми ще е константа и няма да се мени, когато ми е кеф.