Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
JimBeam
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот JimBeam » 31 мар 2023 19:27

ReBorn1982 написа:
JimBeam написа:
Eminem написа:Нали. Всеки ден го гледаме този филм.
Либералчетата и антибълг.хелз. комитет мълчат в такива случаи, но ако е обратното - ще квичат и квичат и квичат.....

Викаш преди 30 години никога цигани не са били българи, ама понеже сега заради развитието на технологиите и достъп до всякакви новини като чуем за такива неща и веднага се лепват етикетите либерали и не знам си какво.

Преди 30 години нямаше американски НПО-та и циганите не си позволяваха чак толкова, щото после имаше последствия. Сега масово ползват, но не плащат ток и вода, а дружествата ги пишат като "загуби" и си ги калкулират масово в сметките на българите-платци ..... почти всичките им коптори са незаконни и не плащат данъци за тях, такса смет също, изхвърлят си боклуците, където им падне ....

И всичко това е напълно безнаказано, щото ако предприемем нещо, веднага наскачат БХК и сие американски хрантутници, и почват да ни съдят в соросоидния съд в Страсбург.

Но пък имаше руски. Това, че не си чувал не означава, че е нямало.
Явно е трябвало да се разкараш малко по Лом, Мездра, Враца и да видиш за какво става дума там в началото на 90. Аз съм жив свидетел и как нападаха товарните камиони с цел да крадат. Пускаха малките да се качват върху камионите и да хвърлят от тях докато даден камион отива да зарежда определен магазин.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 31 мар 2023 20:17

В началото на '90-те вече беше "демокрация", оттогава е все така, цигански терор над българите и беззаконие.

БХК още от самото начало нали за това го създадоха - да брани цигани, педерасти и всякаква такава сган. Нали видя какво стана във Войводиново ??! .... след побоя над българин, най-сетне ги изгониха от незаконните им коптори и веднага НПО-тата заведоха дела в Страсбург и ни осъдиха .... сега аз, българинът, плащащ си чинно данъците и с напълно законни имоти, ще плащам обезщетения на мръсния циганин, строил незаконно и не плащал нито данъци, нито ток, нито вода ....

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 31 мар 2023 20:31

Чета си документа на "Национален Фонд Култура" за всички простотии, на които Промяната са раздали парите ни миналата година, и вече попадам на следните:

1. Сингъл Степ - 93 248.04 лв. - вече нашумялото шоу с мъже в рокли.
2. Рут Колева - 139 046.00 лв. - талантливата млада певица, която се снимаше ходеща по мемориала на загиналите в Перущица.
3. Сдружение Таляна - 79,981.77 лв. - Програма: "Разработена е стратегия за достигане до и включване на изолирани, маргинализирани и уязвими групи (в случая към ЛГБТИ общността)."

Междувременно ето за сравнение няколко проекта, на които пише, че е отказано финансиране:

1. Фондация "За Родопите"

НФК: 0 лева

2. СДРУЖЕНИЕ ЗА ИЗКУСТВО И НАУКА 21: поредица от 12 епизода, разказва за културната, литературната и технологичната история на България в модерен подкаст формат. Епизодите стъпват на сериозна изследователска работа.

3. Фондация "Авицена", Принос към историята на Средните Родопи: Водени от родолюбие и преклонение пред род и родна стряха се наехме да издадем за първи път в пълен обем труда на отец Константин Канев "Миналото на село Момчиловци", Смолянско. Принос към историята на Средните Родопи. Финансовата помощ от Национален Фонд Култура ще бъде разходвана за издаване на пълния обем на монографията.

4. БАЗА Х ЕООД; Турне на спектакъла Чамкория: Проектът е насочен към реализиране на турне на моноспектакъла Чамкория, в 6 града в България и 7 в Европа. Целта е една постановка с висока художествена стойност да бъде предствена пред публика в по-малките населени места в страната и пред българите в чужбина. Това ще улесни достъпа до култура на тези части от българските граждани, които са ограничени откъм качествени културни събития.

НФК: 0 лв.

5. "ЕПОДА - Българската древност в съвременни градски условия Сирни Заговезни: Три поредни години в Пловдив с напълно частна инициатива , осъвременения празник в градски условия се радва на изключителен интерес от деца, родители и гости на града. Съвместно със Смиляна Захариева организираме вечерно звънко кукерско шествие в което начинание сме си поставили 4 цели -Общообразователна, популяризиране, икономическа и благотворителна. Фолклорът е развиващ се спомен от традиции пренесени към поколенията ни. Непрекъснатото обезлюдяване на селата ще изгубим много традиции.

НФК: 0 лв.

В общи линии: Ако нещо включва "родолюбиво", "традиции", "история" и прочее - то на готините, глобални хора това им мирише на мухъл, на минало, на нещо като за патрЕотите. Те са различни, все пак, от Харвард, ще променят. Нула лева.

Ако пък споменава ключови думички "ЛГБТ", "маргинализирани групи", "социално включване" - ето това е бъдещето, пуснете му едни 100,000 лв.

Харвардска визия за културата.

Вие плащахте за това. А и немалко гласувахте за него.

Хамерикански ку*ви, мама ви проста...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 31 мар 2023 20:49

Явно за да пееш на "София прайд" си има своите огромни плюсове. Интересно, на базата, на какво ТемеРут Колева е получила такова яко финансово рамо. То за тия пари и аз ще пея на педали, признавам си...
Сега се сещам, че когато я оплюваха за снимката, дето се беше разкрачила върху паметника, тя се оправда, че не личало по нищо, че това било паметник. Интересно, за какво го е помислила тогава?!
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 31 мар 2023 20:57

Drunken_Master написа:Явно за да пееш на "София прайд" си има своите огромни плюсове. Интересно, на базата, на какво ТемеРут Колева е получила такова яко финансово рамо. То за тия пари и аз ще пея на педали, признавам си...
Сега се сещам, че когато я оплюваха за снимката, дето се беше разкрачила върху паметника, тя се оправда, че не личало по нищо, че това било паметник. Интересно, за какво го е помислила тогава?!

Явно за нещо с три букви...Не е пън..
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 31 мар 2023 21:42

Всичко започна с Елвис, а Азис го завърши.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 31 мар 2023 21:50

https://www.24chasa.bg/mneniya/article/14119334

В българското училище все още има патриотичен дух благодарение на изключителните български учители. Но

това, което правят българските учители, е въпреки:

въпреки учебните програми и въпреки учебниците. След като подхванах това начинание, ми се обадиха много учители от цялата страна. И без да се познават помежду си, ми разказаха горе-долу едно и също: по семинари – “методологични”, за подготовка на учебната година – ги инструктират да не говорят за робството, да не наблягат на въстанията, на кланетата, на бунтовете, да не говорят за еничарството, цитирам: “за да не се насажда омраза”… Ето това напълно неадекватно разбиране е основният проблем! И то не е нито отскоро, нито само по един учебен предмет. Това е прокарвана от поне 2 десетилетия политика.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 31 мар 2023 21:56

rhaegar написа:
Sstefanov написа:
pomiqrat написа:
rhaegar написа:Тва от Козяк плащат за агитация, 100%.

Кои за Бога са "Левицата"?

Мая, Татяна, Румен, Кадиев.

Чак нова група направили. Какво за бога се случва :D Ти си млад, ама ако ти кажа, че познавам хора, които се точеха на Мая, като беше 18-20 годишна :D

Тия верно за кво си сменят името на всеки избори?

Иначе на Мая ѝ се точеха даже в тоя форум преди 5-6 години, неразбираемо защо.

Крадат избирателите на БСП.

Нахакана е. Нормално да искаш да и го набиеш.

NOMER14 написа:[
Паскалев

Не съм го чувал
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 31 мар 2023 23:59

Дано Левицата успее, но ще е трудно. Моето желание е да няма ново редовно правителство, докато всички освен сочените от социолозите за първи и втори в момента и ДПС се разберат, престанат да делят каквото и да било, заработят заедно и вземат мнозинство.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 01 апр 2023 00:24

С други думи да ни управляват Коцката, Корнелия и Маяма ли? Що ни мразиш толкова?
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Върни се в “Свободна зона”