Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
професор Томов

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот професор Томов » 22 дек 2014 18:11

Tommi написа:
професор Томов написа:
Ехааа, голям интернационалист ще излезеш :lol: Ти продължавай да си пишеш за разни макроикономически глупости, прокламиращи мир и равенство между хората и расите на планетата Земя. Още малко и ще се хванем всички за ръчички и ще запеем дружно в хор, в знак на равенство и разбирателство между всички народи :lol: Коя държава печата сама парите си??? Всъщност колко са държавите, които сами печатат парите си??? В голяма грешка си, Томи. Този закон е само за еврейчетата и който им се изпречи на пътя са готови да минават през милиони трупове, само и само да продължат да печатат!!!

Виж сега. :) Тези пари, които използваме аз и ти, са декретни или декретирани пари. Държавата България (същото е в САЩ, Русия, Китай) е казала, че те изпълняват функциите на пари. Питай, което не ти е ясно. Има и други пари, примерно депозитните пари, но няма да те затормозявам. :)

Добре де, ама ти така и не ми отговори на двата въпроса. То до сега на нито един въпрос не си ми отговорил де, само дето скачаш от тема в тема, използувайки разни сложни словосъчетания и думички, в опитите си да объркаш уважаемият професор, ама ще се правим, че не го виждаме :lol: Хайде и аз да не те затормозявам чак толкова, да вземем България. Кой печата българските пари?
[rimg]http://cskanews.com/uploads/2012/12/CSKA-vsegda-budet-Pervym-e1355042795687.jpg[/rimg] [rimg]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRYqqdsNDBHIemnx4oiSogtSNZXsFDnHzkU23GgTEg-bENrGWR0bA[/rimg]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 22 дек 2014 18:28

професор Томов написа:Добре де, ама ти така и не ми отговори на двата въпроса. То до сега на нито един въпрос не си ми отговорил де, само дето скачаш от тема в тема, използувайки разни сложни словосъчетания и думички, в опитите си да объркаш уважаемият професор, ама ще се правим, че не го виждаме :lol: Хайде и аз да не те затормозявам чак толкова, да вземем България. Кой печата българските пари?

Една френска печатница ни печата парите. ;) Обаче, ние сме малко по-особен случай, поради функционирането на Валутен борд, и печатаме пари само по три причини. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
професор Томов

Мнениеот професор Томов » 22 дек 2014 18:32

Tommi написа:
професор Томов написа:Добре де, ама ти така и не ми отговори на двата въпроса. То до сега на нито един въпрос не си ми отговорил де, само дето скачаш от тема в тема, използувайки разни сложни словосъчетания и думички, в опитите си да объркаш уважаемият професор, ама ще се правим, че не го виждаме :lol: Хайде и аз да не те затормозявам чак толкова, да вземем България. Кой печата българските пари?

Една френска печатница ни печата парите. ;) Обаче, ние сме малко по-особен случай, поради функционирането на Валутен борд, и печатаме пари само по три причини. ;)

Е те тая френска печатница, печата парите на още 70 държави, включително и еврото!!! И то не печата само парите, а и ДЦК, акцизни бандероли, винетки, бюлетини и изобщо каквито държавни документи (с висока степен на защита) се сетиш. Колко станаха??? До тук французите (колко са французи е отделен въпрос) и ФЕД. Найс, а? Иначе какво викаш, този закон е за всички :lol:
Последна промяна от професор Томов на 22 дек 2014 18:36, променено общо 1 път.
[rimg]http://cskanews.com/uploads/2012/12/CSKA-vsegda-budet-Pervym-e1355042795687.jpg[/rimg] [rimg]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRYqqdsNDBHIemnx4oiSogtSNZXsFDnHzkU23GgTEg-bENrGWR0bA[/rimg]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 22 дек 2014 18:34

професор Томов написа:
Tommi написа:

Е те тая френска печатница, печата парите на още 70 държави!!! И то не печата само парите, а и ДЦК, акцизни бандероли, винетки, бюлетини и изобщо каквито държавни документи се сетиш. Найс, а? Иначе какво викаш, този закон е за всички :lol:

Кой закон?
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
професор Томов

Мнениеот професор Томов » 22 дек 2014 18:44

Tommi написа:
професор Томов написа:
Tommi написа:

Е те тая френска печатница, печата парите на още 70 държави!!! И то не печата само парите, а и ДЦК, акцизни бандероли, винетки, бюлетини и изобщо каквито държавни документи се сетиш. Найс, а? Иначе какво викаш, този закон е за всички :lol:

Кой закон?

Ти ще кажеш 8-) Даже не помниш какво си писал ли???

Tommi написа:Тези хартийки са определени със закон да изпълняват функциите на пари. Проблемът идва, когато не могат да изпълняват функциите си вследствие на някои макроикономически процеси. Това важи и за САЩ, и за Русия, и за Китай, и за България, и за Монголия. ;)

Tommi написа:Виж сега. :) Тези пари, които използваме аз и ти, са декретни или декретирани пари. Държавата България (същото е в САЩ, Русия, Китай) е казала, че те изпълняват функциите на пари. Питай, което не ти е ясно. Има и други пари, примерно депозитните пари, но няма да те затормозявам. :)

Май, май, този закон е правен само за тези, на които бизнесът им е да печатат пари!!! Пък както писах в предния си пост, те не са много. Американските еврейчета и европейските еврейчета. Имаш голям избор. Избери по-добрите еврейчета!!!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 22 дек 2014 19:09

професор Томов написа:Ти ще кажеш 8-) Даже не помниш какво си писал ли???

Tommi написа:Тези хартийки са определени със закон да изпълняват функциите на пари. Проблемът идва, когато не могат да изпълняват функциите си вследствие на някои макроикономически процеси. Това важи и за САЩ, и за Русия, и за Китай, и за България, и за Монголия. ;)

Tommi написа:Виж сега. :) Тези пари, които използваме аз и ти, са декретни или декретирани пари. Държавата България (същото е в САЩ, Русия, Китай) е казала, че те изпълняват функциите на пари. Питай, което не ти е ясно. Има и други пари, примерно депозитните пари, но няма да те затормозявам. :)

Май, май, този закон е правен само за тези, на които бизнесът им е да печатат пари!!! Пък както писах в предния си пост, те не са много. Американските еврейчета и европейските еврейчета. Имаш голям избор. Избери по-добрите еврейчета!!!

Абе професоре, абе Станко :lol: :lol: Рублите незаконни ли са, щом твърдиш, че нямат такъв закон? :)
Ще пиша бавно, дано да разбереш. Едно време е имало стокови пари, т.е. определени стоки са изпълнявали функциите на пари (примерно пшеница, сол и др.). После са се появили металическите пари (монетите), като първоначално са били пълноценни (номиналната им стойност е съвпадала с реалната), а после и непълноценни, както са и днес. После идват книжните пари - банкноти (това са сертификати, срещу които можеш да отидеш в банката и да получиш реални пари от злато или сребро) и декретирани пари (това са съвременните пари, те са без собствена стойност и са определени със закон от съответната държава да изпълняват функциите на пари). Последният вид пари са депозитните пари. Нещо неясно?

Потребителски аватар
професор Томов

Мнениеот професор Томов » 22 дек 2014 19:15

Tommi написа:
професор Томов написа:Май, май, този закон е правен само за тези, на които бизнесът им е да печатат пари!!! Пък както писах в предния си пост, те не са много. Американските еврейчета и европейските еврейчета. Имаш голям избор. Избери по-добрите еврейчета!!!

Абе професоре, абе Станко :lol: :lol: Рублите незаконни ли са, щом твърдиш, че нямат такъв закон? :)
Ще пиша бавно, дано да разбереш. Едно време е имало стокови пари, т.е. определени стоки са изпълнявали функциите на пари (примерно пшеница, сол и др.). После са се появили металическите пари (монетите), като първоначално са били пълноценни (номиналната им стойност е съвпадала с реалната), а после и непълноценни, както са и днес. После идват книжните пари - банкноти (това са сертификати, срещу които можеш да отидеш в банката и да получиш реални пари от злато или сребро) и декретирани пари (това са съвременните пари, те са без собствена стойност и са определени със закон от съответната държава да изпълняват функциите на пари). Последният вид пари са депозитните пари. Нещо неясно?

Еврейска схема!!! И то в световен мащаб! Кое да е неясното? Ти бягаш от това определение, не аз.

Потребителски аватар
професор Томов

Мнениеот професор Томов » 22 дек 2014 19:31

Що така? Уж нови по-тежки санкции, пък гледай каква я вършат чипсовете. Явно тези санкции са на гърба на ЕС! ЕвроГейчетата пак са прецакани и ние покрай тях, като техни васали! Няма нищо, печатниците на френските еврейчета работят на пълни обороти, ние да му мислим!

Владимир Путин е учуден от стокооборота между САЩ и Русия

„С Европейския съюз стокооборотът ни падна с 4,3%, вносът от ЕС намаля с някъде 7-10%. При това малко ме учуди, че със САЩ напротив стокооборотът се е увеличил със 7%“ – каза Владимир Путин в понеделник на среща с представители на парламента.

Президентът отбеляза увеличаването на обемите на търговията на Русия със страни на Азиатско-тихоокеанския регион. Владимир Путин изрази съжаление по повод намаляването на търговията с главния руски търговски партньор – Германия.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 22 дек 2014 19:52

професор Томов написа:Еврейска схема!!! И то в световен мащаб! Кое да е неясното? Ти бягаш от това определение, не аз.

Време е да спираме темата, щом стигнахме до илюминатите. :lol:

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 22 дек 2014 19:53

професор Томов написа:Що така? Уж нови по-тежки санкции, пък гледай каква я вършат чипсовете. Явно тези санкции са на гърба на ЕС! ЕвроГейчетата пак са прецакани и ние покрай тях, като техни васали! Няма нищо, печатниците на френските еврейчета работят на пълни обороти, ние да му мислим!

Владимир Путин е учуден от стокооборота между САЩ и Русия

„С Европейския съюз стокооборотът ни падна с 4,3%, вносът от ЕС намаля с някъде 7-10%. При това малко ме учуди, че със САЩ напротив стокооборотът се е увеличил със 7%“ – каза Владимир Путин в понеделник на среща с представители на парламента.

Президентът отбеляза увеличаването на обемите на търговията на Русия със страни на Азиатско-тихоокеанския регион. Владимир Путин изрази съжаление по повод намаляването на търговията с главния руски търговски партньор – Германия.

А вносът от Щатите се е увеличил с 23% и американците ги гърбят при този валутен курс. ;)

Върни се в “Свободна зона”