CTAHKO написа:Съгласен съм, че е така. Но по твоята логика, само и единствено агенти на ДС са в състояние а ни предложат нормален и спокоен живот

Никой друг не е в състояние да го направи

Ако не е агент, значи не е за политиката. А 25 години вече, всички са все от тази структура и държавата не е мръднала. Що така

Моля те малко по сериозно
Къде видя да съм казал, че само агенти на ДС могат да свършат някаква работа?

Аз не харесвам пишман комунистите и голяма част от състава на ДС е работил, за да задържи строят им, което означава, че и тях не харесвам, но ти казах кое е по-важно. А да не говорим какъв е шансът да намериш човек, който не е бил член на бкп, на ДС или пък техен син, или пък техен близък роднина... Почти нулев... Лустрацията като цяло не е лошо решение, но няма да ти кажа кои са направили най-много по темата, защото отново ще ме започнеш с обидите, а след като толкова държиш на това, то е ясно, че най-плюваната от теб политическа сила не би трябвало да е тази, по която плюваш ежедневно и ежечасно...
CTAHKO написа:Сурови наказания, ефективни присъди, съкращаване на броя на държавните чиновници, орязване на помощите на мангалите и право на такива само при точно определени критерии, до голяма степен решават описаните от теб проблеми

Звучи сякаш е много лесно, но са общи приказки. Какви наказания и за какво точно? Как ще накараш съдът да издава ефективни присъди? За съкращаването на чиновници не съм сигурен, че ще има резултат, но пък няма да ти кажа колко непопулярна мярка е това и че специално за това едва ли ще намериш много съмишленици за протест... За помощите съм съгласен, но трябва да знаеш и какви ще са критериите-това е много тънка тема... В крайна сметка не виждам как тези мерки ще решат проблемите. По-малкото чиновници няма ли да продължат да взимат подкупи? Как ще накараш корумпираният съд да спре корупцията? Другите неща ще осигурят известни приходи, но огромните суми, които потъват ти гарантирам, че не са от помощите за мангалите, а от мита, акцизи, данъци, кражби... Все пак не отричам, че и това е необходимо да се направи-просто няма да реши проблемите! Не е толкова лесно, колкото си мислиш-трябва да седнеш да помислиш повече. Аз също съм се чудил как да стане това, но поради скромните ми познания не съм намирал изход. За мен това може да стане с изключително много разходи и естествено желание от ХОРАТА и политиците това да се направи. Камери, които да следят хората, камери, които да следят хората, които следят камерите и ако трябва и предаване на всички тези камери на живо в интернет... Но пак не съм сигурен, че това ще пресече корупцията и кражбите...

Друга мярка, за която съм чувал е да отпаднат многото излишни изисквания за почти всичко в тази държава, което увеличава неимоверно корупцията и спъва бизнеса...