Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Neo M
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Neo M » 21 дек 2014 14:12

fcb_bg написа:
Neo M написа:
fcb_bg написа:БРИКС с каква идея е замислен и за каква разплащателна валута се говори в него? Кой настоява най-много да се осъществи? Руснаците ли? Кой не иска и няма никаква далавера да се промени статуквото? Американците ли? Мача тамън е започнал, а руснаците немат намерение да вдигат белия байрак.

За да си правят вятър на устата, ей за това. Половината от участниците в тоя кръжец по интереси са зависими от янките. Нали не си мислиш, че последните ще ги оставят да си разиграват кончетата? Отделно мога да ти кажа, че китайците нивгаш няма да играят истински с някой. Соловите изпълнения са в корена на тая нация. Те не броят за живи никой извън тяхната империя. Не си ли китаец, значи си втора класа. Обаче пък имат и ресурса, и капацитета да излязат сами като световна сила, с която да се съобразяват другите и дърпат конците на политиката. Не че и в момента влиянието им е малко.
Що се отнася до руснаците- те и сега не стояха мирно и не гледаха, но се оказаха в наведена позиция.

Ми точно, де - за зависимостта иде реч. По-точно за разкарването й.

Е точно де, кое не разбра? Няма да стане просто това дето си мислиш, че ще стане. За мое съжаление донякъде. Единственото ми леко удовлетворение е, че едните келеши / янките /, няма да бъдат заменени от другите келеши / руснаците /.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 21 дек 2014 14:15

Neo M написа:
fcb_bg написа:
Neo M написа:
fcb_bg написа:БРИКС с каква идея е замислен и за каква разплащателна валута се говори в него? Кой настоява най-много да се осъществи? Руснаците ли? Кой не иска и няма никаква далавера да се промени статуквото? Американците ли? Мача тамън е започнал, а руснаците немат намерение да вдигат белия байрак.

За да си правят вятър на устата, ей за това. Половината от участниците в тоя кръжец по интереси са зависими от янките. Нали не си мислиш, че последните ще ги оставят да си разиграват кончетата? Отделно мога да ти кажа, че китайците нивгаш няма да играят истински с някой. Соловите изпълнения са в корена на тая нация. Те не броят за живи никой извън тяхната империя. Не си ли китаец, значи си втора класа. Обаче пък имат и ресурса, и капацитета да излязат сами като световна сила, с която да се съобразяват другите и дърпат конците на политиката. Не че и в момента влиянието им е малко.
Що се отнася до руснаците- те и сега не стояха мирно и не гледаха, но се оказаха в наведена позиция.

Ми точно, де - за зависимостта иде реч. По-точно за разкарването й.

Е точно де, кое не разбра? Няма да стане просто това дето си мислиш, че ще стане. За мое съжаление донякъде. Единственото ми леко удовлетворение е, че едните келеши / янките /, няма да бъдат заменени от другите келеши / руснаците /.

Ок, ще видим дали нема да стане. 2г, 10г, 35г. все някога ще стане. рано или късно света ще спре да е зависим от една нация, която живее на техен гръб. Тя и затова тая нация има такъв размер на бюджета за отбрана и го увеличава тройно при необходимост от "война в чужбина". Щото точно премахването на тая зависимост е най-големият й кошмар. Бюджет за отбрана съдържащ "война в чужбина". Ебаси абсурда.
Последна промяна от fcb_bg на 21 дек 2014 14:19, променено общо 1 път.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 21 дек 2014 14:16

Интересно ми е, дали каубоя-танцьор ще доприпка в Атина за да размаха пръст? :mrgreen:

Гърция смята интересите на отбранителната си способност за по-важни от санкциите и подписала с Русия контракт за доставка на резервни части към системите за противовъздушна отбрана „ТОР-М1” и „ОСА-АКМ”, съобщил военен източник в Атина. Сумата на контракта не се посочва.

„За Гърция този контракт е много важен, тъй като той позволява да се поддържа на необходимото равнище противовъздушната отбрана”, заявил източникът.

Независимо, че Гърция не купува ново руско въоръжение, тя получава резервни части за руските системи, отделяйки внимание на бойната си готовност и я поддържа на необходимото равнище.
/AFP/
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Neo M
Контакти:

Мнениеот Neo M » 21 дек 2014 14:28

fcb_bg написа:Ок, ще видим дали нема да стане. 2г, 10г, 35г. все някога ще стане. рано или късно света ще спре да е зависим от една нация, която живее на техен гръб. Тя и затова тая нация има такъв размер на бюджета за отбрана и го увеличава тройно при необходимост от "война в чужбина". Щото точно премахването на тая зависимост е най-големият й кошмар. Бюджет за отбрана съдържащ "война в чужбина". Ебаси абсурда.

Бях решил да не коментирам повече по темата, щото общо взето казах каквото имам да казвам, но ти ме провокира леко. На руснаците военния им бюджет по-малък ли е? И като не използват терминологията "война в чужбина" / макар и да не съм сигурен, че това е факт и за американците /, техния по-хуманен ли е, не се ли употребява в чужбина и т.н.? Хайде да не ми ги пишете за по-различни от американците. Русия и Щатите са двете лица на една и съща монета. Повтарям, на една и съща монета. Време е да проумеете, че сте еднакво неадекватни по темата, докато залитате по крайностите и защитавате с цената на всичко един от двата лагера. Това не ви е мач м/у Левски и ЦСКА, Ботев и Локо и т.н. Спомням си, че ти май беше донякъде пристрастен / имаше нещо общо с Русия, нали така? /, в което няма нищо лошо. Но все пак живееш в България и трябва да ти е ясно, че доколкото американския интерес не е нашия, дотолкова и руския е в тази позиция.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 21 дек 2014 14:44

fcb_bg написа:
vaskonti написа:Шефът на Тотал загина в Москва, нали помниш? Или ще ми кажеш, че ЦРУ нарочно са го ликвидирали там, използвайки снегорин, за да ни заблудят?
Това, че има мераклии да катурнат долара изобщо не значи, че тия мераклии са живото въплащение на Доброто на тая земя.

Аз съм си го казвал - в случайности не вервам. Особено когато става въпрос за хора, които нямаха нищо против петрола да се търгува в национални валути и не виждаха смисъл да въртят долара. Новият шеф на "Тотал" не съм го чул да казва, че нема нищо против да търгува петрол в евро. Явно го страхуват снегорини, дето чистят 2 санта сняг по пистата.

Тва е - виновен до доказване на противното...а дори и след това. Логиката ти е просто страхотна.
Човека умира в една от най-строго контролираните от Русия зони в сърцето на Москва, но не - ЦРУ е виновно... :|
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
професор Томов

Мнениеот професор Томов » 21 дек 2014 15:16

Neo M написа:
fcb_bg написа:Ок, ще видим дали нема да стане. 2г, 10г, 35г. все някога ще стане. рано или късно света ще спре да е зависим от една нация, която живее на техен гръб. Тя и затова тая нация има такъв размер на бюджета за отбрана и го увеличава тройно при необходимост от "война в чужбина". Щото точно премахването на тая зависимост е най-големият й кошмар. Бюджет за отбрана съдържащ "война в чужбина". Ебаси абсурда.

Бях решил да не коментирам повече по темата, щото общо взето казах каквото имам да казвам, но ти ме провокира леко. На руснаците военния им бюджет по-малък ли е? И като не използват терминологията "война в чужбина" / макар и да не съм сигурен, че това е факт и за американците /, техния по-хуманен ли е, не се ли употребява в чужбина и т.н.? Хайде да не ми ги пишете за по-различни от американците. Русия и Щатите са двете лица на една и съща монета. Повтарям, на една и съща монета. Време е да проумеете, че сте еднакво неадекватни по темата, докато залитате по крайностите и защитавате с цената на всичко един от двата лагера. Това не ви е мач м/у Левски и ЦСКА, Ботев и Локо и т.н. Спомням си, че ти май беше донякъде пристрастен / имаше нещо общо с Русия, нали така? /, в което няма нищо лошо. Но все пак живееш в България и трябва да ти е ясно, че доколкото американския интерес не е нашия, дотолкова и руския е в тази позиция.

В такъв случай, защо защитаваме американските интереси, а не собствените си??? Май ти си този, дето залита в крайности и поставя чуждите интереси над българските.
[rimg]http://cskanews.com/uploads/2012/12/CSKA-vsegda-budet-Pervym-e1355042795687.jpg[/rimg] [rimg]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRYqqdsNDBHIemnx4oiSogtSNZXsFDnHzkU23GgTEg-bENrGWR0bA[/rimg]

Neo M
Контакти:

Мнениеот Neo M » 21 дек 2014 15:38

професор Томов написа:В такъв случай, защо защитаваме американските интереси, а не собствените си??? Май ти си този, дето залита в крайности и поставя чуждите интереси над българските.

Ти въобще четеш ли другите мнения или го караш така по диагонал? Аз ничия от двете позиции не съм защитавал. Ако можеш да откриеш такъв момент, тогава ми покажи. Моите коментари са на база как стоят нещата, независимо как ми се ще на мен, на теб или на когото и да било, да са. Това, че българския интерес го отъждествяваш с руския, си е чисто твоя грешка, за която не нося вина.
Въпроса за това чий интерес защитаваме като държава и защо, ще го зададеш на държавното управление, не на мен.

Потребителски аватар
професор Томов

Мнениеот професор Томов » 21 дек 2014 15:44

Neo M написа:
професор Томов написа:В такъв случай, защо защитаваме американските интереси, а не собствените си??? Май ти си този, дето залита в крайности и поставя чуждите интереси над българските.

Ти въобще четеш ли другите мнения или го караш така по диагонал? Аз ничия от двете позиции не съм защитавал. Ако можеш да откриеш такъв момент, тогава ми покажи. Моите коментари са на база как стоят нещата, независимо как ми се ще на мен, на теб или на когото и да било, да са. Това, че българския интерес го отъждествяваш с руския, си е чисто твоя грешка, за която не нося вина.
Въпроса за това чий интерес защитаваме като държава и защо, ще го зададеш на държавното управление, не на мен.

Ок, я да видим сега колко си безпристрастен и как не защитаваш ничия позиция. България има ли интерес да изкупува скъпия ток от американските ТЕЦ-ове?
[rimg]http://cskanews.com/uploads/2012/12/CSKA-vsegda-budet-Pervym-e1355042795687.jpg[/rimg] [rimg]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRYqqdsNDBHIemnx4oiSogtSNZXsFDnHzkU23GgTEg-bENrGWR0bA[/rimg]

Neo M
Контакти:

Мнениеот Neo M » 21 дек 2014 15:52

професор Томов написа:
Neo M написа:

Ок, я да видим сега колко си безпристрастен и как не защитаваш ничия позиция. България има ли интерес да изкупува скъпия ток от американските ТЕЦ-ове?

Не, няма. България и от Белене няма нужда, ама не съм сигурен, че ще попиташ. Само че, нито ти си професор, нито аз съм студент, че да ми провеждаш изпит. Аз не съм ти имитатора да вървя и да се дърля с всеки, който не ми е на позицията. Проведохме един диалог с "барселонското" момче и каквото съм имал да кажа, съм го казал. И на теб нямаше да ти отговоря, ако не се бе опитал да изопачиш думите ми.

Потребителски аватар
професор Томов

Мнениеот професор Томов » 21 дек 2014 15:54

Neo M написа:
професор Томов написа:
Neo M написа:

Не, няма. България и от Белене няма нужда, ама не съм сигурен, че ще попиташ. Само че, нито ти си професор, нито аз съм студент, че да ми провеждаш изпит. Аз не съм ти имитатора да вървя и да се дърля с всеки, който не ми е на позицията. Проведохме един диалог с "барселонското" момче и каквото съм имал да кажа, съм го казал. И на теб нямаше да ти отговоря, ако не се бе опитал да изопачиш думите ми.

България има ли интерес да затвори четирите от шестте си ядрени реактора и защо ги затвори??? И какви са интересите на България и в двата случая?

П.П. Нищо не съм изопачавал, ти сам се компрометираш. Уж всичките сте големи родолюбци и патриоти, пък винаги защитавате антибългарските интереси!

Върни се в “Свободна зона”